Kış turizmine yepyeni bir bakış: Kartepe

Kış turizmine yepyeni bir bakış: Kartepe.
Kış turizmine yepyeni bir bakış: Kartepe.

Kocaeli’yi böylesine eşsiz kılan yerlerin başında Kartepe geliyor. Kocaeli, sahip olduğu Kartepe Kayak Merkezi sayesinde Türkiye’de kış mevsiminde gidilebilecek en önemli duraklar arasında yer alıyor. Bölge, gerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gerek girişimcilerin yaptığı çalışmalarla artık doğa ve kış turizmi denince akla gelen ilk adreslerden biri.

Türkiye’nin önemli kayak merkezi Kartepe’ye giden yol da en az onun kadar güzel. Kıvrıla kıvrıla ilerleyen yolda giderken her an geyik çıkabileceğini hatırlatan tabelaların verdiği heyecan menzile vardığınızda doğanın o muhteşem güzelliği ile bin kat daha artıyor.

Kartepe bölgesi tüm bu olanakları ile dünyanın sayılı şehirlerinde bulunan turizm olanaklarını ziyaretçilerine sunuyor.
Kartepe bölgesi tüm bu olanakları ile dünyanın sayılı şehirlerinde bulunan turizm olanaklarını ziyaretçilerine sunuyor.

İzmit’in güneydoğusunda, Samanlı Dağları’nın en yüksek noktası ve Marmara Bölgesi’nin ikinci en yüksek dağı olan Kartepe, yeşil manzarasıyla dikkat çekiyor. Dağların eteğinde yeşile sırtını dayarken penceresinden görünen Sapanca Gölü ile de suya olan hasreti dindiriyor. Kış turizminin uğrak adresi Kartepe Kayak Tesisleri, Maşukiye’den başlayan 17 kilometre uzunluğundaki orman yolu ve güzergâh boyunca sıralanan sosyal tesisleri ile doğa turizminin tüm nimetlerini sunuyor. Yaylaları, kanyonları, treakking parkurları, şifalı suyu ile adeta cennetten bir köşeyi andırıyor. Bölgede ATV turları ve offroad yapmak da mümkün.

Teleferik ve Kuzuyayla Tabiat Parkı

Kartepe ilçesinde, Derbent’ten Kuzuyayla’ya varan teleferik de bölgenin turizm potansiyelini artıran çalışmalardan. Kartepe Teleferik hattı 4 bin 695 metre uzunluğunda ve 10 kişilik kabinlerden oluşuyor. 2 istasyonun yer aldığı, 73 kabinle hizmet veren teleferik ile 1421 metre yükseklikte, 14 dakika süren seyahat süresince bir yanında Sapanca Gölü diğer yanında İzmit Körfezi ile eşsiz manzara eşliğinde yolculuk imkânı sunuyor.

Kartepe Teleferik hattı 4 bin 695 metre uzunluğunda ve 10 kişilik kabinlerden oluşuyor.
Kartepe Teleferik hattı 4 bin 695 metre uzunluğunda ve 10 kişilik kabinlerden oluşuyor.

Teleferiğin ulaştığı yer olan Kuzuyayla bölgesi de, büyük bir rekreasyon alanı olarak yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini görüyor. 200 bin metrekarelik alanda piknik alanları, doğalgazlı mangal ünitesi, restoran, mescit, tiny house alanı, karavanlı kamp alanı, otopark, doğa okulu, fayton kafe ve satış noktaları bulunuyor. Kartepe bölgesi tüm bu olanakları ile dünyanın sayılı şehirlerinde bulunan turizm olanaklarını ziyaretçilerine sunuyor. Bölge; gezmek, eğlenmek, dinlenmek ve keşfetmek isteyenler için vazgeçilmez bir adres olarak gezi rotalarında yerini alıyor.