Çocuklar için yaz tavsiyeleri

​Çocuklar için yaz tavsiyeleri

‘Su İçinde Suluboya Atölyesi’nden animasyona, meslekleri tanımaktan çocuk partilerine… İşte yaz boyu çocuklarla ne yapacağız diyen ailelere İstanbul ve Bodrum’dan eğitici, öğretici ve bir o kadar muhteşem etkinliklerin adresleri…

İstanbul’un eğlence başkenti Vialand

Eyüp’te 2012 yılında açılan Vialand yaz tatilinde çocuklara verilebilecek en güzel armağanlardan biri. Tema parkın içinde çocuklar hem doyasıya eğleniyor hem de çok kıymetli bilgiler ediniyor. Minik bir kayığa binerek bir nehir boyunca ülkeleri tanıyabiliyoruz. Çinliler ne yer ne içer ne giyer?Hintlilerin neleri meşhurdur? İngilizler nerelere gider? Ve daha nice ülkeleri görüp tanımak mümkün. Bunun yanında “Fatih’in Rüyası”- na girdiğinizde karşınıza ilk önce İstanbul’un tarihini anlatan kısa bir film çıkıyor.

Vialand Eğlence Merkezi
Vialand Eğlence Merkezi

Bu filmden sonra İstanbul’un tarihini unutmak mümkün değil. Ardından yine mini bir kayıkla nehir üzerinde Fatih’in fetih serüvenini kurgu sahneler üzerinden canlı olarak takip edebilirsiniz. Viking temalı platformda su kaydırağı üzerinde heyecanlı dakikalar geçirebilirsiniz. Tabii en heyecanlı noktası “Nefes Kesen”… 180 km hızla gidip 360 derece dönebilen bir roller coaster. Bu saydıklarımız Vialand’ın sadece küçük bir kısmı, geri kalanı keşif için misafirlerini bekliyor.

Akbank Sanat’ta sahne çocukların
Akbank Sanat’ta sahne çocukların

Akbank Sanat’ta sahne çocukların

Akbank Sanat’ın yaz atölyelerinde birbirinden keyifli çalışmalar çocukları bekliyor. Yaratıcı Drama Atölyesi yetenekli çocukları sahneye davet ederken, renklerin peşinden gitmeyi seçenler Sarkis’in suluboya tekniğini öğrenip Su İçinde Suluboya Atölyesi’ne katılabilir. Biz ailece yetenekliyiz diyorsanız“Ailece Müzik” tam size göre. Yetişkinlerin çocuklarla birlikte katıldığı bu atölyede, hayal gücü ve eğlence buluşuyor.

Su İçinde Suluboya Atölyesi
Su İçinde Suluboya Atölyesi

Oyuncak Müzesi'nde kendi oyuncağınızı da yapabilirsiniz

Şair Sunay Akın’ın kurduğu “Oyuncak Müzesi” her çocuğun görmesi gereken büyülü bir dünya... Dünyanın dört bir yanındaki koleksiyonerlerden toplanmış oyuncaklar arasında Disney karakterlerinden masal cücelerine çok tanıdık yüzler bulacaksınız. Yaz boyunca müzede düzenlenen atölyelerde kendi oyuncağınızı yapmayı öğrenme şansınız da var.

Oyuncak Müzesi
Oyuncak Müzesi

Rahmi M. Koç Müzesi’nde hafta sonu atölyeleri

Zengin bir koleksiyona sahip olan Rahmi M. Koç Müzesi’nde hafta sonlarında 4-14 yaş arası çocuklar için atölyeler düzenleniyor. Tasarım, mutfak, astronomi, boyama ve denizcilik gibi farklı alanlardaki atölyelerde çocuklar hem yeni arkadaşlar ediniyor hem de atölyede hazırladıkları ürünleri alıp evlerine götürebiliyorlar.

Rahmi M. Koç Müzesi
Rahmi M. Koç Müzesi

İstanbul Modern’de ailece sanat

Sanatseverleri buluşturan İstanbul Modern’de “Yaz Sanat Atölyeleri” birbirinden renkli. İster kendi animasyon filminizi hazırlayın isterseniz rastlantısal olarak seçilen kelimelerle bir atölye sürecinde oluşan şiire tanıklık edin. Çocukların aileleriyle katılabilecekleri “Ailece Sanat” ise hafta sonlarını iple çekmek için güzel bir sebep. Anne babaların da dâhil olabileceği bu eğitimlerin içerikleri müzedeki sergilere paralel olarak belirleniyor.

İstanbul Modern’de ailece sanat
İstanbul Modern’de ailece sanat

Çocukların eğlence cumhuriyetinde yaz başka güzel

Çocukların ilgi duydukları meslekleri deneyimledikleri KidZania’da bu yaz sıkılmak yok. Hazırlanan yaz okulu programında radyo programcılığından şefliğe, spor okulu aktivitelerinden sanat atölyelerine uzanan pek çok aktivite var. Toplam 11 haftalık yaz okulu programına minimum bir haftalık kayıtla katılmak mümkün.

KidZania
KidZania

Bodrum’da eğlence: Kids Paradise

Palmarina Bodrum bünyesindeki eğlence parkı Kids Paradise, çocuklara kendi enerjilerini sonuna kadar kullanarak, oynayabilecekleri birçok alan sunuyor. 5-12 yaş grubu çocuklara hizmet veren ve sabahtan akşama kadar fiziksel aktivite ve eğlenceyi birlikte sunan Kids Paradise, yaz tatili keyfini ikiye katlıyor. Çocukların hayal gücünü, kas ve motor becerilerini geliştirici etkinlikler sunan Kids Paradise, 650 metrekarelik Aquapark’ı, macera dolu simülasyonların izlenebildiği 8D sineması, özel yapım Atlıkarıncası yani Carousel’i, oyun ortamından uzaklaşmadan damak tatlarına uygun yemek yiyebilecekleri ve özel partiler düzenleyebilecekleri çocuk restoranı ile eğlence dolu dünyasını gün boyunca çocuklarla paylaşıyor.

Kids Paradise
Kids Paradise