Dorf Romantik

Dorfromantik, karo yerleştirerek güzel ve sürekli büyüyen bir köy manzarası yarattığınız, huzurlu bir inşa stratejisi ve bulmaca oyunudur.
Dorfromantik, karo yerleştirerek güzel ve sürekli büyüyen bir köy manzarası yarattığınız, huzurlu bir inşa stratejisi ve bulmaca oyunudur.

Yine iş aralarında ya daakşam çayımı kahvemi alıncakarşısına oturup eğlenebileceğim biroyun ararken rastladım Dorf Romantik'e.Esasen oyunu görünce işte aradığım tamolarak böyle bir oyun dedim ve Steam sayfasındabiraz gezindikten sonra satın aldım. Ama aradığımböyle bir oyun değildi. Değilmiş. Bunu hızla geçen 2saatin ardından anladım. Benim aradığım, çok vaktimi almasın,dilediğimde girip kafa dağıtmalı biraz oynayayım daha sonrataze bir zihinle işime bakayım tarzında bir oyundu. Yani birdiğer deyişle çay-kahve oyunuydu. Ama Dorf Romantik bununiçin fazla iddialı.

Oyun temel olarak bir bulmaca simülasyon oyunu. Petek "tile"lardan oluşuyor. Ve siz peşi sıra size rastgele gelen petekleri uç uca ekleyerek bir şehir kuruyorsunuz. Ama bu şehri kurarken belirli bir düzene göre gitmeniz ve size verilen görevleri yapmanız elzem. Aksi takdirde puan kazanamaz ve ekstra petek alamazsınız. Peki, ne işe yarıyor bu puan ve petekler?

Puan toplamak önemli çünkü topladığımız puanlar sayesinde başarımlar kazanıyor ve bu başarımlarla peteklerin üstünde gelebilecek yeni yapılara erişiyoruz. Bu sonradan gelen yapılar genelde joker yapılar oluyor ve birçok "tile"ı eşlememize olanak sağlıyor.

Görevleri yaparak kazandığımız ekstra peteklerse çok önemli. Çünkü oyun başlangıçta bize 40 petek veriyor ve bu peteklerle şehrimizi kurmaya başlıyoruz. Ancak hiçbir görevi yapmazsak bu 40 petek bittiğinde: Game Over.

Yani elimizdeki petekleri eşleyerek yaptığımız görevler sayesinde aldığımız yeni petekler bizi oyunda tutan yegâne şey oluyor.

Sonrası mı? Ben de bilmiyorum ama zamanla öğreneceğim. Herhâlde maksimum hayatta kalma ve maksimum puana ulaşma tarzında bir mücadele söz konusudur. Benimse bir süre daha Dorf Romantik'e zaman ayıracağım kesin.

Oyunu Berlin'de dört arkadaş geliştirmiş. Çıkalı da çok olmadı. Geçtiğimiz ay Steam üzerinden satışa açtılar. Üstelik fiyatı da 20 liranın altında. Müzik paketiyle beraber alırsanız 25 lira gibi bir tutarı var ki bence müzikleri oldukça keyifli. Paketin ayrı olması sanırım müzikleri yapan kişiyle anlaşmalarından dolayı.

Son dönemde eşine az rastlanır oyunlardan biri olan Dorf Romantik, 25 Mart’ta erken erişime açıldı.
Son dönemde eşine az rastlanır oyunlardan biri olan Dorf Romantik, 25 Mart’ta erken erişime açıldı.

Geliştiriciler, ilerde çok-oyunculu oynanabileceğini hatta oyuncular arası ticaret vesaire yapılabileceğinden bahsetmiş. Ne kadar mümkün olur bilmiyorum ama şu hâli zaten yeterince keyifli. En azından benim için.

Son olarak, oyun mevcut hâliyle başarıyla mobile uyarlanabilecek bir yapıya sahip. O yüzden yakın zamanda bu fikir de gündeme gelecektir diye düşünüyorum. Nihayetinde benim aklıma geldiyse oyunu geliştirenlerin de çoktan gelmiştir. Mobilde de gayet potansiyel oyuncuya ulaşacaktır.