Kabin boy valiz hazırlama rehberi

Kabin boy valiz hazırlama rehberi.
Kabin boy valiz hazırlama rehberi.

Seyahate çıkanların aklındaki en büyük soru: Yanıma nasıl bir valiz almalıyım? Genellikle kısa seyahatlerde küçük valiz tercih edilirken 3 günden fazla sürecek yolculuklar için birçok kişi büyük valiz tercih ediyor. Ancak tüm yolculukta küçük valiz kullanmak herkesin hayali. Zira büyük valizin uçağa verilmesi ve uçuş sonrası beklemesi gibi bazı teferruatları bulunuyor. Bunların yanı sıra kaybolma riski de var. Ama birçok kişi eşyalarını kabin boy valize sığdıramadığı için mecburen büyük boy valiz tercih ediyor. Peki, size kabin boy valiz kullanmanın bir hayal olmadığını söylesek? Kabin boy valiz hazırlama rehberimizle artık yolculuklar çok daha kolay ve keyifli!

İhtiyaçlarınızı doğru belirleyin

Yanınızda götüreceğiniz eşyalarınız oldukça önemli. Çünkü valiziniz küçük olduğu için sınırlı sayıda eşya alacak. İhtiyaçlarınızı tam belirlemek için bir liste yapmakla işe başlayabilirsiniz. Zira liste yapmak neler götürmeyi planladığınızı zihninizde canlandırabilmenize yardımcı oluyor. İlk etapta aklınızda olan tüm gereksinimlerinizi bir kağıda yazın. Eğer hepsi kabin boy valize sığıyorsa hiçbir sorun yok. Ancak sığmıyorsa eleme yapmanız gerekecek. Unutmayın burada kendinize sormanız gereken tek bir soru var: Buna gerçekten ihtiyacım var mı? Bu şekilde listenizi kısaltabilir, temel ihtiyaçlarınızı belirleyebilirsiniz. Ayrıca, uçtuğunuz havayolu şirketinin kabin bagajla ilgili kurallarına da bakmanız gerekmekte. Çünkü bagajın boyutları değişiklik gösterebilir. Örneğin Economy Class uçuşlarınızda kabin içine boyutu en fazla 23x40x55 cm, ağırlığı en fazla 8 kg olan tek parça bagaj alabilirsiniz. Business Class’ta yolculuk yapıyorsanız her biri en fazla 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz.

Avantaj sağlayan kıyafetleri tercih edin

Gideceğiniz yerin iklimsel özellikleri valiz hazırlamada belirleyici rol oynayan önemli faktörlerden biri. Çünkü kıyafetlerinizi hava şartlarına göre seçeceksiniz. Her ne kadar kışlık kıyafetler fazla yer kaplasa da yaz için kullanılan havlu, terlik, güneş kremi gibi eşyalar da oldukça yer kaplıyor. Bu nedenle önerimiz seyahatiniz boyunca her gün giyeceğiniz kıyafetleri gün gün belirlemek. Sonuçta bir kabin valizine en fazla bir çift ayakkabı, 2-3 kazak, 1-2 tişört, 1-2 pijama ve 1-2 pantolon sığıyor. Bunların yanı sıra, temel ihtiyaçlardan olan temizlik malzemeleri; kabin kurallarına uygun minik şampuan, duş jeli, saç kremi, diş macununu da valizinize ekleyeceksiniz. Bir minik çanta da makyaj malzemeleri veya tıraş takımları için. İşte valiziniz hazır. Valizinize sığabilsenize için birden fazla giyebileceğiniz, fonksiyonel ve her kombine uygun kıyafetler götürün. Eğer her gün farklı kıyafet giymeden olmaz derseniz, kabin boy valiz size göre değil.

Tek parçalar alın, kalınları üstünüze giyin!

Eğer yurt dışına kabin bagajıyla seyahat etmeye karar verdiyseniz bazı şeylerden vazgeçmeniz ve yerden tasarruf etmeniz gerekli. Özellikle kış ayları ya da gideceğiniz yerin soğuk olması sizi biraz daha fazla fedakarlık yapmaya itiyor. Aslında çok da zor bir fedakarlık değil. Sadece valizinizde fazla yer kaplayacak eşyalarınızın sayısını düşürmeniz gerekli. Örneğin; ayakkabılar… Hem şık hem spor tüm kıyafetlerinizle uyum sağlayabilecek, rahatlıkla giyebileceğiniz bir ayakkabı tercih etmeniz valizinizde büyük bir yer açacak. Ancak gideceğiniz yerde hava yağışlı olacaksa yanınıza mecburi bir yedek ayakkabı almanız gerekebilir. Aynı felsefe diğer tamamlayıcı eşyalarınız için de geçerli. Mont olarak en fonksiyonelini seçebilir, valizinize bir atkı, şapka ve eldiven koyabilirsiniz. En önemli kurallardan biri de kalın parçaları üstünüze giyin. İnceleri valize koyarsanız diğer seçenekleriniz için yer açılacak. Ayrıca mont, hırka gibi kalın giyecekleri giymeniz sizi soğuk havadan da koruyacak.

El çantasını destekçi olarak kullanın.
El çantasını destekçi olarak kullanın.

El çantasını destekçi olarak kullanın

Kabin boy valizle seyahat etmeye karar verdiyseniz yanınıza aldığınız el çantanızı biraz daha büyük tercih etmenizi öneririz. Zira el çantası size oldukça yardımcı olacak. Telefon ve diğer elektronik cihazlarınızı el çantanıza koyarak yanınıza alabilir, şarj aletlerini valizinize koyabilirsiniz. Böylece valizinizde yer açılacak. Önemli ve değerli eşyalarınızı, pasaport, kimlik ve belgelerinizi valizde değil el çantanızda taşımanız da size kolaylık sağlayacak. Yolculuk esnasında almanız gereken veya tedbir amaçlı ilaçlarınızı minik ilaç saklama kaplarında çantanızda taşımanız da valizinizde kalabalık olmasını engelleyecek önlemlerden biri.

Valizi doğru yerleştirmek hayat kurtarır!

Valizi doğru yerleştirmek hayat kurtarır.
Valizi doğru yerleştirmek hayat kurtarır.

Gelelim işin ince işçilik kısmına! Valiz dizmek kimine göre kolay kimine göre oldukça zor bir iş. Bu artık o kadar çok dile getirilen bir sorun olmuş ki insanlar valiz yerleştirmenin kolay yollarını anlatır olmuş. Onlardan biri katlama sanatı. Bazısı özellikle ince eşyaları rulo yaparak katlıyor bazısı ise kıyafetleri öyle iç içe geçiriyor ki küçücük kalıyor. Eğer kabin boy valizinize göre biraz fazla kıyafet alıyorsanız yanınıza, katlama sanatlarına bir göz atsanız hiç fena olmaz. Bir diğer çözüm ise çanta düzenleyiciler. İsterseniz kutu gibi olanları da var ancak bi yumuşak ve kumaş olanları öneriyoruz. Çünkü şekil almaları daha kolay. Bir de tabi sıvılar var. Şampuan, deodorant gibi ürünlerin normal kapları oldukça büyük ve yer kaplıyor. Ayrıca kabin valizde götürmek için de uygun değiller. Bunun için ya ürünlerin seyahat boylarını alacaksınız ya da küçük boyuttaki şişelerde muhafaza edeceksiniz. Unutmayın kurallar gereği sıvılar, her biri en fazla 100 ml olan kaplarda olmalı, bu kaplar toplam bir litreyi geçmemeli ve şeffaf poşetlerin içerisinde taşınmalı.