Kışın tatil yapılacak 10 yer

​Kışın tatil yapılacak 10 yer
​Kışın tatil yapılacak 10 yer

Kış geliyor. Atkı-bere-eldiven üçlüsünden kartopu oynamasına, sıcak salebinden, kestanesine soğuk günlere hazırlıkların başlandığı şu günlerde sizler için ülkemizde kış tatili yapılacak on yeri derledik.

1-Kartepe - Kocaelİ

İstanbul’a sadece 115 km uzaklıktaki Kartepe, aynı zamanda Sapanca Gölü’ne olan yakınlığıyla da dikkat çekmekte. Arabayla 20 dakikada zirvesine çıkabileceğiniz Kartepe’de konaklayabilir, günübirlik ziyaretlerde bulunabilirsiniz. Hemen her mevsim hizmet veren tesislere, özellikle kış ayları temizlenen yollarıyla güvenli bir şekilde ulaşmanız mümkün. Daha çok trekking için tercih edilen bir bölge olan Kartepe, ilkbahar ve yaz aylarında da onu görmeye gelenlere ev sahipliği yapmakta.

Kartepe - Kocaelİ
Kartepe - Kocaelİ

2-Kartalkaya - Bolu

Bolu’nun güneydoğusunda yer alan ve geniş bir alana sahip olan Kartalkaya, aynı zamanda snowboard yapabilme olanağı barındıran bir tatil merkezi. Birçok konaklama tesisine sahip olan bölge, Türkiye’nin en popüler kayak merkezlerinden biri. Muhteşem bir kar manzarasına ve piste sahip Kartalkaya’nın çam ormanlarıyla çevrili kayak merkezinde, hem kış sporları yapabilir hem de tatil yapmak için konaklayabilirsiniz.

Kartalkaya - Bolu
Kartalkaya - Bolu

3-Uludağ- Bursa

Türkiye’nin en gözde ve en eski kayak merkezlerinden Uludağ, her bütçeye uygun tesisleri ve Bursa iline olan yakınlığı sebebiyle en çok tercih edilen kış tatili seçeneklerinden. Mart ayı sonuna kadar rahatça zaman geçirebileceğiniz, kayak sporu eğitimlerinin de profesyonel biçimde alabileceğiniz Uludağ’da, alışveriş merkezlerine uğrayabilir hem eğlenip hem de dinlenebilirsiniz.

Uludağ- Bursa
Uludağ- Bursa

4-Kapadokya- Nevşehİr

Her mevsim nefes kesen manzaralarıyla ziyaretçilerini karşılayan Kapadokya, kış aylarında tatil için iyi bir seçenek. Kış mevsimine özel konseptler hazırlayan Kapadokya tesisleri kışın da turizmi canlı tutuyor. Ürgüp, Göreme veya Avanos gibi yerleri turlarken tüm bölgeyi gökyüzünden izleyebileceğiniz balon turlarından birine katılabilir, bölgenin en ünlü yeraltı şehirlerinden biri olan Derinkuyu'yu görebilirsiniz. Karın yüzeyine ayak izlerini bırakan atlarla huzur içinde gezmek, vadilerde turlamak, peribacalarının eteklerindeki karlarda fotoğraf çektirmek de kış mevsiminde Kapadokya’yı tercih etmek için bir neden.

Kapadokya- Nevşehİr
Kapadokya- Nevşehİr

5-Ilgaz- Kastamonu

Kayak sevenlerin gözdesi Ilgaz; akarsuları, bitki çeşitliliği, yaban hayvanlarıyla birlikte zengin bir doğal hayata sahip ve bu durum bir hayli ilgi çekiyor. Kayın, meşe, söğüt, titrek kavak, karaağaç, gökçe ağaç, sarıçam ve boyu 40 metreyi bulan göknarları barındıran Ilgaz; dört konaklama tesisi ve üç doğal pistiyle nisan ayına kadar hizmet veriyor.

Ilgaz- Kastamonu
Ilgaz- Kastamonu

6-Palandöken- Erzurum

Erzurum ilsınırları içinde yer alan, ülkemizdeki en yüksek zirveye sahip olan Palandöken, karasal iklimin de etkisiyle kış aylarının hayli zorlu geçmesiyle biliniyor. Günübirlik turların da düzenlendiği Palandöken, 6000 kişiyi ağırlayabilen bir tesise sahip olmasının yanında yabancı sporcuların da uğrak yeri. Kışın sert geçen günlerini unutturabilecek konfordaki konaklama tesisleri bulunan Palandöken ideal seçeneklerden biri.

Palandöken- Erzurum
Palandöken- Erzurum

7-Güneykaya- Ağrı

Ağrı ili merkezine 45 km uzaklıkta bulunan, kar yağışının sürekli olmasından dolayı kayak severlerin gözdesi haline gelen Güneykaya, dağcıların da uğrak yerlerinden biri. Merkezinde otel, tesis, kayak kulübü, çocuklar için oyun parkı, yürüyüş parkuru ve açık otopark bulunan Güneykaya’da nisan ayına kadar kayak yapılabiliyor. Türkiye içindeki diğer kayak merkezleriyle kıyaslandığında zor bir piste sahip olduğu düşünülen Güneykaya cazip seçeneklerden biri.

Güneykaya- Ağrı
Güneykaya- Ağrı

8-Erciyes- Kayseri

Kaliteli hizmet veren bir kayak merkezine sahip olan Erciyes, kış turizmini elinde tutan belli başlı bölgeler arasında. Kış aylarında da bakımı ve temizliği ihmal edilmeyen bir asfalt yol sayesinde, merkeze kolaylıkla ve güven içinde ulaşabileceğiniz Erciyes’te, günübirlik turlara katılabilir kayak sporuna yeni başlayacaksanız kayak hocalarından destek alabilirsiniz. Pansiyonlardan konforlu otellere kadar her türlü konaklama seçeneği bulabileceğiniz Erciyes güzel bir fırsat olarak sizleri bekliyor.

Erciyes- Kayseri
Erciyes- Kayseri

9-Davraz- Isparta

Isparta’ya 26 km uzaklıkta sahip olduğu kaliteli konaklama tesisiyle kayak severlere konforlu bir konaklama hizmeti sunan Davraz, hem amatör hem de profesyonel kayakçılar için uygun bir yer olarak göze çarpıyor. Telesiyej hizmeti de bulunan Davraz’da amatörler için güvenli kayak rotaları, profesyoneller için de 4 kilometrelik muhteşem parkurlar sunuluyor.

Davraz- Isparta
Davraz- Isparta

10-Bozdağ- İzmİr

Ödemiş’e 26 km uzaklıktaki Bozdağ, çok fazla ormanlık alana sahip olması, doğal güzellikleri, belde içerisindeki piknik ve mesire alanlarıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı. Hem yaz hem de kış sezonlarında turizme açık olan tesisler tatil günlerinde 15 binin üzerinde ziyaretçiye hizmet verebiliyor. Profesyonel ve amatör kayakçılara hitap eden tesislerde; üç adet kayak alanı, otel, restoran, kafeterya, izleme balkonları bulunmakta. Her yıl şubat ayında "Dağcılık Şenlikleri" yapılan Bozdağ’da, çeşitli dağcılık kulüpleriyle beraber kamp yapılıp zirve yürüyüşü gerçekleştiriliyor

Bozdağ- İzmİr
Bozdağ- İzmİr