İstanbul’daki en iyi 5 piknik yeri

İstanbul’daki en iyi 5 piknik yeri.
İstanbul’daki en iyi 5 piknik yeri.

Türk kültürünün olmazsa olmaz aktivitelerinden biri piknik. Tüm ailenin ya da arkadaşların bir araya geldiği pikniklerde doyasıya eğleniliyor, yeniyor. Pikniğin yıldız yiyeceği ise mangal… Etler, tavuklar mangalda cızbız olurken, közlenmiş sebze salatası yapılır, önceden sarılmış zeytinyağlı yaprak sarmalar tabaklara alınır, sigara böreği, domates, salatalık, peynir, zeytin ve daha ne varsa piknik kiliminin üstüne konur. İşte o kilimin üzerindeki gelişi güzel yemek yemek bir başka... Pikniği piknik yapan bir başka şey de topluca oynanan oyunlar. Yakan top, futbolun yanı sıra ip atlamak pikniğin ritüeli gibi. Hele bir de salıncak kurabileceğiniz bir yer varsa işte o zaman dopdolu bir piknik yaptınız demek. Peki, İstanbul’da nerelerde piknik yapabilirsiniz? Cevabı İstanbul için 5 piknik yeri yazımızda…

Bentler Tabiat Parkı

Bentler Tabiat Parkı.
Bentler Tabiat Parkı.

İstanbul’daki en güzel piknik alanına sahip Bentler Tabiat Parkı, Belgrad Ormanı sınırları içerisinde yer alıyor. Osmanlı döneminden kalma birçok eseri içinde barındıran park, oldukça eski bir tarihe dayanıyor. İstanbulluların su ihtiyacını karşılamak için 18 ve 19. yüzyıllar inşa edilmiş. Yaklaşık 17 hektarlık bir alanda kurulu olan Bentler Tabiat Parkı’nda, adında da anlaşılacağı üzere su bentleri bulunuyor. Belgrad Ormanı’nda olmasıyla nasıl harika bir doğaya sahip olduğunu tahmin edebilirsiniz. Özellikle İstanbul gibi kalabalık bir şehirde sakin ve huzurlu bir yer bulmak artık neredeyse imkansız. Diğer piknik alanlarına göre daha az tercih edilen bir yer olması sebebiyle eğer kalabalıktan uzaklaşmak istiyorsanız burası tam da size göre. Avcılık ve doğa yürüyüşü yapabileceğiniz bu yerde kamp yapma imkanınız da bulunuyor. Havaların ısınmaya başladığı şu günlerde doğa ile bulaşabilir, harika bir piknik planında Bentler Tabiat Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Detaylı bilgi:

Telefon: 0212 328 2493

Polonezköy Tabiat Parkı

Polonezköy Tabiat Parkı.
Polonezköy Tabiat Parkı.

İstanbul’da piknik denince Polonezköy’ü es geçmek olmaz tabi. Polonezköy Tabiat Parkı bölgedeki en iyi piknik rotası. İstanbul’un en büyük tabiat arkı unvanını taşıyan parkta, piknik için birçok seçeneğiniz bulunuyor. Bunlar; Polenezpark, Stella Polonezköy, Leonardo Polonezköy ve Cumhuriyet Park Piknik Alanı. Bu alanlardan istediğinizi seçebilir, doğa içinde piknik keyfinizi yaşayabilirsiniz. Eğer piknik sepetiyle uğraşmayayım derseniz, mekanlardaki kahvaltı ve yemek imkanlarından yararlanabilirsiniz. Özellikle çocuklu aileler ve mangal severler için burası tam da biçilmiş kaftan. Tabiat parkı olur da farklı imkanlar olmaz mı? Yürüyüşünden koşusuna bisikletinden kampına kadar burada birçok farklı aktivite seçeneği bulunuyor. Ayrıca burada gezilecek birçok yer de mevcut. Pikniğin ardından Polonezköy Zoo Doağl Yaşam Parkı’nda hayvanları ziyaret edebilir, Polonezköy’ün en eski yerleşim alanlarından olan Zosia Teyze’nin Anı Evi’ni görebilir ya da Ağaç Heykel Sergisi’ne gidebilirsiniz.

Detaylı bilgi:

Telefon: 0552 666 7788

Emirgan Korusu

Emirgan Korusu.
Emirgan Korusu.

Lale festivalleriyle ünlü Emirgan Korusu, İstanbul’daki en güzel piknik lokasyonlarından biri. Özellikle Nisan ayında rengarenk bir görünüme sahip olan Emirgan Korusu’nda, doğanın içerisinde geçireceğiniz vakit sizi şehrin gürültüsü ve stresinden bir nebze de olsa uzaklaştıracak. Emirgan Korusu’na Reşitpaşa tarafındaki kapıdan girdiğinizde sizi piknik alanı karşılıyor. Burada piknik masaları bulunuyor. ;Ayrıca, çocuklarınızı rahatça oynayabileceği çocuk oyun alanları da mevcut. Siz piknik masanızı hazırlarken çocuklarınız bulunduğu bu güzel alanın tadını çıkarabilir. Burası piknik yapmanızın yanı sıra harika gezilecek yerleriyle ünlü. İçerisinde sarı, pembe ve beyaz olmak üzere üç köşk bulunuyor. Eğer piknik hazırlamakla uğraşmak istemezseniz köşklerden seçtiğiniz herhangi birinde kahvaltı edebilir, ardından koruyu gezebilirsiniz. Tarihi köşkleri, lalelerle renklendirilmiş yolları ve buranın simgesi olan harika göl manzarası sizi İstanbul’da değil de doğada bir cennette hissettirecek.

Detaylı bilgi:

Mihrabat Mesire Yeri

Mihrabat Mesire Yeri.
Mihrabat Mesire Yeri.

Burası Anadolu yakasında görebileceğiniz en güzel manzaraya sahip yerlerin başında geliyor. 15 bin metrekare alana sahip işletmede mesire yeri, oturma alanları, koşu parkuru, çocuk parkı ve büfe gibi birbirinden farklı birçok alan bulunuyor. Oldukça büyük olan işletmede aynı anda 2.500 kişi ağırlanabiliyor. Mesire yeri de İstanbul’daki en güzel piknik yerlerinde. Boğaz manzarası eşliğinde yapacağınız piknik size hem İstanbul’un güzelliklerini sunarken hem de doğaya olan özleminizi giderecek. Köprülerin ikisini de görebileceğiniz mesire yeri, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü en rahat seyredilebileceğiniz yer. Burada harika manzara eşliğinde, hazırladığınız piknik sepetinde yiyeceklerinizi yiyebilir, pikniğinizi yapabilirsiniz. Pikniğin ardından koruda keyifli bir doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz. Sonrasında çay, kahve içebileceğiniz kafe ve restoranları ziyaret edebilirsiniz. Doğanın içinde yapılan harika bir pikniğin ardından kim boğaz manzarasına doğru şöyle acı bir kahve yudumlamak istemez ki?

Detaylı bilgi:

Telefon: 0216 425 8616

Büyükada Piknik Alanları

Büyükada Piknik Alanları.
Büyükada Piknik Alanları.

Pazar günü bir piknik planı yapılıyorsa Büyükada’yı es geçmek olmaz. Şöyle adalar havası olabileceğiniz harika bir gün yaşamak isterseniz, piknik için Büyükada’yı tercih etmelisiniz. Adada piknik yapabileceğiniz birçok alan bulunuyor. Değirmenburnu Piknik Alanı ve Dilburnu Milli Parkı gibi ücretli piknik alanları bile mevcut. Buralarda mangal kiralayabiliyorsunuz. Ayrıca semaver hizmetleri de bulunuyor. Yani, buraya kadar mangal taşımanıza gerek yok, yiyeceklerinizi yanınıza almanız yeterli. Sonrası kömür, odun ateşinde pişireceğiniz lezzetli et, tavuk, balıkları yemek… E bir de semaver isterseniz, pikniğinize diyecek yok! En güzel avantajınızda adada olmak. Pikniğin ardından bisiklet turu yapabilir, elinize alacağınız kağıt helvalı dondurmalarınızla yürüyüş yapabilir, denize girebilir ya da adada harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Anlayacağınız hem piknik yapmak hem de bol aktiviteli bir gün geçirmek için burası biçilmiş kaftan.

Detaylı bilgi: