Cirque du Soleil, “Varekai” gösterisi ile İstanbul’da

Cirque du Soleil, “Varekai” gösterisi
Cirque du Soleil, “Varekai” gösterisi

Sınırları zorlayan akrobatları, renkli kostümleri ve orijinal canlı müzikleri ile tüm dünyadan milyonlarca izleyiciyi kendisine hayran bırakan Cirque du Soleil, 3,5 yıl aradan sonra heyecanla beklenen “Varekai” gösterisi ile İstanbul’a geliyor.

Bugüne kadar tüm kıtalarda 60’dan fazla ülke ve 400’den fazla şehirde 160 milyon seyircinin hayranlıkla izlediği Cirque du Soleil,1-9 Ekim tarihleri arasında Ülker Sport Arena’da İstanbullu sanatseverlerin kalbini bir kez daha çalmaya hazırlanıyor. Tüm şovla turneye çıktıklarında iki Boeing 747’yi dolduran Varekaiekibi, dünya çapında 18 farklı ülkeden, 50’den fazla önemli akrobat, palyaço, müzisyen, dansçıyı biraraya getiriyor. Muhteşem şovun öncesinde, gösterinin sanat yönetmeni Michael G. Smith, Skyroad okuyucuları için bu sihirli dünyanın kapılarını araladı.

Gösterimizde herkesin kalbine dokunmayı umut ediyoruz.

Cirque du Soleil gösterisi
Cirque du Soleil gösterisi

3 buçuk yıl aradan sonra yeniden İstanbul’da olmak size neler hissettiriyor?

İstanbul’a tekrar geldiğimiz için inanılmaz derecede heyecanlıyız. Şehir tek başına muazzam ve enerjik… Seyirci, anlayışlı ve nazik… Sanatçılarımız Türk seyircisinin tutkusunu çok seviyor. Ülkenizdeki ilk gösterimiz “Saltimbanco” 65 binin üstünde bilet sattı ki bu Cirque du Soleil için de harika bir başlangıç oldu. Sonra iki yeni salonun eklendiği daha uzun bir “Alegria” turnesi yaptık. İstanbul artık bizim için yükselen bir pazar değil, turne takvimimizde yerini sağlamlaştırmış bir şehir. Sadece takvim çakışmaları nedeniyle bu kadar uzun süre ayrı kaldık. Umarız birçok açıdan ‘klasik’ Cirque du Soleil gösterilerine dönüş olarak tanımlayabileceğimiz Varekai, bizim için Türkiye’ye dönüşümüz için de sıcak bir merhaba olur. İstanbul, sizi özledik!

Gösteride nefes kesen anlar...
Gösteride nefes kesen anlar...

Peki hikayesi nedir “Varekai”nin?

Ormanın derinliklerinde, bir volkanın zirvesinde, her şeyin mümkün olduğu olağanüstü bir dünya bulunur. Varekai dünyası… Gökyüzü yalnız bir genç adamı bırakıveriyor ve Varekai’nin hikâyesi başlıyor. Fantastik yaratıklarla dolu değişken bir dünya olan sihirli bir ormanın gölgeliklerine paraşütle inen genç adam, Ikarus, hem absürt hem de olağanüstü bir maceraya uçuyor.

Çocukların ilgi odağı olduğu kadar yetişkinlerinde ilgi odağı.
Çocukların ilgi odağı olduğu kadar yetişkinlerinde ilgi odağı.

Hem yetişkinlere, hem de çocuklara aynı anda hitap edebilecek bir gösteri yaratmak oldukça zorlayıcı olmalı. Nelere dikkat ediyorsunuz?

Bu gerçekten büyük bir mücadele ve benim çok gurur duyduğum bir şey. Çünkü çok az organizasyon aileleri hedef alıyor. Disney çocuklar kadar yetişkinlerin de zevk alabileceği işleri kendi tarzıyla yapıyor. Bizse dürüstlüğe dayanan bir şey yapmak istiyoruz. Çocuklar doğal olarak ilgiyi çok kolay özümsüyor. Yetişkinler gibi eğitimle gelen önyargıları yok. Eğer bizim geçirmek istediğimiz duygu gerçeğe ve dürüstlüğe dayanıyorsa çocuklar da bu duyguyu aynı şekilde alabilir. Farklı yorumlarlar ama yine de alırlar. Gösterilerimizi yorumlamak için eğitime değil, hayal gücüne ihtiyaç var. Çocukların hayal gücü yetişkinlerden çok daha parlak. Bence bu yüzden çocuklar gösterilerimizden daha çok etkileniyor. Bir çocuğu eğlendirmekten daha büyük bir iltifat yoktur.

Varekai’nin büyüsü...
Varekai’nin büyüsü...

Türk izleyiciler sizi çok seviyor, gösterilerinizin biletleri kısa sürede tükeniyor. Onlar için özel bir mesajınız var mı?

Türk izleyicilerimiz her zaman çok destekleyici ve İstanbul’da gerçekleşen her gösteride bizi çok iyi ağırlıyorlar. Böylesi etkileyici ve inanılmaz bir izleyici karşısında gösteriye çıkmak da tüm ekibi çok heyecanlandırıyor. Yeniden bu izleyicinin karşısında olmaktan ve onları Varekai’nin büyüleyici ormanlarında ağırlayacak olmaktan dolayı da çok mutluyuz.