Dünyanın en tehlikeli 7 plajı

Dünyanın en tehlikeli 7 plajı.
Dünyanın en tehlikeli 7 plajı.

Doğanın insanlara sunduğu en güzel lütuflardan biri sahiller. Kimi denize açılırken kimi okyanusun kara ile kavuşmasını sağlıyor. Bembeyaz, yumuşacık kumuyla insanı ferahlatan mı dersiniz, rengarenk çakıl taşlarıyla görsel şölen sunan mı dersiniz, altın sarısı kumlarıyla insanın içini ısıtan mı… Her biri birbirinden farklı, eşsiz güzellikte binlerce sahil bulunuyor gezegenimizde. Birçoğu insanlar tarafından keşfedilmiş ve ziyaret edilebilirken bazısı da gidilmesi için pek uygun değil. İşte onlardan biri de tehlikeli olanlar. ‘Sahil nasıl tehlikeli olur?’ diye düşünmeyin. Köpek balığından katil denizanasına, kayalıklardan kirliliğine kadar birçok konuda insan hayatını tehdit eden dünyanın en tehlikeli 7 plajını sizler için derledik.

Cape Tribulation, Avustralya

Cape Tribulationç
Cape Tribulationç

Avustralya’nın Queensland eyaletinde yer alan Cape Tribulation sahili, aslında baktığınızda harika görünüyor. Yeşil doğası, uzun kumlu sahili, denizi… Bu sahilde ziyaretçiler için 4×4 parkurlar, binicilik, kano ve yürüyüş parkurları gibi aktivite alanları da bulunuyor. Ancak burası insanlar için oldukça tehlikeli. Denizde zararlı denizanaları yer alırken, sahilde bölgeye özgü uçamayan bir kuş türü olan cassowary kuşları, timsahlar ve zehirli yılanlar bulunuyor. O nedenle bu sahilde vakit geçirmek, denizinde yüzmek büyük risk taşıyor.

Siyah Kumlu Plaj, Hawaii

Siyah Kumlu Plaj.
Siyah Kumlu Plaj.

Siyah kumu ve eşsiz doğa manzarasıyla aslında harika bir görünüm sergilese de burası en tehlikeli sahillerden biri. Bu sahil, Hawaii Yanardağlar Ulusal Parkı içerisinde yer alan en aktif volkan dağlarından biri olan Kilauea Dağı bölgesinde yer alıyor. Keza, sahilinin simsiyah olmasının nedeni de yine bu volkan. Dağda yaşanan bir patlama zamanında lavlar sahile akarak buradaki kumu siyaha boyamış. Hala aktif olan volkan nedeniyle bu sahilde yüzmek insanlar için büyük tehlike oluşturuyor.

Chowpatty Plajı, Hindistan

Chowpatty Plajı.
Chowpatty Plajı.

Dünyanın en tehlikeli plajlarından biri de Chowppatty… Buradaki tehlike ise insan sağlığı. Mumbai’de yer alan bu halk çok kirli ve yüzmek için hiç de uygun değil. Çünkü şehirden gelen atıklar ve gemi enkazları bu suyun yapısını bozmuş durumda. Ayrıca, 2013 yılında yapılan bir çalışmada, Chowpathy’nin suyunda dışkı kloroformunun bulunduğu belirlenmiş. Bölgedeki hafta sonu festivalleri ve kutlamalar da bu sahilde yapıldığı için plaj çöp içinde. Her ne kadar plajın düzenli olarak temizlendiği söylense de insanların vakit geçirmesi ve denizde yüzmesi için tehlikeli bir sahil.

Amazon Plajları

Amazon Plajları.
Amazon Plajları.

Tropikal iklim, güneş, palmiye ağaçları, masmavi deniz, ince kumlar… Amazon plajları eşsiz manzaralarıyla insanı adeta büyülüyor. Ancak tüm güzelliklerine rağmen insanlar için o kadar da güvenli değil. Zira bölgede insanlar için tehlikeli olabilecek onlarca canlı var. Elektrikli yılanbalıklarından piranalara, anakondalardan köpekbalıklarına kadar insanın hayatına son verebilecek çok canlı bulunuyor. Anlayacağınız plajlar adeta gerilim filmlerini aratmıyor. Bir gün yolunuz amazon plajlarına düşerse doğanın güzelliğine kapılıp kendinizi korumayı unutmamanızı tavsiye ederiz!

New Smyrna Plajı, ABD

New Smyrna Plajı.
New Smyrna Plajı.

Filmlerde izlemişsiniz, bir denizci sahilden açılır ve hiç beklemediği bir anda köpekbalıkları çevresini sarar. Ne yapacağını bilemeyen denizci büyük bir korku içerisinde canını kurtarmaya çalışır. Hehh işte bu korkunç olayın dünya üzerinde gerçek olabileceği bir sahil var: New Smyrna Plajı. ABD’nin Florida eyaletindeki bu plaj ölümcül köpekbalıklarına ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle plaj, yüzücüler ve sörf severler için oldukça tehlikeli. Hatta burada sayısız köpekbalığı saldırısı nedeniyle onlarca ölüm yaşanmış. O nedenle New Smyrna Plajı dünyanın köpekbalığı başkenti olarak anılıyor.

Hanakapiai Plajı, Hawaii

Hanakapiai Plajı.
Hanakapiai Plajı.

Bir sahili insanlar için en tehlikeli yapan şeylerden biri denizdeki akıntılar. Hanakapiai Plajı da denizi nedeniyle oldukça tehlikeli bir yer. ABD’nin Hawaii eyaletindeki bu plajda ölümcül gel-git akımları yaşanıyor. Bu da yüzücülerin denize çekilmesine ve derinlerde kalmasına neden oluyor. Bölgede deneyimli yüzücülerin bile boğulduğu ve çok sayıda ölümün yaşandığı bilinmekte. Bu nedenle Hanakapiai Plajı’na yolunuz düşerse sahilin tadını çıkarabilirsiniz ancak denizde çok açılmamanızda fayda var. Hele bir de çocukla gittiyseniz gözünüz hep üzerinde olsun!

Fraser Adası Plajları, Avustralya

Fraser Adası Plajları.
Fraser Adası Plajları.

Listemizin son sırasında birçok tehlikeyi içinde barındıran Fraser Adası Plajları var. Buradaki öncelikli tehlike ölümcül köpekbalıkları. Bu nedenle fazla açılmadan yüzmenizde fayda var. İkincisi ise zehirli denizanaları. Denizde yüzüyorsanız çevrenizi sürekli kontrol etmeniz gerekli. Aksi takdirde bir denizanası size yapışıp hayatınızı tehlikeye atabilir. Bir diğer tehlike ise güçlü akıntılar… Bu akıntılar nedeniyle denize çekilme ve boğulma vakaları yaşanmakta. Tüm bu sebepler nedeniyle sahilde eğlenseniz de bu plajlarda yüzmemeniz kulağa daha iyi bir fikir gibi geliyor.