Çocukla tatil yapılabilecek 5 yer

Çocukla tatil yapılabilecek 5 yer
Çocukla tatil yapılabilecek 5 yer

Tatil zamanı başlayınca herkesi tatlı bir heyecan alıyor. Kimi ailesinin yazlığına gitme planları yaparken kimi otellerde, pansiyonlarda erken rezervasyon fırsatları kovalıyor. Yapacakları tatili en çok düşünenler ise çocuklu aileler. Zira çocukla tatil yapmak bireysel tatilden daha teferruatlı. Gidilecek yerin çocuğa uygun olup olmaması en önemli soru işareti. Konaklanacak yerin çocuk dostu otel olması, çocuklar için oyun alanları ve havuzun bulunması, çocuklara göre yemek menülerinin bulunması gibi çok fazla konuya dikkat eden aileler, birçok tatil seçeneğini elemek zorunda kalıyor. Ancak ülkemizdeki bazı bölgeler tam da ailelere göre. İşte çocuğunuzla tatil yapabileceğiniz 5 yer...

Çıralı, Antalya

Çıralı, Antalya.
Çıralı, Antalya.

Antalya’nın birçok noktası kalabalıkken Çıralı tam da çocuklu ailelere göre bir konum. Kemer ilçesine bağlı Çıralı’da üç kilometrelik harika bir kumsal bulunuyor. İnce taneli kum yapısı ile çocuklar için güvenli olan plaj, denizden itibaren yumuşak bir eğimle yükseliyor. Bu sayede aileler çocuklarını güvenle denize sokabiliyor. Ayrıca, yılın belli bir döneminde sahil, koruma altındaki deniz kaplumbağaları olan Caretta Caretta’ların üreme alanı. Çocuğunuza bu harika hayvanları anlatabilir ve nesli tükenen hayvanları korumayı öğretebilirsiniz. Bunun yanı sıra bölge harika bir kültür merkezi. Burada Roma döneminden kalma birçok antik kent bulunuyor. Bu kentleri gezerek onları geçmişi öğretebilir, tatillerinin dolu dolu geçmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca, buraya ait birçok mitolojik efsane mevcut. Çıralı’ya gitmeden önce bunları öğrenip, çocuklarınıza anlatabilirsiniz. Bölgenin doğası ise harika… Çocuğunuzda doğada kamp yapabilir, yürüyüşlere çıkabilir, doğayı tanıması için değişik aktiviteler yapabilirsiniz. Konaklama için birçok fırsatın bulunduğu Çıralı, çocuklarınızla keyifli ve dolu dolu bir tatil geçirmenize imkan tanıyor.

Kadırga Koyu, Çanakkale

Kadırga Koyu, Çanakkale.
Kadırga Koyu, Çanakkale.

Marmara ve Kuzey Ege civarında yaşıyorsanız burası tam size göre. Çanakkale’nin eşsiz güzelliklerini içerisinde barındıran Kadırga Koyu, Assos’un hemen güneyinde yer alıyor. Denizi öyle temiz ve berrak ki her yıl mavi bayrak ödülü alıyor. Uzun ve geniş plajı taşlık bir yapıya sahip. Bu nedenle çocuğunuza plaj ayakkabısı giydirmenizde fayda var. Çevresindeki yeşillikler sizi rahatlatırken, akşamüstü başlayan imbat rüzgarları sıcaktan bunalmanızı engelliyor. Ayrıca, şemsiye, şezlong, market gibi birçok imkan da bulunuyor. Kadırga’da vakit geçirdikten sonra, Assos’a çıkabilir, oranın keşfini çocuğunuzla birlikte yapabilir, antik kentlerin hikayelerini anlatabilirsiniz. Kadırga’da konaklama imkanları da oldukça fazla. Her bütçeye uygun konaklama seçeneklerinden çocuğunuzla rahat edeceğiniz birini seçebilirsiniz. Buranın çocuklu aileler tarafından tercih edilmesindeki en önemli sebeplerden biri de sakin ve huzurlu olması. Yerleşik nüfusu az olan bölge, diğer yerlere göre daha sessiz. Özellikle de geceleri sizi rahatsız edecek sesler yok. Çocuğunuzla huzurlu bir tatil isterseniz, Kadırga’ya bekleriz.

Didim, Aydın

Didim, Aydın.
Didim, Aydın.

Aydın’ın en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri olan Didim hem gençler hem de çocuklu aileler için harika bir rota. Yabancı turistlerin sıklıkla tercih ettiği Didim, çocuğunuzun sosyolojik gelişimine katkıda bulunabilecek bir yer. Öyle ki hem yerel halk oldukça sıcakkanlı hem de kendi yaşıtlarındaki yabancı çocuklarla etkileşime girmesi onun açısından oldukça keyifli ve eğitici. Bölgenin meşhur 500 metre uzunluğundaki Altınkum Plajı, çocuklar için en güvenli plajlardan biri. Plajın kumu gerçekten altın gibi, yumuşacık ve sarı. Çocuğunuz kumda güvenle oynarken siz de soğuk içeceklerinizi içebilirsiniz. Ayrıca buranın mavi bayrak sahibi olması denizin temizliğinden de şüphe etme olasılığınızı ortadan kaldırıyor. Buranın tarihi bir yapısı da var. Eski dönemlerde birçok devletin durak noktası olan Didim’de birçok tarihi eser ve antik kent bulunuyor. Çocuğunuzla bu kadim yerleri gezebilir, hikayelerini birlikte öğrenebilirsiniz. Bölgenin doğası da çocuklarınıza iyi gelecek. Bol oksijenli havası, çocuklarınızı rahatlatacak, doğal güzellikleri doğayı sevdirecek.

Yedigöller Milli Parkı, Bolu

Yedigöller Milli Parkı, Bolu.
Yedigöller Milli Parkı, Bolu.

Karadeniz civarında çocuğunuzla gideceğiniz en güzel lokasyonlardan biri Yedigöller Milli Parkı. Bolu sınırları içerisinde yer alan milli park, çocuğunuzla birlikte 3-4 günlük minik bir kaçamak yapabileceğiniz harika bir yer. 1965 yılında milli park ilan edilen Yedigöller, ismindeki gibi 7 muhteşem gölden oluşuyor. Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl kendine hayran bırakan doğası ile çocuğunuzla keşfe çıkabileceğiniz doğa harikaları. Bölgenin yaban hayatı da çocuğunuzun birbirinden farklı hayvanları canlı görme imkanı tanıyor. Ayrıca, bazı göllerde balık avlanmasına da izin veriliyor. Kapankaya tepesine çıkarak Yedigöller’in eşsiz manzarasını izleyebilir, unutulmaz hatıra fotoğrafları çekilebilirsiniz. Ayrıca, park içerisinde yer alan gülen kayalar, şelaleleri gezebilir, dilek çeşmesinde çocuğunuzun en güzel dileklerini dileyebilirsiniz. Burada konaklama için bungalov tarzdaki evleri seçebilirsiniz. Çocuğunuzla doğa macerası yaşamak isterseniz çadır ya da karavan kampı da yapabilirsiniz. Temiz havasıyla hem size hem de çocuğunuza enerji verecek Yedigöller Milli Parkı, ailecek yapılabilecek harika bir kaçamak rotası.

Datça, Muğla

Datça, Muğla.
Datça, Muğla.

Muğla’nın en sakin yerlerinden biri olan Datça, aslında daha çok orta yaşlı ya da yaşlı kişiler tarafından tercih edilen bir destinasyon. Ancak son dönemlerde çocuklu aileler de burayı tatil için tercih etmeye başladı. Sebebi ise çok açık: sakinlik, huzur, güvenlik… Şehir gürültüsünden sıkılmış, doğal ve temiz bir ortam arayan aileler, Datça’da çocuklarıyla rahat bir tatil geçiriyor. Öncelikle bölgedeki plajların büyük bir çoğunluğu kumlu bir yapıya sahip. Ayrıca, deniz suyu çocuklarınızın güvenle girebileceği kadar sığ. Bu da ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını denize sokmasına imkan tanıyor. Bu plajlar arasındaki en popüleri ise Kumluk Plajı… Datça’nın doğası da eşsiz bir güzelliğe sahip. Oksijeni bol olan bölge, ağaçları, bitki örtüsü ve hayvan sakinleriyle çocuğunuza tam da doğayı sevdirecek bir lokasyon. Burada, sabah plajda keyifli saatler geçirdikten sonra kısa bir doğa yürüyüşüne çıkabilir, çocuğunuzu heyecanlandıracak maceralara atılabilirsiniz. Bölgede her bütçeye uygun konaklama imkanlarından yararlanabilir, çocuğunuza keyfi bol bir tatil yaşatmak isterseniz kamp alanlarını tercih edebilirsiniz.