Kuşadası’nın en sakin 5 plajı

Kuşadası’nın en sakin 5 plajı
Kuşadası’nın en sakin 5 plajı

Turistik bir cennet olan Kuşadası, ülkemizin en önemli cazibe merkezlerinden biri. Tatil için aranan her şeyi ziyaretçilerine sunan bu harika ilçe, birçok konuda oldukça donanımlı. Kadim bir tarihi olan yer, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Bu medeniyetlerin tarihi kalıntıları, yapıları hala Kuşadası’nı süslüyor. Harika doğası ise ilçenin en sevilen özelliklerinden. Bol oksijenli havası, tertemiz doğası, yemyeşil ormanları ve verimli toprakları burayı her zaman insanlar tarafından sevilen bir yer haline getiriyor. Denizi ise muazzam güzellikte. Mavi bayraklı plajları ile insanları adeta büyüleyen ilçede harika koylar da bulunuyor. Bu koyların bazıları ise çok fazla bilinmiyor. Kuşadası’nda yeni bir yerler keşfetmek isterseniz, Kuşadası’nda saklı kalmış 5 koy yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Kavaklıburun Koyu Plajı

Burası Dilek Yarımadası’nda yer alan milli parkın en uzun plajı. Koy, yaklaşık 1 kilometrelik bir sahil şeridine sahip. Muhteşem manzaralara sahip olan koyun plajı, altın sarısı renginde kumlarla kaplı. Yumuşacık kumlar sanki halı üzerinde oturuyormuşsunuz hissi veriyor. Burada güneşin tadını çıkarabilir, bronzlaşmak için konforla dinlenebilirsiniz. Denizin suyu ise diğer plajlarda olduğu gibi tertemiz, masmavi ve berrak… Bu plajda, şehrin stresinden uzak, yeşilliklerin arasında, harika manzaralar izleyerek sakin bir tatil günü geçirebilirsiniz. Plajda her hizmet mevcut. Duş, soyunma kabini, tuvalet yerleri bulunuyor. Ayrıca, şezlong ve şemsiye de kiralayabiliyorsunuz. Acıktığınızda ise plajın yakınındaki kafelerden yiyecek bir şeyler alabilirsiniz. Konforlu bir gün vadeden bu plajda, denizin tadını çıkarabilir, doğaya doyabilir ve bol bol kendinize zaman ayırabilirsiniz.

Kavaklıburun Koyu Plajı.
Kavaklıburun Koyu Plajı.

Kuştur Plajı (Pygela Plajı)

Kuşadası’nın en sakin koylarından biri de Kuştur Plajı, namıdiğer Pygela Plajı… Ege’nin tüm güzelliklerini alan bu koyda bol huzurlu anlar yaşayabilirsiniz. Harika bir plaja sahip olan koyda plajın bir kısmı otellere ait. Ancak halka açık olan bir kısmı daha var. Plajın kumu incecik ve yumuşak. Deniz tabanının çoğu kesimi kumlu olsa da yer yer taş denk gelebiliyor. O nedenle ne olur ne olmaz diye deniz ayakkabılarınızı yanınızda bulundurabilirsiniz. Denizi ise masmavi ve tertemiz, cam gibi… Diğer koylara göre daha soğuk olan Kuştur Plajı suyu, sizi sıcak havanın etkisinden hızla çıkarıyor. Merkeze araçla 15 dakikalık bir mesafede olduğu için sakin olan plajda, çocuklarınızla ve sevdiklerinizle keyifle eğlenebilir, dinlenebilir, yürüyüş yapabilir, su oyunları oynayabilirsiniz. Burada şezlong ve şemsiye kiralayacak yerler bulunuyor. Duş, soyunma kabini, tuvalet ve yeme-içme hizmeti de mevcut.

Kuştur Plajı (Pygela Plajı).
Kuştur Plajı (Pygela Plajı).

Papaz Hamamı Plajı

Cam gibi suyu, tertemiz doğası… Papaz Hamamı Plajı, belki de Kuşadası’ndaki en güzel koylardan biri. Burası şehir merkezine 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde olsa da oldukça sakin bir plaj. Çünkü plajı taşlık ve kayalıklardan oluşuyor. Aslında önceleri burası halkın kullanımına açık değilmiş. Ancak temizlenerek açılmış ve harika bir yere dönüşmüş. Plajı taşlık olduğu için yerli turistlerden çok yabancı turistlerin uğrak noktası olan plaj, çocuklu aileler için pek uygun değil. Ancak kafa dinlemek isteyen bir doğaseverseniz burası tam da size göre. Tertemiz denizi ile bütünleşen taşlar sanki bir akvaryumda yüzüyor hissi oluşturuyor. Burada yemek yiyebileceğiniz kafe tarzı işletme bulunuyor. Tuvalet, duş, soyunma kabini gibi temel ihtiyaçlar için de yerler mevcut. Yanınızda plaj sandalyeniz yoksa şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz. Kısaca bu eşsiz manzaralı plaj hem sakin hem konforlu!

Yılancı Burnu Plajı

Yılancı Burnu Plajı.
Yılancı Burnu Plajı.

Son derece sakin ve huzurlu koylardan biri de Yılancı Burnu Plajı… 1. derece sit alanı olarak kabul edilen koy, doğası ve manzarasıyla görenleri kendine bağlıyor. Güvercin Adası manzarasının en güzel görüldüğü bir konumda bulunan koy, plajıyla da ziyaretçilerinden tam not alıyor. İncecik yumuşak kumları, herkes için konforlu bir deneyim oluşturuyor. Denizin tabanı ise taş ve kum şeklinde karışık. Ayrıca, bazen deniz kestanesi olabiliyor. Bu nedenle yanınızda deniz ayakkabılarınızın olması faydalı olur. Mavinin en tatlı tonu olan denizi ise sıcakta serinlemenizi sağlıyor. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkanı bulunuyor. Ancak duş, tuvalet ve soyunma kabini bulunmuyor. O nedenle Yılancı Burnu Koyu’na gelirken hazırlıklı gelmelisiniz. Yemyeşil doğasıyla insanı dinlendiren bu koyda deniz keyfinin ardından doğa yürüyüşüne çıkabilir ya da hazırlıklı gelirseniz piknik yapabilirsiniz.

Yeşil Plajı

Yeşil Plajı.
Yeşil Plajı.

Palmiye ağaçlarıyla çevrili bir koy, alabildiğine mavi eniz ve gökyüzü… Yeşil Plajı, Kuşadası’nın en küçük ve sakin koylarından biri. Yeşil ve mavinin her türlü tonunu görebileceğiniz bu harika plaj, tam bir doğa harikası. Palmiye ağaçları sanki korumak ister gibi plajın çevresini sarıyor. Doğa ile baş başa olabileceğiniz bu plaj; kafa dinlemek, sakin bir yerde güneşlenmek, ağaçların gölgesinde kitap okumak gibi sizi dinlendirecek aktiviteler için en iyi destinasyonlardan biri. Masmavi denizi dalgasız ve sığ özelliklerine sahip. Plajı ise ince taneli kumla kaplı. O nedenle çocuklu aileler için oldukça nezih bir yer. Burada çocuğunuzu gönül rahatlığıyla denizde ya da kumsalda oyunlar oynatabilirsiniz. Burada şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, kabin kullanabileceğiniz noktalar mevcut. Ayrıca, duş ve tuvalet ihtiyaçlarınız için de yerler bulunuyor. Yeme içme için de plaj çevresindeki kafeteryaları kullanabilirsiniz.