Kış ajandası

Kış ajandası
Kış ajandası

Dopdolu faaliyetlerin bulunduğu bu köşede biz yine sizlere birbirinden farklı kış etkinlikleri sunduk... Eğer etkinlik arayışı içerisindeyseniz bakmadan geçmeyin.

CARLA BRUNİ İSTANBUL’A GELİYOR

Gelmiş geçmiş en güzel First Lady’lerden biri olan Carla Bruni, yeni çıkardığı ‘French Touch’ albümünün tanıtım turnesi kapsamında, 13 Aralık’ta Zorlu PSM’ye geliyor. Ekim 2017’de çıkan albümde Carla Bruni'nin bugüne dek bir hazine gibi tutkunu olduğu ve hayranlıkla biriktirdiği sevilen şarkılardan oluşan koleksiyonundan nadide parçalar yer alıyor.

Carla Bruni
Carla Bruni

FÜREYA’NIN İZİNDE

Başta seramik sanatı olmak üzere kültürel mirasımızın birçok farklı alanına destek vermeyi hedefleyen Kale Grubu, 60. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında heyecan yaratacak bir çalışmaya imza atarak, Füreya Korel’in en kapsamlı retrospektif sergisini sanatseverle buluşturuyor. Kasım ayının 18’inde açılan sergi, 18 Ocak’a kadar Akaretler’deki Sıraevler’de ziyaretçilerini bekliyor.

Füreya Korel
Füreya Korel

SERTAB ERENER’İN 25. SANAT YILI

Sertab Erener bu müzikal ile şarkılarının hikâyelerini sesi ve danslarıyla anlatıyor. Şovun içinde son albümü Kırık Kalpler'in yanı sıra 25 yıldır dillerden düşmeyen Mecbursun, Kumsalda ve Zor Kadın gibi ünlü şarkıları da yer alacak. 120 dakika sürecek şov, sanatseverler için müzikal tadında konserden çok gösteri kıvamında olacak.

Sertap Erener
Sertap Erener

HANEFİ YETER’İN 50 YILLIK YOLCULUĞU: EVVEL

İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, yeni sezonun ilk sergisinde ressam Hanefi Yeter’i ağırlıyor. Eser çeşitliliği ve kompozisyonlarıyla dikkat çeken, yapıtlarının merkezine “insan”ı koyan sanatçının sergisinde resimlerin yanı sıra heykel ve seramik eserler de yer alıyor. İnsanın sosyal ve politik gelişmeler karşısındaki sorunlarını, hüzünlerini, sevinçlerini tuvaline aktaran sanatçının 50 yıllık birikimi ve üretimi bu sergiyle gözler önüne seriliyor. Sergi 16 Aralık’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

İş Sanat Kibele Sanat Galerisi
İş Sanat Kibele Sanat Galerisi

IX. LEYLA GENCER ŞAN YARIŞMASI BAŞVURULARI

Jüri Başkanlığını Renato Bruson’un üstleneceği IX. Leyla Gencer Şan Yarışması’nın başvuruları 10 Nisan 2018’e kadar devam edecek. Yarışmanın final serisi 23-28 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak. Opera dünyasına kazandırdığı genç yeteneklerle uluslararası alanda önemli bir yer edinen Leyla Gencer Şan Yarışması, Uzak Doğu’dan Amerika’ya uzanan katılımcı yelpazesini göz önünde bulundurarak bu yıl itibariyle başvuru ve ön eleme süreçlerine yeni düzenlemeler getiriyor.

IX. Leyla Gencer
IX. Leyla Gencer

TOLGSHOW BAŞLIYOR

Arkadaşım karakteriyle milyonları güldüren Tolga Çevik, artık bir klasik haline gelen, doğaçlama oyununun 10’nuncu yılında izleyicilerin karşısına yepyeni sürprizlerle çıkıyor. Bugüne kadar yönetmenin her isteğine boyun eğen Tolga Çevik, isyan bayrağını açıyor ve ipleri eline alıyor. 11 Aralık’a kadar çeşitli tarihlerde sahne alacak şova, Zorlu Performans Sanatları ev sahipliği yapıyor.

Tolga Çevik
Tolga Çevik

İSKENDER PAYDAŞ VE ZAMANSIZ ŞARKILAR

Pop-Rock yorumuyla dikkat çeken İskender Paydaş ve Zamansız Şarkılar Senfonik Orkestra 9 Aralık’ta Wolkswagen Arena Sahnesi’nde…İskender Paydaş imzalı, müzik tarihinin iz bırakan parçalarını yorumlayacak olan orkestra, Fatih Erkoç, Haluk Levent ve Ceylan Ertem gibi birbirinden değerli konuk sanatçıları da ağırlayacak.

İskender Paydaş
İskender Paydaş

PINCHAS ZUKERMAN 17 ARALIK’TA İSTANBUL’DA

Dünyanın en önemli keman virtüözlerinden kabul edilen Pinchas Zukerman, İş Sanat’a konuk oluyor. Müzikal dehası, muazzam tekniği ve sanatsal standartlarıyla dünyanın en prestijli müzik topluluklarına, en zorlu eserlerde eşlik ederek bir klasik müzik fenomenine dönüşen Pinchas Zukerman’a, pek çoğu birbirinden farklı ulus ve kültürlerden gelen ve son derece yetenekli müzisyenlerden oluşan Camerata Salzburg eşlik ediyor.

 Pinchas Zukerman
Pinchas Zukerman

NADAR’IN BÜYÜK PORTRELERİ

Gaspard-Félix Tournachon, nam-ı diğer Nadar, İkinci Fransız İmparatorluğu döneminin en önemli portre fotoğrafçıları arasında yer almaktadır. Delacroix, George Sand, Baudelaire, Victor Hugo, Sarah Bernhardt gibi farklı ünlülerin, sanatçıların, bilginlerin, siyasetçilerin çehrelerini sıra dışı ruhbilimsel bir incelikle fotoğraflamayı başaranNadar’ın Portreleri 15 Ocak’a kadar İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde sergilenmeye devam edecek.

Charles Baudelaire
Charles Baudelaire

KÛTÜ’L -AMÂRE SEMPOZYUMU

Geçmişten günümüze birçok medeniyetin beşiği olan Bağdat (Medînetü’s-Selâm) ve çevresi ile I. Dünya Savaşı’nda Türk ordusunun İngilizlere karşı mutlak zaferiyle sonuçlananKutü’l-Amare Kuşatması hakkında sosyal bilimler; tarih, askerî tarih, iktisat, sosyoloji, felsefe, edebiyat ve diğer alanlardaki çalışmalardan bildirilerin sunulacağı sempozyum, 100. Yılında Bağdat ve çevresiyle (Medînetü’s-Selâm) Kutü’l-Amare Zaferi’nin tüm yönleriyle, konu sınırlaması gözetilmeden, yurtiçi ve yurtdışından katılımcılarla kaynaklara dayalı, özgün ve yeni görüşler ortaya atmayı hedefleyen tüm araştırmacıların başvurusuna açıktır.

Kutü’l-Amare Kuşatması
Kutü’l-Amare Kuşatması