İstanbul’daki en iyi 5 mantıcı

İstanbul’daki en iyi 5 mantıcı.
İstanbul’daki en iyi 5 mantıcı.

Türkiye, mutfak konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri. Her bölgesinde kendine has yediğinizde kendinizden geçtiğiniz birçok lezzet bulunuyor. Karadeniz’in kuymağı, Doğu Anadolu’nun cağ kebabı, Akdeniz’in tantunisi, Ege’nin İzmir köftesi, Trakya’nın Edirne ciğeri… Birbirinden nefis bu yiyeceklerin dışında çeşitli coğrafya yapılan ancak her biri birbirinden farklı bir lezzete sahip yemekler de var. Onlardan biri de mantı… Kimi yerde kaşığa kırk tane sığacak kadar küçük yapılır kimi yerde içi bol malzemeli iri iri… Kimi üzerine cevizle servis eder kimi hafif yanmış yağla. Kızarmışından haşlanmışına herkesin gönlünde taht kuran mantı, tabak tabak yense doyulmayacak bir yemek. Peki, İstanbul’da en güzel nerede yenir? Cevabı İstanbul’daki en iyi 5 mantıcı yazımızda.

Aşkana Mantı

35 yıldan fazladır İstanbullulara hizmet veren Aşkana Mantı, İstanbul’daki en iyi mantıcılardan biri. Tatarca’da mutfak anlamına gelen Aşkana’da mantılar günlük hazırlanıp, taptaze olarak müşterilerine sunuluyor. Mantıya dair tüm beklentilerinizi karşılayacak mantının yufkası incecik açılıyor. Katkısız dana eti yufkaların içine yerleştiriliyor. İsterseniz haşlama isterseniz de kızartma olarak yapılıyor. Hakiki tereyağlı özel sosu ise mantının en son rötuşu… Tadına doyamayacağınız mantıdan bir tabak daha isteyebilirsiniz. Buranın çiğ böreği de bir harika. Denemeden geçmeyin deriz. Kapanışı ise mekana özel yoğurtlu tatlı ile yaparsanız sizden toku ve mutlusu olmaz!

Detaylı Bilgi:

☎: 0212 260 7272

Kardeşim Mantı

Listemizin ilk sırasında Emirgan’da bulunan Kardeşim Mantı yer alıyor. Bu küçük ve mütevazı mekan nostaljik detaylarıyla size evinizde mantı yiyormuşsunuz gibi hissettirecek. Mantıları ise enfes… Anne eli değmiş kadar güzel olan mantıları yoğurt ve özel sosla servis ediliyor. Mantıya işletmenin ikramı olan turşu tabağı da eşlik edince hem mideniz hem de gözünüz bayram ediyor. Burada mantının yanı sıra etli sarmalar da oldukça beğenilen lezzetlerden. Bu zahmetli yemekleri evde yapamayacaksanız ya da ev yemeklerine hasret kaldıysanız burası tam da size göre. Kesinlikle aç kalmayacağınız bu şirin mekanda mantıya doyacaksınız.

Detaylı Bilgi:

☎: 0212 229 6917

Hıngal Mantı

Hıngal Mantı.
Hıngal Mantı.

Klasik mantıyı çok severim ama yeni lezzetlere de açığım derseniz Hıngal Mantı tam da size göre bir yer. Çünkü burada envaı çeşit mantı yapılıyor. Özel yapım Dağıstan mantılarında beyaz ve kepekli un kullanılıyor. Doğal renklendiriciler ile de çeşidi belirleniyor. Mavi renkli sebzeli, siyah renkli somonlu, beyaz-yeşil renkli etli-ısırganlı, kahverengi renkli peynirli-kahveli, kırmızı renkli kıymalı-acılı… Okuyunca bir garip geldi değil mi? Ancak önyargılarınızı kırıp hepsi denemenizi öneririz çünkü hepsi birbirinden lezzetli. Bu mantıları haşlanmış kızarmış ya da tereyağda sotelenmiş olarak üç farklı şekilde tercih edebilirsiniz. Burada beğendiğiniz mantıyı alıp evinizde de pişirebilirsiniz.

Detaylı Bilgi:

☎: 0216 326 4638

Sinop Mantı

Sinop Mantı.
Sinop Mantı.

İstanbul’daki en meşhur mantıcılardan biri de Beşiktaş’taki Sinop Mantı… İncecik açılan yumuşak hamurla sarmalanan etli mantı, sizi kendine hayran bırakacak. Köy yoğurdu ve özel sosu ile servis edilen mantının tadı damağınızda kalacak. Sinop Mantı’nın diğerlerin farkı ise mantıyı ince kıyılmış ceviz ile servis etmesi. Eğer cevizliye karşı bir önyargınız varsa -ki bizce asla olmamalı- denemek için yarısı yoğurtlu yarısı cevizli isteyebilirsiniz. Hoşunuza gitmezse de klasik mantıyı tercih edebilirsiniz. Bol malzemeli bu mantıdan tok olsanız da bir tabak daha yemek isteyeceksiniz, bizden söylemesi!

Detaylı Bilgi:

☎: 0212 261 0374

Sabırtaşı Restoran

Listemizin son sırasında Taksim’den bir durak var. İstiklal Caddesi’ni tepeden izleyebileceğiniz Sabırtaşı Restoran, İstanbul’daki en güzel mantıcılardan. Maraş lezzetlerinin yapıldığı mekanda yöresel yemekleri yiyebilirsiniz. Ancak bizim önerimiz Maraş usulü mantı… Klasik mantısı sizi kendine hayran bırakacak. Farklı bir şeyler deneyeyim derseniz kızarmış, fesleğenli ve körili seçenekleri de mevcut. Hepsi birbirinden enfes mantıları her geldiğinizde tek tek deneyebilirsiniz. Mantıları çok severseniz kilo ile alıp evde kendinize ya da misafirlerinize yapma imkanınız da bulunuyor. Eğer Taksim’e yolunuz düşerse buradaki mantı lezzetinden mahrum kalarak geri dönmeyiz.

Detaylı Bilgi:

☎: 0212 251 9423