Karın en çok yakıştığı 6 şehir

Prag, Çek Cumhuriyeti
Prag, Çek Cumhuriyeti

Dünyada gezilip görülecek o kadar güzel yerler var ki… Kimi doğal güzellikleriyle insanı mest ederken kimi tarihiyle insanı içine çekiyor. Kimi teknolojiyle insan aklının sınırını zorlarken kimi ise mimarisiyle insanı büyülüyor. Bazısı yaz aylarında en güzel halini alırken bazısı kışın ziyaret ediliyor. Ancak bu kentler arasında öyleleri var ki kar en çok onlara yakışıyor. Yaz kış fark etmeksizin her zaman ziyaret edebileceğiniz bu şehirlerin en güzel olduğu zaman, kar yağdığı an… Beyaz örtünün kapladığı şehirler sizi masallar diyarına götürüyor. İşte karın en çok yakıştığı 6 şehir…

Prag, Çek Cumhuriyeti

Eşsiz güzellikleriyle büyüleyen Prag, özellikle kış mevsiminde ve karlar altında daha da romantikleşiyor. Yaza göre saha sakin ve rahat olan şehirde, kendinizi masallarda hissediyorsunuz. Bembeyaz sokaklar, keyifli buz pateni eğlenceleri, sıcacık mekanlarıyla şehir sizi kucaklıyor. Karlar altındaki Charles Köprüsü’nün sakinliği ve muhteşem görüntüsü harika fotoğraflar yakalamanıza imkan tanıyor. Soğuk havada ısıtmalı bir tur otobüsünde yerinizi ayırtabilir, dışarıdaki muazzam beyaz manzaraların tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle yıl sonunda geldiyseniz Prag, tüccarların küçük ahşap kulübeler kurup el yapımı eşyalardan hediyeliklere kadar farklı birçok eşyayı sattıkları bir pazara dönüşüyor. Beyaz örtünün üzerindeki bu rengarenk görüntü içinizin ısınmasını sağlıyor. Hele bir de sıcak ikramlardan içerseniz Prag’ın soğuğu size işlemez artık.

Viyana, Avusturya.
Viyana, Avusturya.

Viyana, Avusturya

Küçük yüzölçümüne rağmen her bir köşesinde tarih yatan bu efsane şehir, karlar altında size daha da muhteşem gelecek. Şehrin dümdüz sokakları beyaz örtüyle kaplanırken, bu sokaklarda gezmek ve soğuk, temiz havayı içinize çekmek size ilaç gibi gelecek. Karmaşasız, gürültüsüz, telaşsız bir havanın hakim olduğu şehirde sıcaklık her ne kadar düşük olsa da içinizi ısıtacak birçok aktivite imkanı bulunuyor. Her akşam seçim yapmakta zorlanacağınız birbirinden farklı opera, tiyatro, canlı müzik konseri, balo gibi etkinlikler düzenleniyor. Tarih kokan sarayları gezebilir, dünya savaşı görmüş katedralleri, tarihi binaları ziyaret edebilir, eski şehir merkezinde bir fayton turu yapabilir ya da yalnızca elinizde sıcak bir içecekle küçük bir kafenin camından dışarıdaki harika manzarayı izleyebilirsiniz.

Amsterdam, Hollanda.
Amsterdam, Hollanda.

Amsterdam, Hollanda

Amsterdam her mevsim görülesi bir şehir olsa da kışın bir ayrı güzel… Karlarla kaplı labirenti andıran tarihi sokakları sizi içine çekerken eşsiz manzaraları gözünüzü, gönlünüzü açacak. Şehrin romantik kanallarında dolaşarak, sevimli kafelerinde bir şeyler içerek ve bolca fotoğraf çektirerek harika anılar biriktirebilirsiniz. Buz pateni tutkunuysanız ya da daha önce hiç denemediyseniz, buz pateninin keyfi burada çıkar. Yazın kıyılarında insanları yürüdüğü kanallar kış aylarında buz pateni pistine dönüşüyor. Tepenizden küçük küçük kar taneleri yağarken muhteşem manzaralı kanallarda kaymak size kuşlar gibi özgür hissettirecek. Amsterdam’ı kışın görmenin avantajlarından biri de daha ucuz olması… Kış aylarında daha uygun olan kent, size daha uzun tatil yapma fırsatı sunuyor.

Paris, Fransa.
Paris, Fransa.

Paris, Fransa

Karlar altında görülmesi gereken şehirlerden biri de Paris… Aşıklar şehri Paris, beyaz örtü ile daha da bir romantik. Sevdiğiniz kişiyle karlarla kaplı Eiffel Kulesi’nde çekileceğiniz bir fotoğraf size harika anları hatırlatacak. Kasım ayından itibaren ışıl ışıl olan kent, karlı sokaklarındaki pazarlarıyla rengarenk bir atmosfer oluşturuyor. İçinizi ısıtacak bu sokaklarda şehir turu yapmak, Paris’in tadını çıkarmak için en güzel yöntemlerden biri. Şehirde kültürel bir gezi yaparak müzeleri, katedralleri, meydanları gezebilirsiniz. Modanın da başkenti olan kentte mağazaları talan ettikten sonra bir restoranda yemek yiyerek dışardaki temiz, beyaz manzarayı seyredebilirsiniz. Sen Nehri’nde tekne turuna çıkabilir, o bilindik Paris görüntüsünün dışında karın süslediği manzaraları fotoğraflayarak ölümsüzleştirebilirsiniz.

Eskişehir.
Eskişehir.

Eskişehir

Ülkemizin en muhteşem şehirlerinden olan Eskişehir, kar yağdığında güzelliğine güzellik katıyor. Tarihi Odunpazarı Evleri, Sazova Parkı’ndaki Masal Şatosu, köprüleri, heykelleri… Her biri karlar altında görsel bir şölen sunuyor. Türkiye’nin Venedik’i olarak bilinen şehirde, beyaz örtüyle kaplanmış Porsuk Çayı’nın kenarında yürüyebilir, çayın eşsiz manzarasını fotoğraflayabilirsiniz. Karla kaplı Masal Şatosu size harikalar diyarında gibi hissettirecek. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Odunpazarı'nda kendinizi tarihin yeniden canlandığı karlarla kaplı sokaklarda sıcacık hissedeceksiniz. Soğukta bütün gün gezdiniz, dinlenmek de lazım. Kentin meşhur restoranlarında Balaban Kebabı, Çiğ Börek gibi Eskişehir’e özgü tatları deneyebilir, sizi üşüten havayı, sıcacık içecekler eşliğinde ettiğiniz sohbetlerle dağıtabilirsiniz.

Kars.
Kars.

Kars

Gezilip görülecek tarihi yerleri ve insanı tabiata tekrar aşık eden Kars, kesinlikle karlar altında görmeniz gereken şehirlerden. Doğu Ekspresi ile yapacağınız gezi sizi beyaz ile süslenmiş doğaya hayran bırakacak. Tarihe meraklıysanız, geçmişi Alt Paleolitik Çağ’a kadar uzanan kentte kendinize dolu dolu bir gezi planı hazırlayabilirsiniz. Karlar altındaki bu tarihi yapılar sizi normalinden daha da etkileyecek. Şehrin korunan eski evleri kar manzaralarıyla birleşince ortaya harika fotoğraflık manzaralar çıkıyor. Kış sporları için ün yapmış şehirde Sarıkamış Kayak Merkezi’nde birkaç günlük tatil yapabilir, eğlenirken karın tadını çıkarabilirsiniz. Bizim favori aktivitemiz ise kışın buz tutan Çıldır Gölü’nde atların çektiği kızak turları… Çıldır Gölü size unutulmaz bir deneyim yaşatırken, çevresindeki doğa manzarası görsel bir şölen sunacak.