İlmek ilmek işlenmiş tarihi bir doku: Kocaeli

​İlmek ilmek işlenmiş tarihi bir doku: Kocaeli.
​İlmek ilmek işlenmiş tarihi bir doku: Kocaeli.

Tarihi önemi büyük olan Hannibal Anıt Mezarı, MÖ 247 ile MÖ 183 yılları arasında yaşamış, bugünkü adıyla Gebze olarak bilinen ilçede yaşayan dünyaca ünlü bir komutana ait. Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, akla ilk gelen yapılardan biri olan İzmit Saat Kulesi, Osmanlı Devleti’nden kalan eserlerden biri ve hâlâ kentin önemli silueti olarak değer görüyor.

Kasr-ı Hümayun
Kasr-ı Hümayun

İzmit’teki Sırrı Paşa Konağı, Pembe Köşk, Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Kasr-ı Hümayun Saray Müzesi, Seka Kâğıt Fabrikası, Hereke’deki Kaiser Wilhelm Köşkü, Değirmendere Yalı Evleri, Tarihi Tren Garı, Hünkâr Çeşmesi ve Çayırı, Eskihisar Kalesi, Gayret Gemi Müzesi gibi sayısız eser, şehrin geçmişteki güzel mimarisini ve tarihin izlerini yansıtmaya devam ediyor ve Kocaeli’de görülmesi gereken tarihi yerler arasında yer alıyor.

Yeni Cuma Camii / Mosque - Pertev Paşa Camii
Yeni Cuma Camii / Mosque - Pertev Paşa Camii

Doğa, deniz ve kültür turizminin bir arada bulunduğu Kocaeli’ye gelmek de gezmek kadar kolay. Bir turizm destinasyonu olan bu kent, ulaşımda da tüm alternatiflerini ziyaretçilerine sunuyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na 45 dakika uzaklıktaki kent, otobüs servis ağıyla da konforlu ve kolay ulaşım yaşatıyor.

Kocaeli’nin tüm değerleri ve siluetinde yer alan güzellikleri, doğa harikası manzaraları havadan çekilmiş görüntülerle de tescillenmiş durumda. Tarihi, ilçeleri, müzeleri, doğası, sahil ve plajları, tabiat parkları, gölleri, barajları, tarım ve hayvancılığı, sporu, hatta ulaşım ve sanayisi çekilmiş tüm fotoğraf kareleri ile yansıtılmış. Kocaeli’ye gelmeden hakkında fikir sahibi olmak isteyenler için https://www. havadankocaeli.com/ internet adresi de önemli bir alternatif oluşturuyor.