Gèraldine archambault: parfüm, bir denge meselesidir

Fransız parfümevi Essential Parfums; gösterişli şişelerden, ambalajlardan ziyade parfümün kendisine odaklanan bir marka.
Fransız parfümevi Essential Parfums; gösterişli şişelerden, ambalajlardan ziyade parfümün kendisine odaklanan bir marka.

Fransız parfümevi Essential Parfums reklam kampanyalarıya da gösterişli şişelerden, ambalajlardanziyade parfümün kendisine odaklanan birmarka. Bu sayede kokularını makul fiyatla tüketiciylebuluşturan Essential Parfums'un kurucusuGéraldine Archambault'le imza attıkları işleri vestratejilerini konuştuk.

Essential Parfums'un koleksiyonundaki kokuları biliyoruz. Ama bu markanın ardında kim var onu bilmiyoruz, sizin hikâyenizi dinleyerek başlayalım mı?

Elbette, uzun yıllardır parfüm endüstrisinin içindeyim. Bu sektördeki 25 yılı aşkın tecrübemle, asi bir ruh ve yüksek parfümeri özünü geri getirme misyonuyla Essential Parfums'u kurdum. Essential Parfums'ta basit bir yaklaşımla büyüdük: Parfümcülere hiçbir kısıtlama veya sınırlama olmaksızın inşa etmeleri için yetki verdik.

Saygın, harika işlere imza atmış parfümörlerle çalışıyorsunuz. Bu isimleri nasıl belirlediniz?

Yetenekleri, yetenekleri ve yetenekleri... Onlar gerçekten sanatçılar, çok uzun süre markaların arkasına saklandılar ben onları öne çıkarmak istedim. Onlar bizim yıldızlarımız. Bizim için bir parfüm üretmeyi en başından beri kabul ettikleri için çok şanslıydım. Parfümörlerle gerçekten bir uyum içindeyiz.

Essentials Parfums'de sizin favori parfümünüz hangisi?

Hepsini sevdiğim ve aynı zamanda da kullandığım için söylemesi çok zor. Ama Natalie Gracia Cetto'dan Orange X Santal ve Quentin Bisch'ten Bois Impérial kullandığımı söyleyebilirim.

Size göre iyi koku nedir?

Kulağa çılgınca gelebilir ama iyi koku, sıktığınızda hemen güzel kokandır. Her şey denge ve doz meselesidir. İyi koku konusunda harika ve gerçekten yetenekli parfümörlerle çalışmanın ayrıcalığını da yaşıyorum. Ayrıca ne istediğimi ve ne istemediğimi de biliyorum.

Parfümcülere hiçbir kısıtlama veya sınırlama olmaksızın inşa etmeleri için yetki verdik.

Reklam kampanyaları, pahalı ambalajlar ve cafcaflı şişelerden kaçınıyorsunuz bu sayede de tüketiciye ürünlerinizi daha makul fiyatlarda sunuyorsunuz. Bu çok fazla tercih edilen bir yol değil. Bu harika yaklaşım aklınıza nasıl geldi?

Harika bir yaklaşım mı bilmiyorum ama markam için istediğim buydu. Aynı zamanda bunun en iyi yol olduğuna inanıyorum. Aracı ve geleneksel reklamcılık biçimlerini ortadan kaldırarak, kokularımızın kalitesinden uzaklaşan maliyetleri atlayabiliyoruz. Daha sonra bu tasarrufu tüketicilerimize aktarıyoruz. Tasarımımız da bu inancı yansıtıyor: Her zarif cam şişe, sadece koku adı ve parfümcünün imzasıyla etiketlenmiş, içindeki değerli içeriğe odaklanıyor. Taviz vermeyeceğimiz asıl konu ise maliyetimizin büyük bir bölümünü oluşturan kokular. Sanırım markalar tüketicilerin parfümü koku için aldıklarını unuttular…

Quentin Bisch'in imzasını taşıyan “Bois Imperial'in Bisch'in diğer tasarladığı koku olan Ganymede'e çok benzediğini söyleyenler de var. Bu eleştiriyi nasıl karşılıyorsunuz?

Buna katılmıyorum ve dürüst olmak gerekirse, Bois Impérial bittiğinde Ganymede'yi denedim. Çok farklı olduklarına inanıyorum. Tek benzerlik noktası, ikisinin de kuru ağaç temelli olmaları. Bois Impérial, Ganymede gibi büyük başarıya ulaşmış bir parfüm. Her ikisinin de çok sayıda sadık tüketicisi olduğuna eminim.