Görüşürüz, neden görüşeceksek: Toplantı

Toplantı.
Toplantı.

İlk toplantının icadı. Güneş buradayken, bu kayanın suya bakan tarafında buluşalım. Büyülerin çağında, buna nasıl ikna olabilirsin, belirsiz. Kralı devirmek ya da yeni bir savaşa başlamak için. Toplantı için başka bir sebep, bulamazsın. İnsanlık tarihi kadar eski, başladığı an kadar yeni bir ritüel. İlk satırdan, ilk dakikadan beri bu kitabın bir maddesi. Yuvarlak, kocaman bir masa. Yapay çiçekler, kötü aydınlatma ya da bir çay bahçesinde tostların eşliği. Fark etmez. Fark eder. İlk adımı atmak için atılan bin bir adımın ilki. İlerlemek için değil, durmak için. Serin ve gölge. Yiyecek ve içecek.

İçgüdüsel bir refleks, çağdaş bir alışkanlık. Her şeye sahipse çadırının olduğu yer, neden göç edesin. Bunun gibi. Buna yakın. Yanındaki ya da tam karşısında. İlk toplantı ve son. Her buluş gibi faydalı ve zaman kaybı. Birlikte üretme inancı ve abartılı övgü. Çaylar ve kurabiyeler. Belki de farklı bir noktadan bakmalısınız bu veriye. Ya da ekranda gördüğünüz üzere. Birbirimize eşit biz, birbirimize diş geçirmeye hazırlanırken biz. Son beş dakikada biz.

Günde bir, haftada iki ya da yılda yüz kere de olsa aynı heyecan. Odaya ilk adım. Derin bir nefes. Merhaba. Merhaba. Merhaba! Ne zamandır görüşemiyoruz. Neden görüşemiyoruz. Belki görüşmek istemediğimizden. Bin yıl önce yeni bir beylik kuracak kadar insan, bir odada. Yumuşak elbiseler ile koltuklarda. Ateşli ve ateşsiz. Tüm silahlardan uzak. Tehlikeden. Klima çarpmasın diye uğraşırken. Önemli bir kararın arifesindeyiz, şimdi hangi rengi seçmeliyiz? Sonrasında bir hava arası mı versek? Toplantı, soru işaretleriyle dolu bir metin. Önceden çalışılmış, hataları bilinen bir eser. Gerekli ve gereksiz cümlelerle süslü. Nezaket ve öfke dolu bir sahne. Postmodern bir dönüşüm şovu. Peki diyorum, bana anlattıkların. Başlıyor detaylarla benim aklımı çalmaya. Aklım çalınmaya istekli mi emin değilim. Başka bir şey düşünüyorum. Toplantıda, karşındakinin yüzüne bakarken başka bir şey düşünen bir adam.

Tamam o zaman diyorum, haftaya çarşamba saatler on ikiyi gösterdiğinde tekrar toplanıp kralı indirelim ya da siz yeni çalışmalarla bana tekrar anlatın. Komik. Ve beklenen sonuç. Bir karara varmayı bir hafta daha ertelemek. Kutluyoruz. Maaşlarımız yatmaya, yemek kartlarımız işlemeye, özel sağlık sigortamız vitaminlerimizi takip etmeye devam edecek. Ömrümüz uzayacak. Biliyoruz. İnanıyoruz. Duruyoruz. Durursak belki yeteri kadar, ömrümüz istediği kadar uzayacak. Tekrar ediyoruz. Ömrümüz uzayacak. Biliyoruz. İnanıyoruz. Duruyoruz. Durursak belki yeteri kadar, ömrümüz istediği kadar uzayacak.