İstanbul’daki en iyi 5 hostel

İstanbul’daki en iyi 5 hostel.
İstanbul’daki en iyi 5 hostel.

Boğazı, Kız Kulesi, Galata’sı, camileri, müzeleri daha nice değerleri İstanbul’u dünyadaki en güzel şehirlerden biri yapıyor. Aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bu şehir tam bir turistik cennet. İstanbul’u keşfetmek isteyen binlerce yerli yabancı turist, kente tatile geliyor. Hal böyle olunca şehirdeki konaklama imkanları da oldukça gelişmiş. En lüks otelinden uygun fiyatlı pansiyonlara kadar onlarca seçenek bulunuyor. Bu seçeneklerden orta hallisi ve herkesçe sevileni ise hosteller… Hem fiyat performans açısından insanları memnun eden hem de sıcak atmosferleriyle konuklarına konforlu bir hizmet sunan hosteller, genellikle en çok tercih edilen konaklama seçeneklerinden biri. Tabi öyle her hostele de gidilmez. Temiz, düzenli ve güvenli olanının seçilmesi gerek. Biz sizler için İstanbul’daki en iyi 5 hosteli derledik. Sizin tek yapmanız gereken İstanbul gezisi tarihinizi belirlemek ve seçtiğiniz hostelde yer ayırtmak.

Hush Hostel Lounge

Hush Hostel Lounge.
Hush Hostel Lounge.

Bu küçük hostel Anadolu Yakası’nın kalbi olan Kadıköy ilçesinde yer alıyor. Hostel, 4 katlı bir binadan oluşuyor ve 17 odası bulunuyor. Bu hostelde kalıyorsanız kahvaltı dahil hizmetinden yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca, Hush Hostel Lounge’da 12.00 ve 19.00 arasında hizmet veren bir Kafe & Restoran da bulunuyor. Bu kafede spesiyal yemeklerden el yapımı turtalara kadar birçok lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Tesiste ücretsiz Wi-Fi erişimi bulunuyor, pek çok ortak çalışma alanı da var. Hostelin en güzel özelliklerinden biri de konumu. Kadıköy Rıhtım’a sadece birkaç dakika yürüme mesafesinde yer alıyor. Böylece sanat ve tarih dolu boğazın bu yakasında keyifli gezilere çıkabilir, buradan İstanbul’un her köşesine giden otobüslerle şehir turu yapabilir ya da vapur ile boğazı keşfedebilirsiniz. Ayrıca Kadıköy’deki sokak lezzetlerini tadabilir, kafelerinde keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Kısaca bu hostel size hem harika bir konaklama hem de İstanbul’un en can alıcı semtlerinden birini keşfetme fırsatı sunuyor.

  • Giriş: 14.00’ten sonra
  • Çıkış: 11.00’den önce
  • Telefon: 0216 450 43 63

Hostel Le Banc

Hostel Le Banc.
Hostel Le Banc.

Modern binası ve hostelin içi ile kendinizi 5 yıldızlı bir otel konforunda hissedeceksiniz. Hostel Le Banc, Taksim Meydanı’na birkaç adım uzaklıkta. İstanbul’un en kalabalık ve işlek yerlerinden birinde yer alan bu hostel, size İstanbul’a geldiğinizi en iyi şekilde hissettirecek. Hostelin içyapısı ve modern görünümü, ziyaretçilerin burayı tercih etmesindeki en önemli etmenlerden biri. Hostel Le Banc, konuklarını ücretsiz kahvaltı konsepti ile ağırlıyor. Her sabah misafirlere doyurucu bir kahvaltı hazırlanıyor. Ayrıca, hostelin eşsiz manzaraya sahip bir terası mevcut. Burada akşamları manzara karşısında kahvenizi yudumlayabilir, hostelin diğer misafirleriyle tanışıp, sohbet edebilirsiniz. Buranın en iyi yanlarından biri de tabi ki konumu. İstanbul gezinize taksimden başlayabilir, sonrasında her yere ulaşabileceğiniz toplu taşıma ile gezi planınızı tamamlayabilirsiniz. Hostele geri dönmeden sokak lezzetlerini denemeyi unutmayın tabi!

  • Giriş: 14.00’ten sonra
  • Çıkış: 11.00’den önce
  • Telefon: 0212 243 3159

Harmony Hostel

Harmony Hostel, İstanbul’da hem uyguna kalabileceğiniz hem de konforlu bir dinlenme yaşayabileceğiniz hostellerden biri. İstanbul’un en işlek yerlerinden biri olan Sirkeci’de yer alıyor. Konumu o kadar güzel bir yerde ki, hostelden çıktığınızda tarihi Mısır Çarşısı ve Kapalı Çarşı’ya 10 dakika; Sultanahmet, Ayasofya ve Topkapı Sarayı’na ise 15 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Bu sayede istediğiniz yere kısa sürede ulaşabilir, İstanbul’un simgelerinden olan birçok yapıyı aynı gün içinde zorlanmadan görebilirsiniz. Hostel fazla büyük değil, butik hostel olarak hizmet veriyor. Bu nedenle 5 odası bulunuyor. Samimi ve sıcak bir ortama sahip Harmony Hostel’de hafif yemeklerin ve lezzetli el yapımı atıştırmalıkların yapıldığı bir büfe de hizmet veriyor. Sakin ve huzurlu bir konaklama imkanı sunan bu hostel, müşteri memnuniyetini prensip edinmiş. Yerli ve yabancı turist fark etmeksizin tesiste döviz bozdurma işlemi yapılabiliyor ve konuklara özel avantajlar sunuluyor.

  • Giriş: 13.00’ten sonra
  • Çıkış: 11.00’den önce
  • Telefon: 0539 487 9787

Juliet Rooms

Juliet Rooms.
Juliet Rooms.

Daha nezih ve sakin bir yer arıyorsanız Juliet Romms tam da size göre bir hostel. Anadolu Yakası’nın en güzel semtlerinden Moda’da yer alan bu hostel hem zarafetli görünümü hem de müşteri memnuniyeti anlayışıyla fazlaca tercih edilen hostellerden biri. 5 katlı tarihi bir binada hizmet veren Juliet Rooms’da 16 oda bulunuyor. Tesisin eşsiz lezzetler ile karnınızı doyurabileceğiniz bir restoranı da var. Burada şeflerin ellerinden çıkma dünya mutfaklarından eşsiz yemekler servis ediliyor. Hostelin en güzel özelliklerinden biri ise konumu. Boğaza sadece 2 dakikalık yürüme mesafesinde olması tüm konukları cezbediyor. Zira hostelinizi yerleştikten sonra şöyle kısa bir boğaz turu yapmak size de oldukça iyi gelecek. Özellikle iş ve dinlenme amaçlı seyahatlerde sıklıkla tercih edilen Juliet Rooms, profesyonel personeliyle müşterilerin memnuniyetini sağlamayı amaç ediniyor. Bu da sizin huzurla soluklanmanızı, seyahatinizin tadını çıkarmanızı sağlıyor.

  • Giriş: 14.00’ten sonra
  • Çıkış: 12.00’den önce
  • Telefon: 0542 348 7004

Hanchi İstanbul

Hanchi İstanbul.
Hanchi İstanbul.

Hanchi, tüm gezginlere göre hizmet veren hostellerin başında geliyor. Burada hem aile ve çiftler için özel odalar hem de yalnız gezginler için yurt odaları bulunuyor. Yurt odalarında kalmak için ise yaş sınırı var. Ne yazık ki 40 yaşından büyük kişiler yurt odalarını tercih edemiyor. Hostelin odalarında özel banyolar yer alıyor. Yurt odalarında konaklayanlar ise tesisin ortak banyo ve tuvalet alanlarından faydalanabiliyor. Hostel misafirlerini kahvaltı dahil konseptiyle ağırlıyor. Konuklar her sabah şık bir İstanbul kahvaltısıyla güne başlıyor. Gezgin ziyaretçilerine sakin ve huzurlu bir dinlenme ortamı oluşturulan Hanchi İstanbul’da birinci öncelik konfor ve güven. Hostelin konumu yine diğerlerinde olduğu gibi oldukça güzel bir yerde. Kumkapı’da yer alan hostel, Yerebatan Sarnıcı’nın hemen yanı başında yer alıyor. Eğer bu hostelde kalmayı tercih ederseniz, İstanbul’da ilk gezeceğiniz yer belli: Yerebatan Sarnıcı…

  • Giriş: 14.00’ten sonra
  • Çıkış: 11.00’den önce
  • Telefon: 0505 018 4547