Çocukların renkli dünyası Disneyland

Yetişkin ya da çocuk olmanın hiç ama hiç fark etmediği Disneyland’da herkes kendi kahramanıyla el sıkışabiliyor.
Yetişkin ya da çocuk olmanın hiç ama hiç fark etmediği Disneyland’da herkes kendi kahramanıyla el sıkışabiliyor.

Sömestr tatilinde Avrupa’da çocuklarla gezilebilecek en güzel şehirlerden biri Paris! Şehrin tarih kokan muhteşem sokakları, Eyfel Kulesi ve tabii ki çocukların hiç ayrılmak istemeyeceği Disneyland!

Paris, kışın çocuklarla tatil planı yaparken tercih edebileceğiniz en güzel şehirlerden biri. Biz sömestr tatilinde gittik ve çok eğlendik. Hem çocuklar hem de biz yetişkinler bu şehirde harika vakit geçirebilir. Mesela Eyfel Kulesi’nin yanına kadar gidip ihtişamını seyretmemek olmaz tabii bir hatıra fotoğrafı da çekmek şart… Hele uzun kuyruklarda saatlerce bekleyip kulenin tepesine kadar çıkılıp Paris’in eşsiz manzarası seyredilebildiyse ne ala… Paris tatilimizde Eyfel’e ulaştığımızda hava oldukça soğuktu fakat normal zamanlarda uzayıp giden kuyruktan eser yoktu. Biletlerimizi aldık, asansöre bindik ve 325 metrelik kulenin en tepesine çıktık. Oğlumda ise, hep duyduğu, okuduğu Eyfel Kulesi’nin en tepesine kadar çıkmış olmanın mutluluğu tarifsizdi.

Büyük-küçük bütün çocukların görmek istediği yer

Disneyland, Paris’in biraz dışında yer alıyor. Buraya ulaşmak için trenle yaklaşık bir saat yolculuk yapıyorsunuz. Eğlence parkına adım atar atmaz başka bir dünyaya, bir masal alemine geçiyorsunuz. Her tarafta Disney karakterleri, çizgi filmlerden çıkmış gibi duran birçok aktivite gördükçe biz de usulca o dünyanın içine sızdık. İçeride yapılan birçok aktivite, yerel hava şartlarına uygun olarak tasarlanmış. Bu sebeple dört mevsim boyunca hızlı trenin keyfini çıkarmak mümkün. Hatta son ana kadar ne ile karşılaşılacağını bilemediğimiz için sürprizlerle dolu bir gezi yaşamak mümkün, fakat devasa tema parkı bir günde tamamlamak ise maalesef çok zor.

Küçükler için de Disneyland’da birçok aktivite var.
Küçükler için de Disneyland’da birçok aktivite var.

5 yaş üzeri için uygun

Disneyland’i ziyaret eden kitle 2’den 72’ye geniş bir çeşitlilik gösteriyordu ancak bana göre, çocukların tadını çıkartıp uzun kuyruklara rağmen eğlenebilmeleri için beş yaş ve üzeri olmaları yeterli. Sadece büyük çocuklar için değil pekala daha küçükler için de Disneyland’da güzel vakit geçirip kendilerini birer masal diyarında gibi hissedebilecekleri birçok aktivite var.

Yedi yaşında bir çocukla Desneyland’ı gezmek

Biz, 7 yaşındaki oğlumla tramvaylara binip kendimizi Hollywood setlerinin içinde bulduk, teknelere binip Karayip Korsanları arasında karanlık bir mağara içindeki nehirde yol aldık... Amfi tiyatroda öylesine güzel bir Mickey Mouse gösterisi izledik ki kendimizi bir Broadway müzikalindeymişiz gibi hissettik. Bunların yanında saymakla bitmeyecek daha birçok şey gördük. Tabii gün bitip tekrar Paris merkeze gitmek için trene bindiğimizde, bütün gün boyunca beklediğimiz sıralar ve sürekli ayakta olmanın yorgunluğunu da hissettik.

Çocuklar açık havada buz patenine bayılıyor...
Çocuklar açık havada buz patenine bayılıyor...

ÇOCUKLA PARIS’TE BAŞKA NELER YAPILIR?

Şanzelize’de buz pateni

Şarkılara konu olmuş Paris’in ünlü caddesi kışın masalsı bir dekor ile süsleniyor. Yılbaşı öncesi kocaman bir Noel pazarının da kurulduğu caddede buz pateni pistleri de açılıyor. İster acemi patenci, ister daha ileri seviye olsunlar, çocuklar açık havada buz patenine bayılıyor... Kocaman dönme dolaptan Paris manzarası Kışın hava erken kararıyor ama karanlıkta ışıl ışıl parlayan ışıklar şehri Paris de bir başka güzel oluyor. Şanzelize’nin bir ucunu süsleyen kocaman dönme dolap, özellikle binlerce ampul ile aydınlatılmış Eyfel Kulesi manzarası eşliğinde çok keyifli oluyor...

Müzelere mutlaka gitmeli

Birçok maket ve dondurulmuş gerçek hayvanın bulunduğu Paris’teki Doğa Tarih Müzesi çocuklar için çok eğlenceli bir yer. Ayrıca, önemli sanat eserinin bulunduğu Louvre Müzesi, Orsay Müzesi gibi müzeler de çocuklarla ziyaret edilebilir ancak bu müze ziyaretini farklı oyunlar ile eğlenceli hale getirmekte fayda var. Hedef bulma oyunları, önceden alınan müze çıkartma kitapları, audio guide’lar bu konuda size yardımcı olabilir. Çocuklarla müze gezdikçe bir bakıyorsunuz ki, Eyfel Kulesi ve Disneyland kadar Van Gogh ve Mona Lisa da kafalarında yer etmiş... Paris parkları, çocuklara özel tasarlanmış farklı farklı eğlence merkezleri, hayvanat bahçeleri, Seine nehrinde bot turu ve daha birçok aktivite... Bütün bunlar, çocukla çıkılan bir Paris seyahatinin dolu dolu geçeceğini garantiliyor.