Dünyada çıkılması gereken en uzun 7 tren yolculuğu

Eastern-Oriental Ekspresi.
Eastern-Oriental Ekspresi.

Tren, sanayi devrimiyle hayatımıza giren en büyük yeniliklerden biri. Ancak teknolojik gelişmeler doğrultusunda hayatımıza giren yeni ulaşım olanakları ile günümüzde pek tercih edilmiyor. Özellikle uçaklar sayesinde bir yerden bir yere en hızlı şekilde gidilebiliyor. Hız, modern dünya için gerekli ama bazen biraz yavaşlayıp manzaralı yolları tercih etmek, unutulmayacak anılar bırakabilir. Tren yolculukları işte tam da tatta bir yolculuğu sizlere sunuyor. Dünyanın hiç görülmemiş manzaralarını keşfetmenizi, eşsiz bir deneyimle huzurlu anlar yaşamanıza imkan sağlıyor. Siz de birkaç günlük bir plan yapıp, dünyada çıkılması gereken en uzun 7 tren yolculuğunu kaçırmak istemezseniz, tek yapmanız gereken tren seferlerini takip edip bir seyahat planı oluşturmak!

Trans-Sibirya Ekspresi

Trans-Sibirya Ekspresi.
Trans-Sibirya Ekspresi.

Hayatta en az bir kez çıkılması gereken yolculuklar vardır. O yolculuklardan biri de Trans-Sibirya Ekspresi… Seyahat tutkunu herkesin bir gün gerçekleştirmek istediği, tek bir trenle yapılabilecek en uzun bir yolculuklardan bir tanesi olan Trans Sibirya Seyahati, Moskova’yı Doğu Rusya’ya bağlayan bir tren hattı. 1916 yılında açıldığı günden beri eklenen yeni hatlar ile Moskova’yı Çin’e, Kuzey Kore’ye ve Moğolistan’a kadar bağlamakta. Trans Sibirya Demiryolu Hattı ile yola çıkan bir kişi 9.300 km’yi aşarak Vladivostok’a ulaşıyor. 7 gün süren yolculukta 7 saat dilimi geçilmiş oluyor. Hat üzerinde ziyaret edilebilecek birçok güzel şehir bulunmakta. İsterseniz, rotanızı parçalara ayırarak da tamamlayabilirsiniz. Hat üzerindeki dilediğiniz şehirlerde konaklayabilir, daha sonra yine aynı hattaki başka bir tren ile yolculuğa devam edebilirsiniz.

The Indian Pacific

Koskoca Avustralya kıtasını bir uçtan diğer uca gezdiğinizi düşünün. Bu gezi özel araç ya da uçakla oldukça zor. Zira gezi maliyetli olacağı gibi titizlikle hazırlanan bir rota gerektiriyor. Ancak The Indian Pacific tren yolculuğu ile kıtayı gezmek mümkün. Yolculuk Avustralya'nın en batısındaki Perth şehrinden başlayıp, en doğusundaki Sydney şehrine kadar uzanıyor. 4.352 km yol alan tren, 4 gün 3 gece süren harika bir yolculuğa çıkıyor.

The Indian Pacific.
The Indian Pacific.

The Indian Pacific, Avustralya'nın geniş coğrafyasını gözler önüne seriyor. İhtişamlı dağ ve orman manzaralarının yanı sıra, heybetli şelaleleri de görebileceğiniz yolculuk, trenle doğanın derinliklerine inmek gibi bir his uyandırıyor. Konforlu tren ile rahat bir seyahat gerçekleştirebilir, doğanın eşsiz güzelliklerini keşfedebilir, huzur dolu anılar biriktirebilirsiniz. Belki şanslıysanız yolculuk esnasında bir kanguru bile görebilirsiniz!

Vivek Ekspresi

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri Hindistan… Farklı kültürlere ev sahipliği yapan ülke adeta turistik bir cennet. Oldukça geniş topraklara sahip olan Hindistan'ı trenle gezmek ise tarif edilemeyecek bir deneyim. Ülkedeki en uzun tren yolculuğu Vivek Ekspresi. Yolculuk, Didrugarh şehrinden başlayıp Kanyakumari şehrinde son buluyor. Tam 57 duraktan oluşan yolculuk yaklaşık 80 saat civarında sürüyor. 4234 km yol yapan ve Hindistan'ın doğusunu neredeyse başlı başına gezen Vivek Ekspresi, ülkenin en güneyine inip Kanyakumari'ye varıyor. Tren yolculuğu boyunca eşsiz doğa manzaraları, farklı kültürler, birbirinden değişik lezzetler ve duraklar seyahat tutkunlarına eşlik ediyor. Renklerin ve ritimlerin ülkesi Hindistan’da hızlı bir tur yapmak, farklı yerleri kısa sürede keşfetmek isterseniz, bu yolculuk tam da size göre.

California Zephyr

Dünyanın en uzun tren yolculuklarından biri olan California Zephyr yolculuğu, yaklaşık olarak 52 saat sürüyor. Amerika'nın Chicago kentinden başlayan ve Pasifik kıyılarına devam eden California Zephyr, Amerika'nın Orta-Batısı'nı geçip, Rocky ve Sierra Nevada Sıradağlarını aşıyor. Yol boyunca cennet misali manzaralara sahne olan tren, yaklaşık 3.900 kilometre yol yaparak son durağı San Francisco yakınlarındaki Emeryville’ye varıyor.

California Zephyr.
California Zephyr.

1949'dan beri hizmet veren tren, 23 eyaleti dolaşıyor. Kanyonlar, yeşil ağaçlar, tepeler ve daha bir sürü doğal güzellik yolculukta seyahat tutkunlarına eşlik ediyor. Uzun yolculuklar için tasarlanmış iki katlı trende yataklı odalarıyla konforlu bir yolculuk sunuyor. Böylece bir tren yolculuğundan beklenen rahatlık sağlandığından misafirlere yalnızca doğanın tadını çıkarmak kalıyor. Kartpostallık görüntüler sunan yolculuk, Amerika’yı yeniden keşfetmek için sizleri davet ediyor.

Trans-Kanada Ekspresi

Trans-Kanada Ekspresi.
Trans-Kanada Ekspresi.

Nefes kesen doğa manzaraları, görkemli dağları ve derin ormanları… Trans-Kanada Ekspresi seyahat tutkunlarını doğaya doyuracak bir yolculuk vaat ediyor. 3.500 kilometrelik bu masalsı yolculuk 3 gün sürüyor. Kanada'nın batı ve doğusu boyunca uzanan yolculuk Toronto'dan başlıyor ve Vancouver'da sonra eriyor. Dünyanın hiçbir yerinde görülemeyecek kadar farklı çeşitlilikte bir doğa manzarası sunan yolculuk, seyahat tutkunlarını doğal hayatın en saf haliyle buluşturuyor. Rocky Dağları Treni olarak da adlandırılan ekspres, nefes kesen Kanada kayalıkları boyunca yol alarak vahşi nehirlerin, derin vadilerin, gür bitki örtüsüyle çevrili tepelerin, şelalelerin ve masmavi göllerin arasından geçiyor. İsterseniz tren yolculuğunu gerçek bir keşif yolculuğu haline de getirebilirsiniz. 4 farklı rota seçenekleri arasından birini seçebilir, yolculuğunuzu bölebilir, keşif sürenizi 14 güne kadar çıkarabilirsiniz.

Eastern-Oriental Ekspresi

6 gün boyunca Güneydoğu Asya’nın en büyük şehirlerini keşfe çıkmak ister misiniz? Cevabınız evetse bu tren yolculuğu tam da size göre. Tren, Kuala Lumpur’dan yola çıkarak Bangkok üzerinden son durağı olan Singapur’a doğru yaklaşık 2.300 kilometrelik bir yolculuk sunuyor. Böylece sırasıyla Asya’da mutlaka görmeniz gereken Malezya, Tayland ve Singapur gibi ülkeleri keşfedebileceğiniz harika bir rota oluşturuyor.

Eastern-Oriental Ekspresi.
Eastern-Oriental Ekspresi.

Güneydoğu Asya üzerinde üç ya da dört gün süren Eastern-Oriental Ekspresi'ni farklı kılan bir özelliği ise trenin içinin oldukça özel ve zengin bir şekilde dekore edilmiş olması. Tren, 2 yemek vagonu, kütüphane vagonu, eğlence vagonu ve biri gökyüzünü ve etrafı izleyebileceğiniz cam tavanı olan iki bar vagonu ile ünlü. Bu yolculuk ile hem Asya’nın gizemli dünyasını keşfedebilir hem de konforlu bir yolculukla harika bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Mavi Tren

Güney Afrika’yı Mavi Tren’in pençelerinden izlemek hayatınızın eşsiz deneyimlerinden biri olacak. Tren, Johannesburg ve Cape Town şehirleri arasında yolculuk yapıyor. İki şehir arasındaki 1.600 kilometrelik mesafe Mavi Tren ile 27 saatte kat ediliyor. Trenin adı ise tamamen boyanmış olduğu gece mavisi renkten geliyor. Pencerenizden baktığınızda Güney Afrika'nın tarım arazileri, ormanları ve üzüm bağları sizleri selamlıyor, doğanın ihtişamlı ve huzur verici güzelliği sizlere eşlik ediyor. Konforuyla bilinen Mavi Tren adeta bir otel niteliğinde. Mavi Tren'in içerisinde süit ve lüks odalar dahi bulunuyor. Ayrıca tren içerisinde küvetli banyolar, müzik setleri, büyük televizyonlar ve dünyaca ünlü şefler yer alıyor. Bu tren dünyanın en lüks ve en sallantısız treni bile seçilmiş. Sizde otel rahatlığında süren bir Güney Afrika turuna katılmak isterseniz, Mavi Tren’de yerinizi ayırtın.