Kocaeli'nin 7 mavi bayraklı plajı tatilcilerini bekliyor

Kerpe Plajı.
Kerpe Plajı.

Karadeniz'in en popüler yaz destinasyonları arasında yer alan Kocaeli’nin Kandıra ilçesi, Mavi Bayraklı plajlarıyla dikkat çekiyor. Kocaeli’nin 7 Mavi Bayraklı plajı bulunuyor. Kandıra bölgesindeki Kerpe, Miço Koyu, Kumcağız, Kovanağzı, Cebeci, Bağırganlı ve Seyrek plajları altın rengi kumu, berrak suyu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet anlayışıyla tatilcilerin alternatifleri arasında en ön sırada yer alıyor.

Kerpe Plajı

Kandıra'nın incisi olarak kabul edilen Kerpe Plajı, ilçeyi ziyaret edenler için önemli durakların başında geliyor. Kerpe, rüzgârdan korunaklı yapısı nedeniyle özellikle çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Plajın yer aldığı koyun bazı kesimlerinde şnorkelle yüzme ve tüplü dalış yapılabiliyor. Mavinin her tonunun görüldüğü Kerpe Aile Plajı bu sezon farklı bir konseptle de hizmet vermeye başladı. 4 adet özel loca konumlandırılan Kerpe Aile Plajı, tatilcilerin konforu düşünülerek hazırlandı. İlk olarak 2016 yılında Mavi Bayrak kazanan Kerpe Plajı’na İzmit üzerinden İzmit-Kandıra yolunu kullanarak gidiliyor.

Miço Koyu Kadınlar Plajı.
Miço Koyu Kadınlar Plajı.

Miço Koyu Kadınlar Plajı

Kandıra Miço Koyu Kadınlar Plajına mavi bayrak 2019 yılında geldi. Kerpe Mahallesinde bulunan Miço Koyu yaz sezonunda sadece kadınlara tahsis ediliyor. Etrafı çam ormanıyla çevrili plajda ziyaretçiler, yemyeşil ağaçların gölgesinde dinlenebiliyor. Doğal güzellikleriyle görülmeye değer Miço Koyu ziyaretçilerini bekliyor.

Kumcağız Halk Plajı.
Kumcağız Halk Plajı.

Kumcağız Halk Plajı

Yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde kumsala sahip Kumcağız Plajı da yaz sıcaklarından bunalanların ve tabiatın eşsiz manzarası eşliğinde tatil yapmak isteyenlerin aradığı adresler arasında yer alıyor. Temiz ve ince kumuyla tercih edilen plajda, suyun berraklığı sayesinde deniz tabanındaki güzellikler seyredilebiliyor.

Kovanağzı Plajı.
Kovanağzı Plajı.

Kovanağzı Plajı

Kefken Mahallesi'ndeki Kovanağzı Plajı ise Miço Koyu'ndan sonra Kandıra'nın mavi bayrağa sahip en küçük ikinci plajı olma özelliği taşıyor. 2021 yılında Mavi Bayrak kazanan Kovanağzı Plajı, güzelliğiyle görülmeye değer. Deniz tabanı ve plaj kısmı taşlı yapıya sahip Kovanağzı, az dalga alması dolayısıyla Kandıra'nın en güvenli plajları arasında gösteriliyor.

Bağırganlı Plajı.
Bağırganlı Plajı.

Bağırganlı Plajı

Su kalitesi ve çevresel standartların yüksek olduğu plajlardan olan Bağırganlı Plajı da ilk olarak Mavi Bayrağı 2017 yılında almaya hak kazanan doğayla iç içe plajlarından bir tanesi. Bağırganlı Plajı, olta balıkçılığı ve dalış gibi aktivitelere de olanak sağlıyor.

Cebeci Halk Plajı.
Cebeci Halk Plajı.

Cebeci Halk Plajı

2013 yılında Mavi Bayrak sahibi olan Cebeci Plajı, Kandıra’nın en büyük plajı. Yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğa ve 50 metre genişliğe sahip Cebeci Plajı, Karadeniz'deki 2 adadan biri olan Kefken Adası'nın tam karşısında yer alıyor. Plajında voleybol ve futbol alanlarının bulunduğu Cebeci Plajı ziyaretçilerine panoramik bir manzara seyri sunuyor.

Seyrek Plajı

Kandıra Seyrek Plajı Kocaeli’de 2022 yılında 33 kriteri tamamlayarak Mavi Bayrak almaya hak kazanan son plaj oldu. Kriterleri başarıyla geçen Seyrek Plajı, tertemiz suyu, el değmemiş doğasıyla gözde tatil beldesi olmaya hazır. Diğer plajlarda olduğu gibi Seyrek Plajı’nda da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye verdiği önem doğrultusunda hayata geçirdiği hizmetler kentin sahillerinin gönül rahatlığıyla yüzülebilir olmasını sağlıyor.