Dünyanın en iyi 5 kitap kafesi

Merci Used Book Cafe, Fransa
Merci Used Book Cafe, Fransa

Kitaplar ruhun ilacıdır demiş japonlar. Gerçekten de doğru. Bir kitabın kapağını açtığınızda ve ilk cümleyi okuduğunuzda kendi hayatınızdan çıkıp büyülü, bambaşka dünyalara gidiyorsunuz. Bu dünyalarda kimi zaman hayallerinize kavuşuyor, bazen gerçeklerle yüzleşiyor, kimi zaman gülüyor kimi zaman düşünüyorsunuz. Kitapların bu masalsı dünyasına giriş yapabileceğiniz en keyifli yerlerden biri ise kitap kafeler. Son yıllarda en trend mekanlar arasında yer alan kitap kafeler, kitap ve kahve kültürünü birleştiriyor. Bu mekanlar, kitabı ve kahvesiyle baş başa kalmak, kendini kitapların dünyasına bırakmak isteyenler için adeta bir yuva, sığınak… Türkiye’de de son yıllarda yaygınlaşan bu bohem mekanlar, dünyanın birçok ülkesinde yer alıyor. Özellikle Avrupa’da yaygın olan kitap kahve evleri, kitapseverler için uğrak noktası. Dünyanın her yerinde gün geçtikçe sayıları artan kitap kafelerin en iyilerini göz atmaya ne dersiniz? İşte dünyanın en iyi 5 kitap kafesi…

Ler Devagar, Portekiz

Ler Devagar, Portekiz.
Ler Devagar, Portekiz.

Portekizce’de yavaş oku anlamına gelen Ler Devagar, büyük bir sanat merkezinin bir parçası. Kitap dünyası olan bu kafe ülkenin Lizbon kentinde yer alıyor. Küçük ve sevimli bir kafe olan Ler Devagar, yerlilerin favori mekanları arasında. 2 katlı kafenin duvarları yerden tavana kadar kitaplarla çevrili. Bu kafenin en büyük özelliği ise tavanından sarkan kocaman bisikletli bir insan figürünün olması. Bu bisiklet adeta kitapların dünyasına doğru keyifli bir yolculuğa çıkmanın simgesi haline gelmiş. Mekanın dekorasyonunda dikkat çeken detaylardan biri de tarihin izlerini rastlayabileceğiniz harika makinelerin olması. Bu kafe, tasarımıyla ziyaretçilerini içini ısıtıyor, içerisinde yer alan binlerce kitapla farklı dünyaların kapısını aralıyor.

El Pendulo, Amerika

Amerika’nın en iyi kitap kafelerinden biri burası. Meksika’da yer alan El Pendulo, tavana kadar kitaplarla kaplı bir kafe. Adeta kitaplardan yapılmış bir bina gibi… Şehir merkezindeki konumuyla öne çıkan kafe, 2 kattan oluşuyor. Kafenin ara katlarında da oturulacak pek çok farklı mekan bulunuyor. Birçok kitap kafede ikram olarak kitabın yanında tatlı veya tuzlu birçok yeme içme alternatifi bulunuyor. Ancak bu kafenin ikramlarının diğer cafelerden bir farkı var: Meksika yemekleri. Yani El Pendulo’da kitap okurken Meksika’nın eşsiz lezzetlerini deneyerek hem gönlünüzü hem de midenizi doyurabilirsiniz. Kitapların mistik dünyasına eklenen lezzetli yiyecekler… Kitapseverler başka ne ister ki!

El Pendulo, Amerika.
El Pendulo, Amerika.

El Ateneo Grand Splendid, Arjantin

Burası dünyanın en güzel kitap kafelerinden biri. Arjantin’in Buenos Aires kentinde yer alan El Ateneo Geand Splendid, tarihi bir tiyatro binası içerisinde yer alıyor. Bu özelliğiyle kafe, insanları bir anda kitapların büyülü dünyası içerisinde kurulmuş eşsiz bir tiyatro sahnesine götürüyor. İhtişamlı tiyatro sahnesinde yer alan sırayla raflara dizilmiş kitaplar, insanı içine çekiyor, okumaya başlamadan önce kitaplar arasında dakikalarca gezme ihtiyacı oluşturuyor. Kafe kısmı nerede derseniz, kırmızı perdenin ardında. Binlerce kitabın içinden istediğinizi seçip kahve eşliğinde keyifli saatler yaşayabilmeniz için muhteşem bir yer olan bu kitap kafe, huzurlu anların merkezi. Tasarımıyla bu kafe kitap kurdu olmasanız bile Buenos Aires’e giderseniz görmeniz gereken yerler arasında!

El Ateneo Grand Splendid, Arjantin.
El Ateneo Grand Splendid, Arjantin.

Merci Used Book Cafe, Fransa

Yalnız başına zaman geçirmeyi sevenlerin Paris’teki favori mekanlarından biri olan Mersi Used Book Cafe, dünyadaki en iyi kitap kafeleri arasında yer alıyor. Bir kitap kafeden beklenilen her şeyi fazlasıyla karşılayan cafe, hoş rahat ve sıcak bir ortama sahip. Yalnız kalmak için eşsiz bir alternatif olan bu kafe, sıcak kahve eşliğinde kitap okuyarak sakin anların yaşanabileceği en güzel yerlerden. Burası saatlerce kitap okumanın yanı sıra arkadaşlarınızla vakit geçirebileceğiniz bir yer. 5 binden fazla kitabın arasında sevdiğiniz insanlarla yapacağınız sohbetler keyifsiz anlarınıza yenilerini ekleyecek. Çalışanların samimi tavırlarıyla sizi adeta evinizdeymiş gibi hissettirdiğin mekan, Fransızların gözde kafelerinden.

Alexandra Bookcafe, Macaristan

Alexandra Bookcafe, Macaristan.
Alexandra Bookcafe, Macaristan.

Kraliyet sarayı balo salonunda kitap okuduğunuzu düşünün. Size pek mümkün gibi gelmese de Budapeşte’de yer alan bu kitap kafe size bunu sunuyor. Kafeye ilk girdiğinizde sıra sıra dizilmiş kitapların olduğu standart bir kitapçıyla karşılaşıyorsunuz. Merdivenleri çıktığınızda ise bambaşka bir ortam sizi bekliyor. Kraliyet sarayı balo salonunu aratmayan bir mekana adım atıyorsunuz. İşte tam da burası kitap kafe… Neo-Rönesans dekoru, avizesi, eşsiz tasarlanmış duvarları ile kafe adeta sizi kitap okuma konulu bir baloya davet ediyor. Ayrıca kafede kitap okumak için ideal müzikler de size eşlik ediyor. 1911 yılında açılmış olan mekan, sakin bir mola için harika bir alternatif.