İmany: Müzik ve anne olmak bana yavaşlamayı öğretti

Sahne adı Imany olarak bilinen Nadia Mladjao, Comorian kökenli Fransız pop-ruh kayıt sanatçısıdır.
Sahne adı Imany olarak bilinen Nadia Mladjao, Comorian kökenli Fransız pop-ruh kayıt sanatçısıdır.

You Will Never Know veDon't Be So Shy şarkılarıylabüyük başarı yakalayanAfro- Soul'un kendinehas sesi Imany, geçtiğimizay yorumladığı WonderfulLife şarkısıyla bizlere sürprizyaptı. Biz de Imany'ylehayatı, sonbaharda yayınlayacağıcover albümünü vediğer meseleleri konuştuk.

Kısa bir süre önce Wonderful Life’ı yorumladınız. Neden bu şarkıyı seçtiniz?

Wonderful Life’ı hep sevmişimdir, bu şarkının yeri bende ayrı diyebilirim. Bana çocukluğumu hatırlatıyor, çocukluğa dair masum günleri... Ayrıca şarkının insanlara verdiği mesajı da seviyorum.

Hayat sizin için bu aralar nasıl? Gerçekten "wonderful life" mı?

Hayatta ve sağlıklı olduğum için şanslıyım. Ailem de sağlıklı, bu yüzden "harika bir hayat". Şu an dünya zor günler geçiriyor ideal hayatımızı yaşamıyoruz ama bu şimdilik sahip olduğumuz bu. Ve hayatın bize sunduklarını memnuniyetle karşılayabilmek için, sahip olduklarımıza minnettar olmalıyız!

İlk albümünü, 2011 yılında yayınladı.
İlk albümünü, 2011 yılında yayınladı.

Sonbaharda da bir cover albümü yayınlayacaksınız, albüm için seçtiğiniz şarkıları neye göre belirlediniz?

En güçlü melodilere sahip, sesime uyan şarkıları seçtim. Ayrıca benim için de özel anlamı olan şarkıları seçiyorum. Bir şarkıyı anlamsal olarak savunabilmenin önemli olduğunu düşünüyorum.

Bu albümde hangi isimlerin şarkılarını sizin sesinizden dinleyeceğiz?

Şarkıları seçmek gerçekten zordu çünkü böyle bir işe kalkışınca sınırsız seçeneğe sahip oluyorsunuz.

Evet. İyi şarkıları seçmek her zaman zordur.

Madonna, Hozier, Elton John, Bonnie Tyler gibi isimlerden şarkılar söyleyeceğim. Yani farklı tarzlarda isimlerden şarkılar, kendimi bu konuda sınırlamadım.

2011 yılında piyasaya sürülen ilk albümü, The Shape of a Broken Heart, Fransa, Yunanistan ve Polonya'da üçlü platin statüsüne ulaştı.
2011 yılında piyasaya sürülen ilk albümü, The Shape of a Broken Heart, Fransa, Yunanistan ve Polonya'da üçlü platin statüsüne ulaştı.

Siz hangi ismin şarkılarınızı yorumlamasını isterdiniz?

Bu çok zor biraz da tuzak bir soru ama SIA'nın şarkılarımdan birine ne yapacağını görmek isterim. Onun sesini ve bakış açısını seviyorum. Ayrıca ses aralığı benimkinden çok farklı, ilginç olurdu!

Müziğe başlamadan önce şarkı söyleme konusunda çekingenmişsiniz, bu çekingenliği nasıl yendiniz?

O dönemler genelde insanlar tuhaf bir sese sahip olduğumu söylüyorlardı! Şarkı söyleme arzum güvensizliklerimden daha güçlüydü, bu yüzden en başında sesimden nefret etsem de şarkı söylemeye karar verdim. Şarkı söylememin sebebi beni mutlu hissettirmesiydi, bunu yapmayı seviyordum ama sesimi sevmiyordum, önemli olan şarkı söylemekti.

Sonrasında işler sizin adınıza nasıl gelişti?

Önce nasıl şarkı söyleyeceğimi öğrendim. İşin püf noktası, güvensizlikleriniz üzerinde çok fazla durmamak, ne olursa olsun hedeflerinize doğru çalışmaya devam etmek. Müzik kariyerimde de her zaman dürüst oldum. Bunun da önemli bir etken olduğunu düşünüyorum.

2008 yılında şarkı söylemeye başladı.
2008 yılında şarkı söylemeye başladı.

Anne olmak size neler kattı?

Bir çocuğum daha oldu, küçük bir kız. Beni yavaş hareket etmeye ve gerçekten kendimle ilgilenmeye, zaman ayırmaya zorladı. Zorladı değil de öğretti. Yoğun turnelerden yorulmuştum. Anne olmayı, çocuk sahibi olmayı seviyorum. En çok sevdiğim şey, çocuklarınızdan aldığınız koşulsuz sevgi. Şimdiye kadar tanık olduğum en saf aşk şekli. Bir kişiyi gerçekten çekirdeğe dönüştürür. Bu şekilde toplumdaki rolümde kendimi daha güvende hissediyorum.