Dünya korolarının sesi Dünya Koro Müziği Sempozyumu’nda buluşuyor

Dünya korolarının sesi Dünya Koro Müziği Sempozyumu’nda buluşuyor.
Dünya korolarının sesi Dünya Koro Müziği Sempozyumu’nda buluşuyor.

Uluslararası Koro Müziği Federasyonunun (IFCM) en büyük etkinliği olan Dünya Koro Müziği Sempozyumu (WSCM), Kültür ve Turizm Bakanlığının ev sahipliğinde bu yıl İstanbul’da gerçekleşecek. ABD’den İspanya’ya, Tayvan’dan Kanada’ya dünyanın en iyi koroları ve alanında uzman konuşmacılar 25-30 Nisan tarihleri arasında bir araya gelecek. Konuk koroların ve koro şeflerinin performansları ile 28 farklı ülkeden uzman konuşmacıların yer alacağı etkinlik, küresel koronavirüs salgını sonrası dünya çapındaki ilk korolar buluşması olma özelliğini de taşıyor.

Başta İstanbul Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere Beyoğlu’nun tarihi güzellikleri ile dolu mekanlarında gerçekleşecek konserler, sergiler, atölyeler ve etkinlikler, koro müziğinin pek çok farklı stil ve geleneğini içeren bir programla müzikseverler ve sektör profesyonelleri ile buluşacak.

Sempozyum teması: Değişen Ufuklar

Uluslararası Koro Müziği Federasyonunun 6 yıl sonra düzenlediği ve pandemi sonrası dünya çapındaki ilk koro buluşması olan Dünya Koro Müziği Sempozyumu, 5 kıtayı temsil eden 28 farklı ülkeden 50’den fazla konuşmacı ve 1000’den fazla sanatçıyı İstanbul’da bir araya getiriyor. İnsanlığın birlikte şarkı söyleme geleneğini onurlandırmak, dünyanın farklı coğrafyalarını temsil edebilmek ve koro müziğine dair mümkün olduğunca çeşitli ve farklı biçimleri kapsayabilmek adına sempozyumun bu yılki teması “Değişen Ufuklar” olarak belirlendi.

Sempozyuma bireysel katılım için 1 Nisan’a kadar kayıt yaptırılabilir

Dünya Koro Müziği Sempozyumu ile ilgili bireysel kayıtlar 1 Nisan’a kadar devam ediyor. Detaylı bilgilere WSCM İstanbul 2023 adresinden ulaşılabilir.

Biletler biletinial.com adresi üzerinden temin edilebilir.

WSCM İstanbul 2023 AKM Türk Telekom Opera Salonu Sahnesi Konser Programı:

25 Nisan 2023 *Salı – Festival Açılış Konseri

Estonian Philharmonic Chamber Choir & Turkish State Choir

26 Nisan 2023 Çarşamba

Batavia Madrigal Singers & Georgia State University Singers & Orfeon San Juan Bautista

27 Nisan 2023 Perşembe

Le Chant Sur La Lowe & Sofia Vokalensemble & Vancouver Youth Choir

28 Nisan 2023 Cuma

Fayha Choir & Taipei Philharmonic Chamber Choir & Leioa Kantika Korala

29 Nisan 2023 Cumartesi – Festival Kapanış Konseri

Türkiye’nin 4 şehrinden 8 koronun katılımıyla gerçekleşecek.