Gezginlere yeni bir rota: Rotamız Trakya

Trakya, Güneydoğu Avrupa'da yer alan güney Bulgaristan, kuzeydoğu Yunanistan ve Türkiye'nin Avrupa kıtasındaki topraklarını içeren, tarihi çok zengin bir bölgedir.
Trakya, Güneydoğu Avrupa'da yer alan güney Bulgaristan, kuzeydoğu Yunanistan ve Türkiye'nin Avrupa kıtasındaki topraklarını içeren, tarihi çok zengin bir bölgedir.

Trakya’nın zengin kültürel varlığını yerli ve yabancı turistlerin dikkatine sunan “Trakya Turizm Rotası” hayata geçirildi. Doğa, İnanç, Gastronomi ve Tarih rotalarıyla 4 kategoride ve bölgede çokça bilinen yerlerin gölgesinde kalmış yeni noktalarıyla şaşırtıcı bir Trakya turuna hazırlanın…

  • Trakya Kalkınma Ajansı‘nın desteği ve Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürlükleri, Üniversiteler, Belediyeler ve Trakya Turizm İşletmecileri Derneği tarafından geniş bir katılımla hazırlanan Trakya Turizm Rotası hayata geçirildi.

Şaşırtan bir Trakya keşfi

Lezzet rotalarından biri, üzüm bağı.

Proje kapsamında bölgenin barındırdığı tüm turistik değerler Doğa, Tarih, İnanç ve Lezzet Rotaları olarak dört ana başlıkta bir araya getirildi. Oluşturulan dört rotada Trakya bölgesinin, aralarında dünyaca ünlü tarihi ve turistik varlıklarının da bulunduğu tüm kültür zenginliğini ortaya konuyor. Bölgenin doğa varlıklarından önemli tarihi eserler ve antik kalıntılara, köylerde yapılan el sanatlarından yöreye özgü lezzetlere dek Rotamız Trakya, bölgenin turizm potansiyelini meraklı gezginler ve yerli-yabancı ziyaretçiler için kolayca ulaşılabilir hale getiriyor.

4 Rota, 154 nokta

Proje kapsamında Trakya’nın üç ilinin sahip olduğu tüm turistik değerler, belirlenen 4 rota altında ayrı ayrı gruplandı. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’ın doğal ve tarihi varlıkları ile inanç turizmi başlığında ziyaret noktaları ve bölgenin yerel lezzetlerini içeren lezzet durakları belirlendi. Trakya Tarih ve İnanç rotalarında Museviliğin ilk mabetlerinden Büyük Sinagog ve Selimiye Camii’nden antik çağ kalıntılarına,Mürefte Kültür Evi’nden Rakoczi Müzesi’ne önemli merkezler yer alıyor.

İhtişamıyla Selimiye Camii
İhtişamıyla Selimiye Camii
Saros körfeziyle Ege sahillerine de sahip olan Trakya Doğa Rotasında ise dünyaca ünlü Longoz Ormanı, su sporları ve sakin bağ evleri ilgi çeken noktalar arasında.

Gastronomi rotasında ise Kırklareli ve Tekirdağ Köftesi ile Edirne Yaprak Ciğeri başta olmak üzere Kaçamak, Badem Ezmesi, Trileçe gibi lezzetlerin geleneksel halleriyle tadılabileceği lezzet durakları yer alıyor. Trakya Turizm Rotası, "Rotamız Trakya" sloganıyla Doğa başlığında 33, Tarih rotasında 54, İnanç turizminde 28 ve Gastronomi rotasında 39 olmak üzere toplam 154 turizm noktasından oluşuyor.

Ege sahillerine de sahip olan Saros Körfezi
Ege sahillerine de sahip olan Saros Körfezi

trakyaturizmrotasi.com

Yöre halkının refahı ve bölgenin kalkınmasında büyük bir hareketliliğe yol açması hedeflenen projede tüm rota ve içeriklerine dair detaylı bilgilerle birlikte harita üzeri konumlandırmaların yer aldığı trakyaturizmrotasi.com adlı web sitesi de yayına açıldı.