Kalben zirvede

Kalben
Kalben

Evde, yolda veya işte. İyi bir müziğin insana verdiği pozitif enerjitartışılmaz. An’a göre, herkes dinlediği bir melodiden kendi payınıalır ve bunu yakın hissettiği insanlarla da paylaşır. Melodiler insanlararasında hislerin paylaşılmasındaki en önemli aktörlerden biri.Çünkü, ortak hislerin dile geldiği melodiler herkesin dilinde, kulağında.Paylaşmanın da müzik kadar güçlü olduğu günümüzdebakalım bu ay Türkiye’de en çok hangi şarkılar dinlenmiş…

KALBEN ZİRVEDE

Youtube ve Spotify listelerine baktığımızda zirvede Kalben’i görüyoruz. Ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses’in “Haydi Söyle” şarkısını kendine has üslubuyla yorumlayan Kalben, bugünlerde müzikseverlerin kulaklıklardan eksik olmuyor. Kalben, bu şarkıya yaptığı yorumlar dinleyiciler tarafından oldukça merak edilmiş olmalı ki “Taşikardi”, “Mitoz Mayoz” ve “Fırtına” şarkıları da listelerde zirveye doğru yol alıyor.

ESKİMEYEN SES: HARUN KOLÇAK’LA

Türkiye’de 1990’larda piyasaya çıkan pop müzik albümleri öyle güçlü ki, bugün hala dinleniyor o yılların melodileri. Harun Kolçak da kendi imzasını o yıllara şarkılarıyla atmayı başaran önemli müzisyenlerden. Kolçak’ın şarkıları yıllar içinde farklı sesler tarafından yeniden yorumlandı ve çok sevildi. Sanatçının, bugünlerde Gökhan Türkmen’le birlikte yeniden seslendirdiği “Yanımda Kal” şarkısını müzik listelerinin üst sıralarında.

“EHL-I BEYT” AŞKINI BIR DE SANTURDAN DINLE

Kendisini “sokak sanatçısı” olarak tanımlayan, İran kökenli müzik aleti santur ile birçok İstanbul ve Ankaralının mutlaka bir sokakta rastlayıp, melodilerine aşina olduğu genç bir müzisyen Sedat Anar. Sanatçının beşinci albümü, iki CD halinde, “Ehl-i Beyt” adıyla Ahenk Müzik tarafından müzikseverlerle buluşturuldu. Osman Kemali Baba, Mehmed Şemseddin, Ahmet Yesevi, Sezai Gülşeni, Fasih Ahmed Dede, Niyazi-i Mısri, Neyzen Tevfik ve Mehmet Hilmi Dede gibi isimlerin şiirlerini bestelediği ve seslendirdiği albüm, yorgun bedenler ve zihinler için birebir.

Yeni çıkanlar

Demet Akalın: “Rakipsiz”

Müzik hayatının 20. yılını “Rakipsiz” albümüyle taçlandıran Demet Akalın, “Hayalet” şarkısıyla listelere üst sıradan girdi.

Muazzez Ersoy’dan pop albümü

Nostaljinin kraliçesi Muazzez Ersoy bu kez pop müziğe el atmış durumda. Hem de popüler müziğin can evinden, 90’lardan. Ersoy’a albümünde Aşkın Nur Yengi, Linet ve Gülşen gibi sanatçılar da vokalle eşlik ediyor.

Gençlerin yeni ilgi odağı: Buray

“Sahiden” albümüyle genç müzikseverlerin beğenisini kazanan sanatçı Buray müzik listelerinde adım adım yükseliyor. “Aşk mı lazım?” şarkısı şimdiden sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasında.

  • SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ SUNAR: TRIO MANDILI
  • Sosyal medyanın müzikseverlere kazandırdığı son harika Trio Mandili. Üç şirin Gürcü genç kızdan oluşan grup, geçtiğimiz aylarda internette dolaşmaya başlayan videoda, üzerlerinde yöresel kıyafetleri ve kendilerine has müzik aleti kopuzla seslendirdikleri şarkıyla internet kullanıcısı müzikseverlerin favorileri arasında yer aldı. Trio Mandili, bugünlerde tüm dünyada meşhur olmuş durumda. Onlar da belki de beklemedikleri bu ilgiden hayli memnun olmalı ki, farklı konseptlerde ve farklı şarkılarla hayranları için yeni videolar hazırlamaya devam ediyorlar. Şimdiden milyonlarca takipçisi olan grubun yeni yorumları heyecanla bekleniyor.