Erkek erkeğe tatil önerileri

Birun Kümbet Dağ Evleri.
Birun Kümbet Dağ Evleri.

Tatile çıkmayı kim sevmez ki? Güneşin tadını çıkarmayı, derin sularda serinlemeyi ya da doğada kamp yapmayı, karın soğuğunda sucuk ekmek yiyip sıcak bir şeyler içmeyi… Tabi tatilin keyifli geçmesi için kimlerle yapıldığı da oldukça önemli. Zira kimse sevmediği kişilerle eğlenceli bir tatil geçireceğini düşünmez, öyle de olmaz zaten. Tatil, kafa yapınızın uyduğu, benzer şeylerden keyif aldığınız ve aynı konulara gülebildiğiniz yakınlarınızla güzel geçer. Anne-babanızla, eşinizle, çocuklarınızla ya da arkadaşlarınızla. Ama çok iyi anlaştığınız kişilerin olduğu erkek erkeğe tatil… İşte o tatil tadından yenmez. Siz de böyle bir tatil planı yapıyorsanız ancak henüz gideceğiniz yere karar veremediyseniz, erkek erkeğe tatil önerilerimiz size yardımcı olacak.

Kaz Dağları

Kamp yapmayı seviyorsanız doğal yaşamı ve yeşili ile Kaz Dağları tam da size göre bir tatil rotası. Çanakkale ve Balıkesir arasında yer alan Kaz Dağları, yemyeşil doğası, yüzlerce bitki çeşidi ve birbirinden farklı canlılarıyla doğada bir tatilden beklenen her şeyi size sunuyor. Eğer maceracı bir ruha sahipsiniz ve arkadaşlarınızla yeni serüvenlere atılmak istiyorsanız, Kaz Dağlarında kamp yapmak sizin için unutulmaz bir deneyim olacak. Kamp işin özellikle bahar aylarını tercih etmelisiniz. Çünkü yeni uyanan doğa, tazecik yeşiller, yeni açan çiçekler size adeta görsel bir şölen sunacak. Bunun yanı sıra, uçsuz bucaksız ormanı ve şelaleleriyle huzur dolu bir tatil geçirmenizi de sağlayacak. Burada gece yaktığınız kamp ateşinde derin sohbetlere dalabilir, keşif gezilerine çıkabilir, doğa sporları yapabilir, eşsiz manzaraları fotoğraflayabilirsiniz.

Kaş, Antalya

Kaş, Antalya.
Kaş, Antalya.

Doğal güzellikleriyle insanı büyüleyen en güzel tatil yerlerinden biri Kaş. Deniz sevdalısı bir grupsanız tatil rotanıza kesinlikle Kaş’ı eklemelisiniz. Kaş’ta dalış yapmak, balık tutmak ya da gizemli yeraltı dünyasını keşfetmek size unutulmayacak anlar yaşatacak. Doyasıya yüzmek, tekne turu yapmak, güneşin tadını çıkarmak, dünyanın en güzel koylarından biri olan Kaputaş’ta maviliklere açılmak yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden. Özellikle Kaputaş Plajı, Kalkan Koyu, Batık Şehir Kekova ve çevresindeki adalar görülmeye değer harika yerler. Kaş tam bir yaz tatili mekanı. O nedenle Haziran ve Eylül ayları arasında gitmeniz sezonun en canlı ve eğlenceli zamanına denk gelecek. Ancak kalabalık olmasın, Kaş’ın keyfi bize kaldın derseniz sezon öncesi ya da sonrası gelmenizde fayda var.

Erciyes, Kayseri

Yok biz terlemeyelim hava sıcak olmasın, dışımızın üşüdüğü içimizin ısındığı bir tatil olsun derseniz Erciyes sizleri bekliyor. Kışın erkek erkeğe küçük bir kaçamak için tercih edebileceğiniz Erciyes’teki kayak merkezi size adrenalin dolu anlar yaşatacak. Dünyanın en iyi kayak pistlerine sahip olan merkezde kara, soğuğa ve kayağa doyacaksınız. Eğer kayak yapmayı hiç bilmiyorsanız daha iyi. Tatiliniz kayak yapmayı öğrenirken eğlenmekle geçecek. Hele bir de işi çözdünüz mü tadından yenmez. Gelsin yarışlar, çekilsin fotoğraflar! Bunun yanı sıra bölgenin ihtişamlı doğası sizi kendine hayran bırakacak. Çok uzaklaşmadan ve yalnız olmadan doğada kısa mesafeli keşif yürüyüşüne çıkabilirsiniz. Ya da otelinizde sıcak kahvenizi yudumlarken manzarayı izleyebilir, otelde yapılan etkinliklere katılabilirsiniz.

Erciyes, Kayseri
Erciyes, Kayseri

Karadeniz Turu

Tek bir yer görmeyelim, karış karış gezelim derseniz tavsiyemiz Karadeniz turu. Zira Karadeniz gezisinin hakkı, tam da kafa dengi arkadaşlarınızla bir arabaya atlayarak istediğiniz duraklarda durup keyif aldığınız bir tatille verilir. Samsun’un sahilinde gezip, Ordu’nun Yason Burnu’nda su sporları yapabilirsiniz. Ardından Giresun’daki sislerin ardındaki yaylada Birun Kümbet Dağ Evleri’nde konaklayıp (https://birun.com) doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Trabzon’da gezilecek yer çok. Ama Uzungöl’de alabalık yemeden ve Sümela Manastırı’na çıkmadan geçmeyin. Rize’nin meşhur köprüsü Timisvat’ta fotoğraf çekilip, Ayder Yaylası’nda oksijene doyabilirsiniz. Yayla demişken Artvin’in dağları, yaylaları, dereleri, şelaleleri hepsi görmezseniz pişman olacağınız güzellikte. Özgürce hareket edebileceğiniz Karadeniz turunda birçok farklı lezzeti de tadabileceksiniz.

Amsterdam, Hollanda.
Amsterdam, Hollanda.

Amsterdam, Hollanda

Yurt içiyle sınırlı kalmayalım biraz da dünyaya açılalım derseniz ilk durağımız kozmopolit yapısıyla eğlencenin dibine vuracağınız Amsterdam. Kanalları, köprüleri ve tarihi yapılarıyla Kuzey’in Venedik’i olarak anılan Amsterdam, tam bir turizm cenneti. Son zamanlarda turistlerin sıklıkla tercih ettiği bu Avrupa ülkesi, bir tatilden beklenen her şeyi size veriyor. İsterseniz geniş parkları ve doğal güzellikleriyle buluşarak sakin bir tatil geçirirsiniz isterseniz de şehirdeki eski tarihi mekanları, müzeleri, kiliseleri gezerek kültürel bir kazanım elde edebilirsiniz. Bisiklet kullanımının en yaygın olduğu Avrupa kentleri arasında yer alan şehirde tur atabilir, hoş kafelerinde dostlarınızla derin sohbetlere dalabilirsiniz. Amsterdam’a gelmişken eşsiz deniz ürünü yemekleri ile peynirini tatmadan gitmeyin. Tüm renkli özellikleriyle burası erkek erkeğe gidilecek en iyi lokasyonlardan biri.

Belgrad, Sırbistan

Belgrad, Sırbistan.
Belgrad, Sırbistan.

Şöyle yakınlarda, bilindik bir yerlere gidelim derseniz, yönünüzü Belgrad’a çevirin. Vizesiz gidilebileceğini en güzel ülkeler arasında olan Sırbistan’ın başkenti Belgrad, hem kolay ulaşım sebebiyle hem de doğal güzellikleri ve canlılığıyla erkek erkeğe gezilebilecek en iyi yerlerden. Yurt dışına ilk kez yolculuk yapıyorsanız kent, Avrupa gibi size yabancı da kalmaz çünkü şehirde Türk kültüründen de esintiler yer alıyor. Belgrad’da birçok aktivite yapabilirsiniz. Yürüyüş turuna katılabilir, Belgrad Kalesi ve parkını gezebilir, sokak sanatının en güzel örneklerini görebileceğiniz Savamala bölgesini keşfedebilirsiniz. Akşam saatlerinde ise Belgrad’ın sizi büyüleyecek canlı sokaklarına kendinizi bırakabilir ve erkek erkeğe tatilinizdeki her saatinizi harika bir şekilde geçirebilirsiniz.

Bergen, Norveç

Sıradan ve bilindik bir tatil olmasın derseniz de İskandinav ülkelerinin en sevilenlerinden Norveç’in Bergen şehri tam da size göre! Ülkenin ikinci büyük şehri olan Bergen, okyanus ürünü taze yemekleri ve fiyortlarıyla meşhur. Kentte farklı birçok aktivite yapabilirsiniz. Vaktiniz varsa 4 günlük tren veya gemi yolculuğuna çıkabilir, başka bir yerde göremeyeceğiniz manzaralara tanık olabilirsiniz. Daha az zamanınız varsa şehir merkezinden 4 saatlik fiyort turları da eşsiz anlar sunacak. Ya da Avrupa’nın en büyük akvaryumlarından biri olan Bergen Akvaryumu’nu ziyaret edebilir, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Bryggen’i görüp sahil kenarında bir tur atabilirsiniz. Eğer deniz ürünlerini seviyorsanız cennete düştünüz demektir. Şehir merkezindeki pazardan taze deniz ürünlerinden sevdiğinizi seçip, lezzetli vakit geçirebilirsiniz.