Marc- Antoine: Geleceğin hatırasından ilham alıyoruz

​Marc- Antoine.
​Marc- Antoine.

Marc-Antoine Barrois’i Ganymede’le tanıdık sonrasında o markadan çıkan her parfüm fazlasıyla ilgimizi çekti. Her yeni parfümüyle beklentiyi daha da yükselten markayla konuştuk. Marc-Antoine anlattı, biz dinledik.

İnsanların B683’ü, bu kadar sevmelerini beklemiyordum. Açıkçası B683’ü sadece kendimiz için yapmıştık fakat insanlar çok sevdi. Her parfümümüz insanların beğenisini kazandı. Bu da bana nasıl hissettirdi biliyor musunuz? Sanki birisi parfümümü çalıyormuş gibi (gülüyor). Bana güzel tasarlanmış, ince ve klasik gibi gelen bir parfümün bu kadar başarılı olmasına şaşırdım... Ama Colette konsept mağazasının sahibi Sarah, o zaman bana bunun otantik ve samimi olduğunu, bu değerlerin nadir ve arzu edilir olduğunu söylemişti.

Marc-Antoine Barrois.
Marc-Antoine Barrois.

Aceleci davranmıyorum

Kreatif direktör olarak yaratıcılığımı etrafımdaki her şeyle besliyorum. İnsanları hayal güçlerini kullanmaya ve duygularıyla yolculuk etmeye davet eden benzersiz ve orijinal evrenler ortaya koymayı seviyorum. Çok fazla parfüm çıkarmıyoruz. Hazır olduğumda ve iyi bir zaman olduğunu hissettiğimde parfümler çıkarıyorum. Belki bir yıl iki tane çıkaracağım ve bir sonraki yıl hiç çıkarmayacağım. Aceleci davranmıyorum. Önemli olan her yeni kokuyla gurur duyuyor olmam.

Hayali mineral evreni

Şu ana dek çıkardığımız parfümleri tasvir etmem gerekirse Ganymede, yeni, zamansız zarafet ve hayali bir mineral evreni tanımlıyordu. Ganymede Extrait'de ise o evrene farklı bir açıdan baktık. Onun sıcak ve baharatlı yüzünü göstermek istedik. B683 Extrait’i hayvani ve şehvetli olarak tanımlamıştım. Muhtemelen onu B683’ün cinsel yönü olarak gördüğüm için bu yorumu yapmıştım. Encelade de çok şehvetli ama başka bir şekilde… Bir kucaklaşma gibi, güçlü bir neşe patlaması yine de zarif bir imza olarak özetleyebilirim.

Marc-Antoine.
Marc-Antoine.

İlk aşkıma geri döndüm

Biz aslen bir moda markasıyız. Sizi Paris'te 14 rue du Faubourg Saint Honoré'deki yeni mağazama beklerim. Burada randevu ile couture koleksiyonumu ve yeni hazır giyim serimi görebilirsiniz. Son yıllarda parfüm konusunda bu denli büyüdüğümüzü görmek büyüleyiciydi ama artık ilk aşkıma geri dönme ve yeni tasarımlar sunma zamanım gelmişti.

Yeni şeylerin peşindeyiz

Parfümlerimizin DNA’sını anlatacak olursam her şeyi parfümör Quentin Bisch ile sıfırdan yapıyoruz... Beyaz bir sayfa ile başlayıp yeni duygu olarak ne getirmek istediğimizi konuşuyoruz. Yeni bir şey yapmanın peşindeyiz ve hiçbir şeyi kopyalamaya çalışmıyoruz. Yeni bir koku yaptığımızda geleceğin hatırasından ilham alıyoruz. Bu yaklaşım parfümlerimizi benzersiz kılan bileşen olabilir.