Dünyanın en güzel 8 lunaparkı

Dünyanın en güzel 8 lunaparkı.
Dünyanın en güzel 8 lunaparkı.

Dünyanın eğlence merkezleridir lunaparklar… Su parkında ıslanmamak için çabalarken bir anda hız treninde korkudan yüreğiniz ağzınıza gelebilir. ‘Ben korkmam’ diye girdiğiniz korku merkezinde diken üstünde dururken kendinizi balerinin eteğinde hızla dönerken bulabilirsiniz. Bir anın bir anını tutmadığı, insanı özgür hissettiren lunaparklar, bazen kahkahalarla güldürürken bazen de adrenalin patlaması yaşatıyor. İnsanlar tarafından sevilen bu cazibe merkezleri dünyanın birçok yerinde bulunuyor. Her birinde farklı tasarımlar, eşsiz konseptler ve değişik oyuncaklar yer alıyor. Hepsinin amacı ise aynı: insanları mutlu etmek. O zaman gelin dünyadaki en güzel 8 lunaparka doğru keyifli bir yolculuğa çıkalım…

Happy Valley, Çin

Dünyadaki en güzel lunaparklarından biri Çin’in başkenti Pekin’de yer alıyor. Mutluluk Vadisi anlamına gelen Happy Valley ismiyle bu park, gelenlere gerçekten de oldukça keyifli anlar yaşatıyor. 2006 ayılında açılan 500 metrekarelik bir alana sahip bu eğlence parkı, altı tematik bölgeye ayrılıyor: Atlantis, Karınca İmparatorluğu, Ege Denizi, Firth Ormanı, Kayıp Maya İmparatorluğu ve Shangri-La. Her biri birbirinden eğlenceli bu bölgelerde tüm yaşlara ve zevklere hitap ediliyor. Ayrıca parkta 10’u ektrem olan 40’ın üzerinde hız treni bulunuyor. Park birçok festival, spor ve kültür etkinliğine de ev sahipliği yapıyor.

Europa Park, Almanya

Europa Park, Almanya.
Europa Park, Almanya.

Avrupa’da lunapark denince akla ilk gelenlerden biri Europa Park… Zira burası Paris Disneyland’den sonra en çok ziyaret edilen ikinci eğlence parkı. Park Almanya’nın Fransa ve İsviçre’ye sınır olan küçük Rust kentinde yer alıyor. 1975 yılında hizmete açılan park, günde ortalama 50 bin ziyaretçiyi ağırlıyor. Hız trenlerinden su kaydıraklarına kadar farklı birçok eğlenceli aletin bulunduğu park ziyaretçilerine keyfi doruklarında yaşatıyor. Tema olarak Avrupa ülkelerinin özelliklerini yansıtan parkta; Almanya, İsviçre, İtalya gibi ülkelerin karakteristik özelliklerini tanıtan oyunlar da yer alıyor. Kısaca, buraya gidip mutlu dönmeyen yok!

Ocean Park, Hong Kong

Ocean Park, Hong Kong.
Ocean Park, Hong Kong.

Sıradaki durağımız dünyanın en çok ziyaret edilen 13. eğlence parkı Ocean Park. Hong Kong’da yer alan bu eğlence parkı size eğlencenin yanında hem doğal yaşamı hem de deniz altı yaşamanı görme imkanı da sunuyor. 1977’de açılan parkta hız trenlerinden su parklarına bir eğlence parkından beklenecek her şey mevcut. Bu parkı diğerlerinden ayıran en güzel özelliği ise içerisinde bir hayvanat bahçesi ve akvaryum bulunuyor. Bu sayede pandaları doğal yaşamlarında görebilir, yüzlerce deniz canlısının yaşamına konuk olabilirsiniz. Trenler ile 72 metre yükseğe çıkıp nefis bir deniz manzarası izlemek de eğlencenin bir diğer güzelliği.

Alton Towers, İngiltere

Alton Towers, İngiltere.
Alton Towers, İngiltere.

Alton Towers, İngiltere’nin en iyi lunaparkı. Park, adrenalin gezintileri ile aileler için yürüyüş alanları arasında bölünmüş düzinelerce cazibe merkezine sahip. 1980 yılında hizmete açılan parkta, her yaş ve zevke uygun oyuncak bulunuyor. 10 hız treninin bulunduğu parkta su parkları, golf sahaları, sahiller yer alıyor. Parkın içerisinde ulaşım ise teleferikle sağlanıyor. Vadiler ve tepeler aşacağınız bu teleferik yolculuğu bile size harika anlar yaşatıyor. Cadılar Bayramı gibi zamanlarda parkta özel etkinlikler de düzenleniyor. Bol kahkahalı dakikaların ardından adrenalinizin yükseleceği bu park, İngiltere seyahatinize keyif katabilir.

Fuji Q Highland, Japonya

Fuji Q Highland, Japonya.
Fuji Q Highland, Japonya.

Uzakdoğu’daki eğlence durağımız bu kez ada ülkesi Japonya’da… Fuji Q Highland, adından da anlaşılacağı gibi Fuji dağının eteklerinde, Fjiyoshida şehrinde yer alıyor. 1968 yılında açılan bu park, Fuji Dağı manzarasıyla bir sıfır öne geçiyor. İçerisindeki eşsiz oyuncaklarıyla da gönülleri fethediyor. Hız trenleriyle bilinen parkı asıl farklı yapan ise iki perili korku cazibe merkezleri. Dünyanın ilk ve en büyük perili cazibe merkezi olan Haunted Hospital ve Hopeless Fortress, ziyaretçilerine korku anlamında istediklerini fazlasıyla veriyor. Kim bilir belki de korku merkezlerindeki periler gerçektir…

Disneyland, ABD

Disneyland, ABD.
Disneyland, ABD.

Lunapark denince Disneyland es geçilmez tabi. Dünyanın farklı birçok yerinde olsa da ilki her zaman bir başka. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yer alan Disneylad, Tamamen Walt Disney’in süpervizörlüğünde inşa edilmiş. 1955 yılından beri hizmette olan bu renkli dünya sizi Disney filmlerinin içinde hissettirecek. Büyük park; her biri benzersiz uzun caddeleri, yeşil sokakları ve inanılmaz cazibe merkezleri olan cıvıl cıvıl bir masal şehir adeta. Her yıl 50 milyon kişinin ziyaret ettiği bu olağanüstü güzellikteki park, yedinden yetmişe her yaştan insana eğlence katıyor.

Tivoli Bahçeleri, Danimarka

Tivoli Bahçeleri, Danimarka.
Tivoli Bahçeleri, Danimarka.

Tivoli Bahçeleri, Kopenhag’ın ulusal bir hazinesi ve aynı zamanda eğlence yeri. Park; bahçe, ortak restoran ve tema parktan oluşuyor. 1843 yılında açılan bu yer, dünyanın en eski üçüncü eğlence parkı. Tivoli Bahçeleri, geceleri ışıklar yandığında insanı adeta rüyada gibi hissettiriyor. Park en çok 1914 yılında inşa edilen, Rutschebanen veya Bjergbanen olarak bilinen ahşap lunapark treni ile biliniyor. Tren, bugün hala faaliyet gösteren en eski ahşap hız trenlerinden biri. Öyle ki trenin kontrolü bir operatörde. Operatörün en önemli görevi ise treni yok aşağı giderken frenlemek…

Ferrari World, BAE

Ferrari World, BAE.
Ferrari World, BAE.

Listemizin sonunda dünyanın en büyük kapalı eğlence parkı var. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yer alan Ferrari Word, 86 metrekarelik alanı ve içerisindeki eşsiz oyuncakları ile en güzel lunaparklardan biri. Öyle ki park, 2016 yılında Ortadoğu Turist Cazibesi seçildi. 2010 yılından bu yana hizmet veren park hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap ediyor. Lunaparkın en meşhur oyuncağı ise Formula Rossa isimli hız treni. Bir Formula 1 aracından bile hızlı olan tren, 240 metreden fazla bir rampaya tırmandıktan hemen sonra, beş saniyeden daha kısa bir sürede 50 km/sa. hıza ulaşabiliyor.