İzmir’deki en iyi 5 piknik yeri

İzmir’deki en iyi 5 piknik yeri.
İzmir’deki en iyi 5 piknik yeri.

Hafta içi yaşanan iş yoğunluğundan kurtulmak, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için yapılabilecek en iyi aktivitelerden biri piknik. Yeşillikler arasından sevdiklerinizle toplandığınız, kömürde pişmiş lezzetli etler, salatalar, tatlılar yediğiniz, eğlenceli oyunlar oynadığınız ya da kahve eşliğinde hoş sohbetler ettiğiniz bu harika etkinlik kültürümüzün en önemli parçalarından biri. Özellikle bahar aylarında yapılan piknikler bambaşka. Doğanın canlandığı, çiçeklerin açtığı, ağaçların yapraklandığı bu harika mevsimde yapılan piknikte hem doğaya doyuyor hem de eğlenceli zaman geçirmiş oluyorsunuz. Eğer İzmir’de yaşıyorsanız çok şanslısınız çünkü Ege’nin incisi İzmir’de piknik yapabileceğiniz harika yerler var. Kimi doğaya olan hasretinizi dindirecek kimi deniz manzarasıyla sizi kendine hayran bırakacak. Yazın gelmeye başladığı bu aylarda hafta sonu aktivitesi arıyorsanız, İzmir’deki en iyi 5 piknik yeri yazımız size göre.

Balçova Teleferik

Balçova Teleferik.
Balçova Teleferik.

Listemizin başında İzmir’in en eski mesire alanlarından birisi olan Balçova Teleferik bulunuyor. Daha çok Teleferikle gezi yapılan bir yer olarak görünse de teleferik tesisinin altında bulunan orman içi piknik alanı bulunuyor. 24.000 metrekare alanı bulunan yer tam olarak piknik yapmak isteyenler için dizayn edilmiş. Piknik alanında bir piknik masaları, mangal bölümleri, kafeterya, seyir terası ve tuvaletler bulunuyor. Burada konforlu bir şekilde piknik yapabilirsiniz. Çocuklu ailelerin de tercih edebileceği tesiste çocuk parkı da yer alıyor. Ayrıca araçlar için de 2 otoparkı mevcut. Burada sevdiklerinizle keyifli dakikalar geçirebilir, mangaldaki etlerin tadını çıkarabilirsiniz. Pikniğin ardından kısa bir teleferik gezisi yapabilir manzarayı kuş bakışı izleyebilirsiniz. Keyifli anlarınızı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekilmeyi unutmayın!

Karagöl

Karagöl.
Karagöl.

Karagöl, Yunan mitolojilerine ve efsanelere konu olan bir yer. Gölün oluşum şekline dair bölge halkı tarafından inanılan kimi aşk kimi ihanet kimi de itaatsizlik konularını işleyen efsaneler, Karagöl’ü gizemli ve dikkat çeken bir yer haline getiriyor. Burası şimdilerde bir tabiat parkı. 35 dekarlık su yüzeyi ve geniş, yemyeşil ormanı ile İzmir’de piknik yapabileceğiniz en güzel yerler arasında. Burada ağaçların içerisinde, doğayla iç içe harika bir piknik yapabilirsiniz. Karagöl Tabiat Parkı’nın sosyal imkanları da oldukça iyi. Parkta, birçok ürünü bulabileceğiniz bir restoran bulunuyor. Piknik için ihtiyacınız olan ürünleri buradan alabilir ya da yanınızda getirebilirsiniz. Piknik alanında yerde ateş yakmak ise tedbir amaçlı yasak. Ayrıca burada çadır, kamp ve karavan alanları da mevcut. Dilerseniz önce güzel bir piknik yapıp ardından geceyi çadırlarınızda geçirerek doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Pamucak

Pamucak.
Pamucak.

Özellikle sıcak yaz günlerinde piknik mi yapalım denize mi gidelim ikileminde kalırsanız, iki seçenekten de vazgeçmeyin. Çünkü Pamucak tam da bu isteğinize göre bir yer. Eşsiz güzellikteki Selçuk sahillerinden biri olan Pamucak, 7 km uzunluğunda ve 80 m genişliğinde oldukça büyük bir kumsala sahip. Pamucak orman içi dinlenme yerinde ise piknik alanları bulunuyor. Yeşil manzarası masmavi denizi ile burası dolu dolu keyifli bir gün geçirmek için en iyi lokasyonlardan biri. Sabahın erken saatlerinde, sahil kalabalıklaşmadan denizin tadını çıkarabilir, acıkınca piknik alanında keyifli bir mangal saati yapabilirsiniz. Burası ayrıca, Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Efes Müzesi, Yedi Uyuyanlar Mağarası gibi bölgenin tarihi güzelliklerine oldukça yakın. Piknikten sonra kültürel bir geziye de çıkabilirsiniz. Tabi haliniz kalırsa!

Teos Park Çamlık

Teos Park Çamlık.
Teos Park Çamlık.

Çam ağaçlarının arasında bir hamak, kuş sesleri ve sakinlik… Piknik denince bunlar olmazsa olmaz. Seferihisar ilçesinde yer alan Teos Park Çamlık, tam da bu isteğinizi karşılıyor. Kızılçam ağaçlarıyla kaplı tesis oldukça büyük, 1.500 kişilik bir kapasitesi bulunuyor. Alanda büfe, piknik yerleri, tuvalet, otopark gibi ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz sosyal alanlar bulunuyor. Aileniz, arkadaşlarınız ya da eşinizle buraya gelip harika bir piknik yapabilir, günü dinlenerek doğanın içerisinde geçirebilirsiniz. İçerisinde Osmanlı döneminden kalma bir kale de bulunuyor. Yemeğin ardından bu kaleyi keşfe çıkabilirsiniz. Diğer piknik alanlarında olduğu gibi burada da kamp imkanı bulunuyor. Dilerseniz sabah piknik yapıp doğaya yürüyüşüne çıkabilir, akşam da kamp yaparak ağaçların arasında yıldızları izleyebilirsiniz.

Gümüldür Tabiat Parkı

Gümüldür Tabiat Parkı.
Gümüldür Tabiat Parkı.

Son sırada İzmir’in en güzel tabiat parklarından olan Gümüldür bulunuyor. Menderes ilçesinde bulunan bu tabiat parkında, bir piknikten keyif almak için tüm imkanlar bulunuyor. Gümüldür Orman Kampı olarak da bilinen park, deniz ve orman ikisinin bir arada bulunduğu harika yerlerden biri. Burada yer alan piknik ünitelerinde konforlu bir deneyim yaşayabilirsiniz. Doğaya doyacağınız tesiste sosyal imkanlar da oldukça fazla. Büfe, pide fırını, market gibi yerlerden ihtiyaçlarını alabilir, harika bir piknik sofrası kurabilirsiniz. En keyiflisi de karnınızın doyduğu, doğanın sesini dinleyebildiğiniz bol oksijenli bir piknik geçirmek. Aynı zamanda burada, çadır ve karavan kampı ile bungalov ev tatili yapma imkanınız da var. 8 hektarlık sahil şeridi ile size deniz keyfi de sunan Gümüldür Tabiat Parkı, hafta sonu için tam da plan yapılabilecek bir yer!