Dünyadan sıra dışı 5 balayı noktası

Marakeş, Fas.
Marakeş, Fas.

Evlilik dünyanın her yerinde ve her dinde kutsal kabul edilir. Birbirini seven iki insanın hayatını birleştiren bu kurum, kimileri için hayatın anlamıyken kimileri içinse yapılması gereken bir zorunluluk. Ancak herkesin hem fikir olduğu bir şey var: Evlilik sonrası gerçekleştirilen balayı… Genellikle evlilik hazırlıklarındaki stresi atmak için nikah ya da düğünden sonra balayına gidiliyor. Bu nedenle balayı için dünyanın her yerinde özel konseptler oluşturulmuş durumda. Herkesin bildiği yerlerden bazıları Maldivler, Bali, Bora Bora, Bahamalar, Venedik… Bunların dışında da pek keşfedilmemiş ancak güzellikleri ve doğasıyla insanı büyüleyen birçok lokasyon mevcut. Yeni evlenecekseniz ve balayı planınız için farklı bir yer arıyorsanız, dünyadan sıra dışı 5 balayı noktasını değerlendirebilirsiniz.

Marakeş, Fas

Berberi dilinde Tanrının Ülkesi olarak biliniyor burası… Marakeş dünyanın en esrarengiz yerlerinden biri. Fas’ın en çok ziyaret edilen kentlerinden biri olan Marakeş, sonunun nereye çıkacağını bilmediğiniz daracık sokakları, otantik çarşıları, yılan oynatıcıları, aromatik kokularıyla balayı için sıra dışı bir seçim. Yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık bir iklime sahip olan kent, her mevsim tercih edilebilir. Renkli yapıları, zamansız atmosferiyle insanı büyüleyen Marakeş, birçok aktivite yapabileceğiniz bir şehir. Marakeş, Medina ve Ville Nouvella denilen iki farklı bölümden oluşmakta. Ancak, Marakeş’in kalbi Medina’da atıyor. Çünkü Medina’nın her sokağında Fas tarihini solumanız mümkün. Burada UNESCO tarafından koruma altına alınmış ilk meydan olan Djemaa El Fna’yı görebilir, Menara Bahçelerini gezebilir, dar sokaklarını keşfedebilir, çarşılarından bin bir çeşit farklı eşya alabilirsiniz. Ville Nouvella denilen bölüm ise Fas’ın modern yüzünü yansıtıyor. Işıklandırılmış caddeleri ve cıvıl cıvıl kafeleri ile burada da hoşça vakit geçirebilirsiniz. İstanbul’dan Fas’a direkt uçuş bulunmak. Yaklaşık 5 saat süren yolculuk ile Fas’a ulaşabilir, mistik bir balayı yapabilirsiniz.

Lantau Adası, Hong Kong.
Lantau Adası, Hong Kong.

Lantau Adası, Hong Kong

Burası dünyanın doğal cennetlerinden biri... Lantau Adası, kozmopolit yapıya sahip Hong Kong‘un en romantik adası. Lantau, sessiz sakin yaşamı, iç açıcı yeşil dağları, sahilleri süsleyen eşsiz güzellikteki bakir plajları ile balayı çiftlerinin her şeyden uzak baş başa kalabileceği bir atmosfere sahip. Lantau Adası'nda gezilip görülecek birçok turistik nokta bulunuyor. Ngong Ping budist kasabasını gezebiilir, Po Lin Manastırı'nı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, ünlü Tian Tan Buddha heykeli de bu adada bulunuyor. Tai O balıkçı kasabası, Mui Wo kumsalları ve Disneyland bu adada görülecek diğer güzel yerlerden. Lantau Adası, balayı çiftlerine sakin ve dingin bir balayı sunarken aynı zamanda hem doğasıyla enerjik bir atmosfer hem de turistik yerleriyle bol aktiviteli bir balayı imkanı oluşturuyor. Adada Hong Kong’un otantik mutfağını da tadabilirsiniz. Daha önce denemediğiniz bu eşsiz yiyecekler sizi farklı lezzetlerle buluşturuyor. İstanbul’dan Hong Kong’a direkt uçuş bulunuyor. Asya rüzgarlarının estiği bu tatil size keyifli balayı hatıraları bırakacak!

Udaipur, Hindistan

Doğu’nun Venedik’ine hoş geldiniz. Burası Hindistan’ın eşsiz güzellikteki bölgelerinden Udaipur. Kent, Pichola gölü kıyısında yer alıyor. Kısaca Hindistan’ın en romantik kenti, çöl komşularının aksine tam bir vaha şehri. Yemyeşil tepelerle çevrili kent, hiç saldırıya uğramamış olmasıyla biliniyor. Şehir; sarayları, tapınakları ve eşsiz mimarisiyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Udaipur küçük bir şehir olsa da birçok aktivite imkanı bulunuyor. Pichola Gölü kıyısında romantik bir yürüyüş yapabilir ya da tekne turuna çıkabilir, Bagore-ki-Haveli Müzesi’ni gezebilirsiniz. Jagdish Temple tapınağının mistik havasını soluyabilir, Udaipur Şehir Sarayı’nın eşsiz mimarisini görebilir sonrasında Sahelion Ki Bari bahçesini keşfedebilirsiniz. Yani bu şehirde isterseniz bol gezmeli bir tatil yapabilir isterseniz de romantik ve sakin zaman geçirebilirsiniz. Bu tamamen tercihinize kalmış. Hindistan kültürünü sonuna kadar yaşayabileceğiniz bu balayında eşsiz lezzetler de sizi bekliyor. Türkiye’den Hindistan’a aktarmasız uçuş yapılabiliyor. Delhi’den şehri uçuş yapabilir, otobüs ya da tren yolculuğuyla da ulaşabilirsiniz. Eşsiz güzellikteki Udaipur, sizi uzak diyarları keşfe çağırıyor.

Cape Town, Güney Afrika.
Cape Town, Güney Afrika.

Cape Town, Güney Afrika

Sakin ve dinlenmeli bir balayının aksine enerji dolu bir tatil yapmayı tercih edenlerdenseniz Cape Town tam da size göre. Güney Afrika’nın kültür merkezi olan kent; çarpıcı plajları, yemyeşil tarım arazileri ve nefis üzüm bağları ile çevrili. Afrika’nın en canlı şehri unvanına sahip Cape Town’da Afrika, Asya ve Avrupa kültürlerinin karışımını görebilirsiniz. Mimarisi, mutfağı ve müziğiyle şehir adeta gidenlere keyifli zamanlar yaşatıyor. Bembeyaz kumlu penguenler sahili Boulder’de piknik yapabilir, köpek balığı dalışında bir Büyük Beyaz ile göz göze gelebilir ya da kiralayacağınız helikopterle aslanlar, leoparlar ve gergedanlar arasında safari yapacağınız alana gidebilirsiniz. İklimi ile yılın hemen her mevsiminde ziyarete uygun olan bu güzel şehir; festivalleri, dünyaca ünlü spor etkinlikleri ile aynı zamanda bir parti şehri. İstanbul’dan Cape Town’a 10-12 saat süren direkt uçuş var. Uçuşun ardından havaalanından şehre giden taksilere binebilir ya da 20 dakikada bir kalkan otobüsleri kullanabilirsiniz.

Rio De Janerio, Brezilya

Rio De Janerio, Brezilya.
Rio De Janerio, Brezilya.

Son rotamız ise Güney Amerika… Brezilya’nın Rio De Janerio kenti enerjinizi tazeleyecek bir tatil noktası. İçinizi ısıtan güneşi, renkli ve zengin bir kültürü, uçsuz bucaksız kumsalları ve her şeyiyle ‘Havada aşk kokusu var’ dedirten bu şehir aslında tam da balayı çiftlerine göre. Rio de Janeiro denildiğinde akla ilk gelen şey tabi ki karnaval. Karnaval zamanı rengarenk Rio sokaklarında 2 milyon insanın eğlendiği tahmin ediliyor. Kent, karnaval zamanı dışında da oldukça hareketli. Neredeyse her gün şehrin bir yerinde ücretsiz açık hava partisi yapılıyor. Eğlence hayatının dışında bir de doğal güzellikleri var tabi Rio'nun. Birbirinden güzel plajları, şehrin yakınındaki doğal parkları, dev kayalarıyla Rio sizleri doğal hayatın içine davet ediyor. Hz. İsa Heykeli, Şeker Tepesi, Flamingo Parkı, Escadaria Selarón Merdivenleri ve Maracana Stadı şehrin görülmesi gereken yerleri arasında. Dinlenmek isterseniz de şehrin meşhur plajları Ipanema ve Copacabana'da güneşlenebilir, denizin tadını çıkarabilirsiniz. İstanbul’dan Rio de Janeiro'ya doğrudan uçuş bulunmuyor. Sao Paulo aktarmalı uçuşlarıyla Rio'ya gidebilirsiniz. Ayrıca Sao Paulo'dan otobüsle Rio'ya 7 saatte ulaşabilirsiniz.