Kız kıza tatil rotaları

Florida, Amerika.
Florida, Amerika.

Tatilin kelime anlamı çalışmanın olmadığı zaman. Kimi için doğanın içinde sakince dinlenmek kimi için arkadaşlarla dolu bir ortamda eğlenmek kimi için de deniz, kum, güneşin tadını çıkarmak anlamına geliyor. Tatile kimle çıkarsanız çıkın keyifli geçiyor. Ancak kız kıza tatile gitmenin tadı bir başka. Hele de iyi anlaştığınız, kafa dengi arkadaşlarınız, ablanız, kardeşiniz yanınızdaysa… Tatil cenneti ülkemizde gezebileceğiniz birçok rota bulunduğu gibi dünyada da kız kıza tadını çıkarabileceğiniz yerler bulunuyor. Hadi kız kıza tatil rotalarına bir göz atalım!

Çeşme-Alaçatı, İzmir

İlk durağımız Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil yerlerinden Çeşme Alaçatı… Burası hem eğlenmek, hem denizin tadını çıkarmak hem de yeni mekanlar keşfetmek için biçilmiş kaftan. Çeşme’nin plajlarında denizin tadını çıkarabilir, güneşin enerjisiyle dinlenebilirsiniz. Akşam olduğunda Alaçatı’nın arnavut kaldırımlarında gezebilir, sokaklardaki lezzetlerini tadabilirsiniz. Gitmişken kumru yemeyi ihmal etmeyin. Bölge konaklama açısında da gelişmiş. İsterseniz Alaçatı’nın butik otellerini tercih edebilir isterseniz de Çeşme’de yer alan tam donanımlı otellerde konaklayabilirsiniz.

Çeşme-Alaçatı, İzmir.
Çeşme-Alaçatı, İzmir.

Göcek, Muğla

Kız kıza deli divane eğlenmek yerine daha sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isterseniz Göcek tam da size göre! Küçük bir sahil bölgesi olan Göcek, doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz harika bir rota. Çevresinde keşfedilecek birçok yer olan bölge, yelken ve tekne konusunda önde gelen yerlerden. Bunu yanı sıra bölgede birçok plaj bulunmakta. Bu plajlarda denizin tadını çıkarabilir, akşam Göcek’in sahilinde dondurma yiyerek yaz akşamlarının keyfine varabilirsiniz. Göcek’te sahil kıyısında konaklanabilecek iki seçenek bulunmakta ancak fiyatları biraz pahalı. Daha uygun bir yer arasanız Göcek’in iç kısımlarında şirin mi şirin butik oteller var.

Göcek, Muğla.
Göcek, Muğla.

Cunda-Ayvalık, Balıkesir

Kuzey Ege severler için Ayvalık en sevilen rotalardan biri. E bir de kız kıza giderseniz keyfi daha da katlanıyor. Ege’nin o muhteşem denizi, keşfetmeye doyamayacağınız koyları sizi güneşe doyuruyor. Bölgede yer alan mitolojik mekanlar, taş sokaklar ve şirin dükkanlar ile kendinizi adeta bir masal diyarında gibi hissedebilirsiniz. Burası damağınıza da hitap ediyor. Zeytinyağının ve binbir çeşit mezenin başkenti olan Ayvalık’ta mideniz de bayram ediyor. Cunda’da yer alan butik oteller konaklamak için harika seçenekler.

Cunda-Ayvalık, Balıkesir.
Cunda-Ayvalık, Balıkesir.

Sarıkamış, Kars

Tatil denince akla yalnızca yaz rotaları gelmesin. Kışın da kız kıza harika zaman geçirebileceğiniz tatil lokasyonları mevcut. Onlardan biri Sarıkamış… Kasım ayının sonlarından itibaren kayak yapabileceğiniz bölge size tatil anlamında her seçeneği sunuyor. Burada hem tarihi noktaları ziyaret edebilir hem de kış sporları yapabilir, bilmiyorsanız eğitim alabilirsiniz. Kars'a gitmek için seçeceğiniz yolculuk ise Doğu Ekspresi olsun. Zira Doğu Ekspresini tercih ederseniz tatilinize yol boyunca size eşlik edecek muhteşem manzaralarla başlayabilirsiniz.

Sarıkamış, Kars.
Sarıkamış, Kars.

Berlin, Almanya

Kız kıza yurt dışında gidebileceğiniz yerlerden biri Berlin. Zira Berlin demek tarih ve modern sanat demek. Eğer arkadaş grubunuzun tarih ve sanata ilgisi varsa, Berlin tatiliniz unutulmaz olacak demektir. 2. Dünya Savaşı’nın izlerini sürebileceğiniz anıtları size tarihin tozlu sayfalarını aralayacak. Hep beraber bisiklete atlayarak yapacağınız şehir turları ve underground sanat merkezleri size bu şehrin neden özel olduğunu anlatacak. Almanya’nın asil kenti size dolu dolu bir tatil fırsatı sunuyor. Tatilinizi bir Türk mahallesine uğrayıp kebap yemeden sonlandırmayın deriz.

Berlin, Almanya.
Berlin, Almanya.

Paris, Fransa

Aşıklar şehri olarak anılan Paris, her ne kadar çiftler için gidilecek bir yermiş gibi lanse edilse de kız kıza gittiğinizde de oldukça keyif alabileceğiniz bir yer. Eşsiz lezzetleri tadabileceğiniz, alışveriş çılgınlığına doyabileceğini modanın kalbi olan şehir, kız arkadaşlarınızla keyifli anılar biriktirebileceğiniz bir yer. Bir dönem Victor Hugo’nun da yaşadığı, tarihi Place de Vosges meydanında otururken keyifli sohbetler edebilir, Versailles Sarayı’na ve meşhur Notre Dame Kilisesi’ne yapacağınız ziyaretten sonra Galeries Lafayette’de bir moda gecesine katılıp kreasyonlarınız için ilham alabilirsiniz.

Paris, Fransa.
Paris, Fransa.

Florida, Amerika

Şöyle epey bir uzaklaşalım, dünyanın öbür ucuna doğru yolculuğa çıkalım derseniz, en iyi uzak rotalarından biri tabi ki Amerika… Ülkede ziyaret edebileceğiniz birbirinden eşsiz eyaletler olsa da Florida tam da kız kıza tatil yapabileceğiniz yer. Bu rüya gibi eyalette ilk akla gelen yer Miami oluyor. Miami’de plajlarda unutulmaz bir deniz tatili yapabilirsiniz. Key West’e gidip güzel bir piknik yapıp zamanınız varsa oradan Küba’ya günübirlik geçebilirsiniz. Amerika’ya gelmişken daha uzun kalalım derseniz Bahamalar’a cruise gemileriyle 3 günlük tatil yapabilirsiniz.