Müziğin notaları

Müziğin notaları Rock'da...
Müziğin notaları Rock'da...

Kalan Müzik’ten geçen yıl çıkan The Secret Ensemble grubunun “Kuşların Çağrısı” albümü İngiltere’de yayınlanan “Songlines” dergisi tarafından nisan ayında “Dünyanın En İyi Albümü” seçildi. Masha Vahdet, Coşkun Karademir, M. Selçuk Erarslan, Emre Sınanmış, neyde Yasin Özçimi, Murat Süngü, Hakan Gürbüz, Ömer Arslan, Ömür Arslan ve Burak Çakır gibi isimlerin yer aldığı gruba nice başarılar dileriz.

The National: “The System Only Dreams in Total Darkness”

Sevilen müzik grubu The National, eylül ayında çıkaracakları “Sleep Well Beast” albümünden “The System Only Dreams in Total Darkness” isimli parçayı Youtube üzerinden görücüye sundu. Şarkıda grubun yöneldiği yeni deneysel tarz dikkat çekiyor. Indie Rock türünde müzik yapan grup, gelecek albümünde sevenlerine bol bol gitar solo dinleteceğe benziyor.

The National
The National

Slowdive 22 Yıl Sonra Yeni Bir Albümle Dönüyor!

İngiliz müzik grubu Slowdive 22 yıllık bir aradan sonra çıkardıkları albümle müzik dünyasına geri dönüyor. 1995 çıkışlı “Pygmalion” albümünden sonra ilk kez stüdyo albümü yayınlayan Slowdive, 90 kuşağı için belki de en duygusal gruplardan biriydi. 2015 yılında “Chillout Festival Istanbul” kapsamında Türkiye’ye gelip hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatmıştı.

Slowdive
Slowdive

Kasabian: “For Crying Out Loud”

Dünyaca ünlü Rock grubu Kasabian’ın yeni albümü “For Crying Out Loud”a 5 Mayıs itibarıyla Spotify üzerinden erişim sağlandı. Albümde grubun bazı eski parçalarının konser versiyonları da dikkat çekiyor. Kasabian’ın yeni albüm tanıtım turnesi kapsamında Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise merak konusu.

Kasabian
Kasabian

Yeni Çıkanlar

Mustafa Yıldızdoğan: “Hasat”

“Türkiyem” şarkısı ile milyonların gönlünde yer edinen Mustafa Yıldızdoğan, mayıs ayında çıkan 20. Albümü“Hasat” ile hayranlarıyla buluştu. Yıldızdoğan MYD Müzik imzalı 10 şarkılık albümünde Anadolu’ya has enstrümanlar eşliğinde Anadolu insanının aşk, hüzün, keder gibi duygularını dile getirmeye devam ediyor.

Mustafa Yıldızdoğan
Mustafa Yıldızdoğan

NADAS: “Biz Değişik İnsanlardan Farklıyız”

Klasik rock ile indie soundunu ve Doğu-Batı tınılarını harmanlayan NADAS grubu, 11 şarkılık yeni albümü “Biz Değişik İnsanlardan Farklıyız” ile iddialı bir şekilde yoluna devam ediyor. Türk rock müziğine yeni bir soluk getiren NADAS’ın Sony Music Türkiye’den çıkan albümündeki şarkıların söz ve besteleri grubun vokali Fırat Ağacık’a ait.

Nadas
Nadas

Can Atilla’dan “Şems-i Rumi”

Ruhunu tasavvuf ve aşkla bezediği besteleriyle dünya çapında tanınan Can Atilla’nın 15 bestelik “Şems-i Rumi” albümü Pera’dan yayınlandı. Albümü edinen dinleyici ilk kez Mevlana’nın Mesnevisi’nden satırları ve Şems-i Tebrizi’nin çarpıcı tasavvufi aforizmalarını orijinal dilinde, sanatçı Reza Hemmatirad’ın sesinden Farsça olarak dinliyor.

Can Atilla
Can Atilla

Sosyal Medyanın Gücü Sunar

Ekin Uzunlar

Karadeniz müziği son yıllarda Türkiye’nin her yerinden müzikseverler tarafından takip ediliyor. Özellikle Karadenizli gençler de haliyle artık kendi değerlerine daha çok sahip çıkıyor. Trabzonlu olan, bu yıl “Yılın En İyi Kemençe Virtüözü” ödülü alan Ekin Uzunlar da bu gençlerden. Karadeniz müziği ileBatı müziğini harmanlayan ve birçok konser veren Uzunlar, sosyal medyada ise bambaşka bir performansla beğeniye boğuldu. Kemençesi ile Bluess bir parça söyleyen Uzunlar’ın eğlenceli videosu milyonlarca kişi tarafından izlendi, beğenildi. Keyifli videosu ile hafızalara kazınan sanatçıya sanatında başarı dolu yıllar diliyoruz.

Ekin Uzunlar