‘Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’ sinemaseverlerle buluşuyor

‘Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’ sinemaseverlerle buluşuyor.
‘Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’ sinemaseverlerle buluşuyor.

Bu yıl 10 ülke ve 7 özerk bölge olmak üzere 17 coğrafyadan 52 filmi, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’da ‘doğa’ temasıyla beyaz perdeye yansıyor. Festival kapsamında Türk cumhuriyetleri ve toplulukları Türk Dünyası sinemasını ortak kültürel değerlerle beslenmesini amaçlıyor. 1-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek festival, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Tayyare Kültür Merkezi, Anatolium Alışveriş Merkezi Sinema Salonu ve Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak.

Türk Dünyası Sinema Zirvesi Bursa’da buluşuyor

Festival kapsamında Türk Cumhuriyetleri’nden Bursa’ya gelen 200’e yakın sinema profesyoneli ile Türk sinemasının önde gelen isimleriyle bir araya gelecek. Bu Zirve Türk Dünyası’nın müşterek kültürel mirasının ortak yapımlara dönüşebilmesi için gerekli zemini sunacak.

2 film yarışmasına ev sahipliği yapıyor

Festival kapsamında Kurmaca Film Yarışması ve Belgesel Film Yarışması düzenlenecek. Kurmaca film türünde 10, belgesel film türünde ise 14 film yarışacak. Bunun yanı sıra 28 ayrı film de yarışma dışı olarak festival kapsamında sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Kurmaca filmlerde Türkiye’den Semih Kaplanoğlu’nun ‘Bağlılık Hasan’ filmi, belgesel bölümünde ise İsmet Arasan’ın yönettiği “Balkanların Türkçe Hafızası” filmleri yarışacak.

Festivalin kurmaca ve belgesel film yarışma bölümlerinde katılacak yapımlar, katılımcı ülkelerin yetkili kurulları tarafından oluşturulan ön jüriler tarafından belirlendi. Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden filmler yarışacak.