Gezerken para kazanmanın 5 yolu

Gezerken para kazanmanın 5 yolu.
Gezerken para kazanmanın 5 yolu.

Seyahat etmek, dünyada yeni yerler keşfetmek herkes tarafından sevilen bir aktivite. Kim Çin Seddi’nin duvarlarında fotoğraf çektirmek, Japonya’nın eşsiz mutfağını tatmak, Amerika’nın eyaletleri arasında geçiş yapmak ya da Afrika’daki birbirinden farklı hayatlara konuk olmak istemez ki? Herkesin dünyayı gezmek gibi bir hayali var ancak bunu yapabilmek oldukça büyük bir bütçe gerektiriyor. Bütçesi olmayanlar ise bu hayalini rafa kaldırıyor. Ancak son zamanlarda insanlar gezerken para kazanmanın yollarını bularak seyahat etmeye başladı. Böylece hem dünyayı geziyor hem para kazanıyor hem de daha fazla yer görebilme imkanını elde ediyorlar. Siz de yeni yerler keşfetmek istiyor ancak bütçenize güvenip cesaret edemiyorsanız, gezerken para kazanmanın 5 yolundan size uygun olanı seçebilir, hayallerinizi gerçekleştirmek için bir başlangıç yapabilirsiniz.

Evcil hayvan bakıcılığı yapın

Evcil hayvan bakıcılığı yapın.
Evcil hayvan bakıcılığı yapın.

Hayvanlara duyulan sevgi tüm dünyada evrensel ve nereye giderseniz gidin evcil hayvan sahibi olan binlerce insan var. Özellikle kedi, köpek sahipleri hayvanlarının bakımıyla oldukça fazla ilgilenmekte. Bir yerlere giderken evcil hayvanlarını her zaman yanlarına alamayan kişiler onları bırakacakları bir yer ya da onlara bakacak bir kişiye ihtiyaç duyar. Ayrıca bu hayvanların günlük bakımları da oldukça teferruatlı. Özellikle köpeklerin hem tuvalet ihtiyacı hem de psikolojileri için günde 2 ya da 3 kez dışarı çıkarılması gerekiyor. Bu da özellikle çalışan insanlar için neredeyse imkansız. İşte bu gibi nedenlerle özellikle yurt dışında hayvan bakıcılığı oldukça rağbet görüyor. Köpek bakıcıları ve yürüyüşçüleri için iş imkanları yurt dışında oldukça fazla. Uzun süreli seyahatlerinize başlamadan önce gideceğiniz ülkelerde bu tarz işler olup olmadığına göz atabilirsiniz. Böylece haftalık ya da aylık bir gelir elde edebilirsiniz.

Yabancı dil altın bilezik

Ne demişler bir lisan bir insan, bin lisan bin insan… Yabancı dil dünyanın her yerinde size kazanım sağlayacak bir alternatif. İngilizceyi akıcı bir şekilde kullanıyorsanız, özellikle ana dili İngilizce olmayan ülkelerde dil eğitmenliği yapabilir, özel ders verebilirsiniz. Bunu sadece İngilizce ile sınırlamanız da gerekmez. Almanca, Fransızca, Japonca gibi dillere de talep oldukça fazla. Dil için yalnızca eğitmenlik yapmanıza gerek yok. Çeviri işleri de size para kazandırabilir. Ancak bunun için yabancı dil konusunda yetkinliğiniz olmalı ve bu alanda eğitim almış olmanız gerekli. Böylelikle seyahatiniz süresince ek gelir elde edebilirsiniz.

Hostelde hem çalışın hem de kalın.
Hostelde hem çalışın hem de kalın.

Hostelde hem çalışın hem de kalın

Bu yöntem daha çok gençlerin tercih edebileceği bir çalışma stili. Yurt dışındaki hosteller genellikle daha uygun olması sebebiyle fazla parası olmayan ya da olsa da harcamak istemeyenler için en iyi seçeneklerden biri. Ayrıca çoğu hostelde günlük ya da haftalık çalışma karşılığında kalabiliyorsunuz. Resepsiyonluk, oda temizleyici, garsonluk gibi farklı işler yapabileceğiniz hosteller size günlük ya da haftalık para ödüyor. Bunun yanı sıra bazıları çalışmanız karşılığında sizden kalma ücreti almıyor. Böylece hem kalacak yere sahip oluyorsunuz hem de çalışmanız karşılığında paranız cebinizde kalıyor. Seyahat ederken çalışmak istiyorsanız, size kalacak yer ve yemek karşılığında yardımcı olacak hostelleri tercih edebilirsiniz.

Bilgisayarınızla freelance çalışın

Bilgisayarınızla freelance çalışın.
Bilgisayarınızla freelance çalışın.

Son yıllarda en popüler olan çalışma şekillerinden biri… Herkesin özendiği freelance çalışmada yer ve zaman kavramı yok, zorunlu saatler yok, istediğiniz zaman işin teslim tarihine göre çalışabiliyorsunuz. Tek ihtiyacınız olan şey ise bir bilgisayar ve internet. Hal böyle olunca nereye giderseniz gidin yapabileceğiniz bir iş. O nedenle yurt dışında size hem para kazandırabilir hem de gönlünüzce seyahat etmenize imkan tanıyabilir. Bilgisayar üzerinden freelance olarak yapabileceğiniz işler arasında internet üzerinden online ders vermek, sosyal medya yöneticiliği, editörlük, içerik ya da blog yazarlığı, çevirmenlik, fotoğraf çekmek, ses mühendisliği, web tasarım, grafik tasarım işleri yer alıyor. Siz de yeteneğinize göre bu işlerden birini tercih ederek gezerken para kazanabilirsiniz.

Spor antrenörlüğü yaparak para kazanın

Spor, her nereye giderseniz gidin insanlar tarafından bilinen bir aktivite. Eğer siz de spor yapmayı seviyorsanız ve biraz da meraklısı olup eğitimini aldıysanız yurt dışında para kapıları size açılabilir. Bunun için kişisel özel dersler verebilir, branşınıza göre spor kulüpleri ya da salonlarında part time ya da tam zamanlı çalışabilirsiniz. Yok öyle bütün zamanımı bağlamayayım daha özgür olayım derseniz freelance grup dersleri verebilirsiniz. Aktif katılım sağlayan müşteri bulamadıysanız sokaktaki bir yeşillikte kısa bir antrenman yapıp diğer insanları sizi tanıması ve aktivitenize katılması için davet edebilirsiniz. Fiziki olarak yapmak istemezseniz artık her şey online’da! İnternet üzerinden özel ders ya da grup dersleri vererek de para kazanabilirsiniz. Böylelikle size kalan diğer zamanlarda da bol bol gezip yeni yerlerin tadını çıkarabilirsiniz.