İstanbul'da görülmesi gereken 5 konsept kafe

İstanbul'da görülmesi gereken 5 konsept kafe.
İstanbul'da görülmesi gereken 5 konsept kafe.

Dillere destan yaşanmışlıkları, eşsiz güzellikleriyle Avrupa ve Anadolu’nun kalbi İstanbul… Derin tarihi, kartpostallara konu olan manzaraları ve doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakan bu şehir, mekanlarıyla da dikkatleri üstüne çekiyor. Şehir; tarihi dokusunu koruyarak geçmişten günümüze taşınan adresler, yeni açılan yerler ve her geçen gün yenilenen mekanlarla dolu. Son dönemde en revaçta olanlar ise konsept kafeler… Her birinin dizaynı birbirinden farklı olan bu kafeler değişik hikayeleri bünyesinde barındırıyor, sizi İstanbul’un göbeğinde başka dünyalara davet ediyor. İstanbul’da görülmesi gereken 5 konsept kafe listesi ile haydi başka dünyalara bir göz atalım!

Pow!

Çizgi romanlar ve filmler 7’den 70’e herkes tarafından sevilmekte. İşte bu kafe sizi çizgi romanların keyifli dünyasına çekiyor. Caddebostan’da yer alan mekanın konsepti çizgi romanlardaki kahramanlar... Renkli bir atmosferi olan mekanda kırlentlerdeki desenlerden tabaklara, bardakların üzerindeki logolardan sandalye renklerine kadar her yerde çizgi karakter detayları görüyorsunuz. Kahvenizi içerken X-Men size eşlik ediyor, tatlınızı yerken Oburix sizi gözetliyor, arkadaşlarınızla sohbet ederken Minion Rush’lar size katılıyor. Kafe, çizgi roman meraklılarına, fantastik kurgu sevdalılarına, hareketli figür koleksiyoncularına ve hayal dünyası sınır tanımayan herkese kendini çizgi roman karakteri gibi hissettiriyor. Biraz soluklanmak ve keyif yapmak adına kahvenizi içip laflayabileceğiniz bu mekanda Batman veya Hulk gibi kahramanların cupcake’lerini de tadabilirsiniz. Ayrıca, en sevdiğiniz kahramanlara ait hatıraları alıp çıkabilir, en son yayınlanan çizgi romanları bulabilirsin.

Mekan ile ilgili detaylı bilgiler için aşağıdaki linklerden faydalanabilirsiniz.

F’roses Floral Cafe

Günlük hayatın koşturmacası içinde bir derin nefes almak, sorumluklardan, yorgunluklardan bir an için bile olsa uzak kalabilmek, sıcak bir kahve eşliğinde sevdiklerimizle dertleşip, sohbetler edebilmek herkesin gün içerisinde ihtiyaç duyduğu kısa bir mola. Arnavutköy’de yer alan F’roses Floral Cafe, bu kısa molanıza huzur katacak bir yer… Pespembe güllerle kaplı duvarları, pembe koltukları, beyaz kapıları, şirin tabakları ve tatlı sunumları ile insanı adeta huzurlu bir rüyanın içerisinde hissettiriyor. Çiçek konseptiyle tasarlanan kafe, fotoğraf makinasını elinizden düşürmeyeceğiniz güzellikte bir mekan. Harika lezzetlerin bulunduğu kafede çiçek satışı da yapılıyor. VIP çiçek servisi olan kafe, çok şık kutularda en güzel çiçekleri buluşturarak, özel günlerde küçük bir jest yapmak isteyenlerin odak noktası oluyor. Pazartesi günleri kapalı olan mekan, diğer günler 10.00-20.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Mekan ile ilgili detaylı bilgiler için aşağıdaki linklerden faydalanabilirsiniz.

Casa De Bohemia

Casa De Bohemia.
Casa De Bohemia.

Şehirleşmenin hızla sürdüğü günümüzde insanların doğa özlemi günden güne artıyor. Özellikle İstanbul’da yeşillik görmenin git gide azalması insanları doğal ortamlara çekiyor. Bakırköy’de bulunan Casa De Bohemia ise insanların doğaya duyduğu özlemi giderebilecekleri eşsiz bir konsept kafe. Kafe; otantik havası, bol yeşillikleri, özel butik bahçesi ve meyve ağaçları ile misafirlerine şehrin ortasında huzurlu bir alan sunuyor. Doğayla iç içe zaman geçirebileceğiniz, havadar ve bol oksijenli atmosferinde hoş sohbetler edebileceğiniz, farklı lezzetlerini tadabileceğiniz bu mekan sizleri bir süre İstanbul’un yoğunluğundan kurtararak nefes almanızı sağlıyor. Ayrıca, kafede doğum günü, nişan, düğün gibi özel törenler için de organizasyon düzenleme hizmeti bulunuyor. Sizler de doğayı hissetmek ya da özel bir gününüzü butik bir bahçede geçirmek isterseniz Casa De Bohemia tam size göre bir yer!

Mekan ile ilgili detaylı bilgiler için aşağıdaki linklerden faydalanabilirsiniz.

Nail Kitabevi & Kafe

Nail Kitabevi & Kafe.
Nail Kitabevi & Kafe.

Kuzguncuk’ta bulunan bu kafe, kitap tutkunları için aranan mekan. Kafe, 3 katlı binasıyla görenleri etkileyen romantik bir atmosfere sahip. Mekana girdiğinizde öncelikle tavana kadar uzanan kütüphanesi ve her yerde yer alan kitapların düzeni dikkatinizi çekiyor. Ardından ise açık renkli kafe dizaynı, büyük pencereleri, ortama uyum sağlayan ahşap masaları ve konforlu alanları… Dekorasyon olarak temiz, ferah ve şık görünümü sayesinde ziyaretçilerinden tam not alan mekan, geniş alanı ve sessizliğe önem veren yapısıyla sıcak ve özel bir ortam oluşturuyor. Burada kendi getirdiğiniz kitabınızı okuyabilir, raflarda yer alanlar arasından seçip satın alabilir, dizüstü bilgisayarınızla çalışabilirsiniz. Her gün 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet veren bu kafeye gelip sakin, huzurlu ve keyifli vakit geçirebilir, ardından kuzguncuk sokaklarında yürüyüş yapıp sahil havası alabilirsiniz. Siz de yaşamı kısa bir süreliğine durdurup kitapların büyülü dünyasına geçiş yapmak isterseniz, Nail Kitabevi & Kafe’nin mistik atmosferini deneyimlemelisiniz.

Mekan ile ilgili detaylı bilgiler için aşağıdaki linklerden faydalanabilirsiniz.

La Vie Praline

La Vie Praline.
La Vie Praline.

Ahşap görünümü, küçük yapısı ve mis gibi çikolata kokusuyla bu mekan içinizi ısıtıyor. Beşiktaş’ta bulunan ve el yapımı çikolata yapan La Vie Praline hem ruhunuza hem de midenize hitap ediyor. Kafe küçük, sevimli ve sakin bir yapıya sahip. Fransız esintili tasarımı ile içeri girer girmez sizi bu sıcak atmosferi karşılıyor. İlk dikkatinizi çeken ise tabi ki çikolata kokusu… Çeşitli el yapımı çikolataların yapıldığı kafede birbirinden değişik lezzetteki tatlılar da bulunuyor. Meyveliden beyaz çikolataya, bitterden portakallıya kadar birçok çeşit çikolata sunan La Vie Praline’de, Llivua isimli sufleyi mutlaka denemeli; kahveli, tarçınlı, portakallı ve limonlu gibi farklı aromaları olan sıcak çikolatalardan içmelisiniz.Çilekli Türk kahvesi de mekanın farklı lezzetlerinden. Bu kafe, yorgun ve stresli bir günün ardından mutluluk hormonunu harekete geçirmek için seçilecek ilk tercihlerden biri…

Mekan ile ilgili detaylı bilgiler için aşağıdaki linklerden faydalanabilirsiniz.