Kulak pası silen müzikler

​Kulak pası silen müzikler
​Kulak pası silen müzikler

Bir kıtadan uzak başka bir kıtaya seyahat ediyor olsak da, evden işe gidiyor olsak da müzik, yolculukların vazgeçilmezidir. Kimi zaman neşeli bir günaydın olup sabahımıza; kimi zamansa hüzünlü bir iyi geceler olup rüyalarımıza eşlik eder. Ama müzik hep oradadır, yanı başımızda. Siz, yanı başınızdaki müziği keşfededurun; biz de sizler için müzik dünyasında neler olup bitiyor ona bakalım.

HALİLİX, EN İYİLERİNİ SESLENDİRDİ!

“Halilix”, gerçek adıyla Halil İbrahim Turp, 2009’dan 2016’ya kadar yapmış olduğu şarkılardan seçtiği eserlerini “2009-2016 Mixtape” adıyla albüm haline getirdi. Albümü bütün dijital Müzik Platformlarından ücretsiz bir şekilde dinleyebilirsiniz. Ben arşivime almak istiyorum derseniz de iTunes Store üzerinden satın alabilirsiniz.

En iyilerini seslendirdi.
En iyilerini seslendirdi.

BURAY: “SENİ SEVMİYORUM ARTIK”

Geçtiğimiz aylarda yayınladığı ikinci stüdyo albümü “Sahiden” ile büyük beğeni toplayan Buray, yeni video klibini “Seni Sevmiyorum Artık” adlı duygusal parçasına çekti. Klipte Buray'a eşlik eden Burcu Sütçü oyunculuğuyla olduğu kadar dans figürleriyle de ilgi çekeceğe benziyor.

"Seni sevmiyorum artık."
"Seni sevmiyorum artık."

LEA MİCHELE: “ANYTHİNG’S POSSİBLE”

Aktris Lea Michele kısa bir süre önce “Places” adını verdiği yeni albümünü 28 Nisan da resmi olarak yayımlayacağını açıklamıştı. Yeni albümünden “Anything’s Possible” isimli şarkıyı ise Youtube ve Spotify üzerinden resmi olarak dinleyiciye sundu.

Lea Michele
Lea Michele

YENİ ÇIKANLAR

Funda Arar’dan “Aşk Hikayesi”

Arar’ın “Aşk Hikayesi” albümünde Soner Sarıkabadayı, Gülşen, Gökhan Tepe, Şebnem Sungur, Süleyman Billor, Günay Çoban, Tuğçe Ören, MC Murad, Namık Naghdaliyev, Onur Baştürk, Gözde Ançel, Buray Hoşsöz, Ferdi Quliyev, Terlan Memmedhüseynov, Serdar Aslan gibi önemli isimlerin eserleri bulunuyor. Albüm geçen ay müzikseverlerle buluştu.

Funda Arar
Funda Arar

İki Usta Ozandan Yeni Albüm Birlikte yaptıkları müzikle bir ekol yaratan

Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, 16 yıl sonra bir kez daha bir araya gelerek yeni bir albüme imza attı. Kalan Müzik etiketi taşıyan “Bilinmeyenle Karşılaşmak” adlı albümde, “Yüce Dağ Başında”, “Havada Kar Sesi Var”, “Ağlama Yar”, “Sunalar”, “Sen Benden Gittin Gideli” gibi 15 türkü yer alıyor.

Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu
Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu

Sabahat Akkiraz Ünlü İsimlerle Söyledi

Türk Halk Müziği'nin en başarılı ve güçlü isimlerinden Sabahat Akkiraz, müzik yaşamının 47. yılını, ''Sabahat Akkiraz & Dostları47'' albümüyle kutladı. Sonny Müzic Türkiye imzalı albümde sanatçıya Orhan Gencebay, Arif Sağ, Hüsnü Şenlendirici, Musa Eroğlu, Erdal Erzincan, Mercan Dede, Baba Zula gibi isimler eşlik ediyor.

Türk Halk Müziği'nin en başarılı ve güçlü isimi Sabahat Akkiraz
Türk Halk Müziği'nin en başarılı ve güçlü isimi Sabahat Akkiraz

SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ SUNAR

Çağatay Akman

18 yaşındaki genç müzisyen Çağatay Akman’ın 12 Aralık’ta yayımladığı ilk şarkısı “Gece Gölgenin Rahatına Bak”ın video klibi şu ana kadar youtube’da yaklaşık 170 milyon kişi tarafından izlendi. İstanbul Zeytinburnu’nda doğup büyüyen, müzikle 5 yıldır ilgilendiğini söyleyen genç şarkıcı bu başarısını şarkı sözlerinin müziğin alt yapısıyla uyumlu olmasına ve adeta bir tekerleme gibi olmasına bağlıyor. Sadece RAP söylemediğinin de altını çizen Akman, her tarz müziği söyleyebildiğini belirtiyor. Tam manasıyla ilk şarkısıyla milyonların gönlünde taht kuran genç sanatçıya uzun soluklu bir sanat yaşamı diliyoruz.

Çağatay Akman
Çağatay Akman