Kayak veya snowboard yapmanız için 5 neden

Kayak veya snowboard yapmanız için 5 neden.
Kayak veya snowboard yapmanız için 5 neden.

Kışın tadını çıkarmanın en güzel yollarından biri kış sporları. Bu sporlar arasında yer alan kayak ve snowboard, daha önce deneyimlemeyenler tarafından endişeyle yaklaşılan ve pek fazla tercih edilmeyen sporlar. Ancak bilinenin aksine bu iki spor dalı korkutucu değil, eğlenceli ve güvenli. Kayak ya da snowboard bembeyaz örtünün içerisinde, buzların üstünde yapılan bir dans adeta. Öğrenmesi biraz teferruatlı olsa da tecrübe kazandıkça keyifli hale geliyor ve önlem aldığınız zaman oldukça risksiz. Bunun yanı sıra bedeninizin birçok kasını çalıştıran sağlıklı aktiviteler. Kayak veya snowboard yapmanız için 5 neden yazımız bu sporlara olan ön yargılarınızı kıracak ve sizi kış tatili planlaması yapmaya teşvik edecek!

Eğlencesi bol bir spora hazır ol!

Üzerinizde kayak kıyafetleri, gözünüzde gözlükler ve ayağınızda kayak ya da snowboard tahtası… Bunların hepsi normal günde üzerinizde olabilecek eşyalar değil. Bu bile heyecanlanmanızı, kendinizi farklı hissetmenizi ve yeni bir maceraya atıldığınızı hissettirecek. Sonra kendinizi kayak pistinde bulacaksınız ve deneyimleyeceğiniz bu spor nefesinizi kesecek. Daha önce yapmadığınız bir sporsa yeni bir şeyler öğrenme hevesi de bu sporu eğlenceli kılacak. Başta her ne kadar düşseniz de yaşadığınız can acılarını profesyonelleştikçe unutmaya başlayacaksınız. Sonrasında ise eşsiz manzaralar arasında kar üzerinde dans edeceksiniz. Adeta yüksek bir yerden uçma hissi uyandıracak bu spor, sizi hiç olmadığınız kadar özgür hissettirecek.

Harika bir egzersiz sizi bekliyor

Kayak ve snowboard eğlenceli olmasının yanı sıra harika bir egzersiz. Profesyonel spor olarak da yapılan bu aktivite vücutta önemli kasların çalışmasını sağlıyor. Daha önce yapmadıysanız muhtemelen hiç çalıştırmadığınız kaslarınız harekete geçecek. Yamaçlarda geçireceğiniz birkaç saat size önemli ölçüde egzersiz yaptırmış olacak. Bunun yanı sıra, kayak ya da snowbooard bir denge sporu. Dengede kalmaya çalışmak da kaslarınızı güçlendirecek. Özellikle bacaklarınızın çalışmasını sağlayacak. Eğlenceli dakikalar bitip sıcak bir yere geçince, yani vücut soğuyunca ağrılar fark edilmeye başlansa da sonrası her sporda olduğu gibi bu hazzı ve heyecanı yaşamaya değer diyorsunuz.

Yamaçlarda huzurlu bir ortama ne dersin!

Snowboard ya da kayak merkezleri genellikle kalabalık oluyor. Bulunduğunuz ortamda çok sayıda insan olmasına rağmen, yamaçlara geçtiğinizde inanılmaz derecede huzurlu hissedebilirsiniz. Çünkü artık yalnızca kendiniz, beyaz örtü ve muhteşem doğa var. Yüzünüzde hissedeceğiniz soğuk rüzgar, etrafınızdaki karla kaplı dağların heybetli görüntüsü ve özgürce aşağıya doğru ilerleyişiniz size eşsiz anlar yaşatacak. Ayrıca ara sıra yamaçlarda durmak, rahatlamak ve geçen insanları izlemek de huzurlu hissettirecek. Tabii ki kayak merkezlerindeki dağların eşsiz manzarasını da unutmamak gerek. Yalnızca bu kış harikası ortamda olmak bile doğaya doymanızı sağlayacak, içinizi sıcacık edecek ve harika anılar biriktirmenizi sağlayacak.

Doğaya ve temiz havaya doyun.
Doğaya ve temiz havaya doyun.

Harika bir kış kaçamağı sağlar

Kayak ya da snowboard yapmanız için bu sporlara uygun kayak merkezlerine gitmeniz gerekmekte. Bir kayak merkezine gitmek, en iyi kış kaçamaklarından birini sağlıyor ve tatilinizi yapmanın harika bir yolunu oluşturuyor. Bu tatil sayesinde kış uykusuna yatmak yerine soğuk koşullardan en iyi şekilde yararlanmanın eğlenceli bir yolunu keşfetmiş olacaksınız. Kayak tatilleri, arkadaşlarınızla veya ailenizle görüşmek için de en iyi yollardan biri. Dünyanın her yerinde kayak ve snowboard için inanılmaz yerler var. Fransa, Avusturya ve İtalya dahil olmak üzere Avrupa'daki yerlerden ABD, Kanada'daki tatil yerlerine ve diğer birçok ülkeye kadar; ülkemizde de Uludağ, Kartalkaya, Erciyes, Sarıkamış, Palandöken gibi birçok kayak merkezi bulunmakta.

Doğaya ve temiz havaya doyun

Kış mevsiminin bu heyecan verici sporları aslında size yalnızca kendileriyle ilgili deneyim sunmuyor. Doğa ile buluşacağınız bir kış tatili de sağlıyor. Kayak merkezleri genellikle doğa ile iç içe olan bölgelerde yer alıyor. Bu da size doğal yaşamla dolu günler geçirme olanağı sunuyor. Bembeyaz örtüyle kaplı olan dağların arasında, bol oksijenli temiz hava sizi yenileyecek. Eğer kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız, temiz hava sizi dinçleştirecek, doğal alanlar yaşam stresinden kurtulmanıza yardımcı olacak. Bu rahatlatıcı ortamda yeni ve enerjisi yüksek bir spor denemek… İşte bu keyifli bir tatil ve bol kahkahalı saatler demek.