Nisan ayı ajandası

​Nisan ayı ajandası
​Nisan ayı ajandası

Nisan ayında sizde ajandanıza etkinlik eklemeyi istiyorsanız derlediğimiz haberlerde sizi çekecek bir şeyler bulabilirsiniz.

36. İstanbul film festivali

En iyi filmlerle geliyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği 36. İstanbul Film Festivali 5-15 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. Tarzı, yaklaşımı, tekniği ya da anlatımı farklı, alışılmadık, öncü, bazen zorlayıcı, sivri, bazen deneysel filmlerin gösterileceği festivalin, Mayınlı Bölge bölümü özellikle keşifçi sinefillere sesleniyor. Festival bu yıl ayrıca yeni bölümü “Cinemania” ile de sinema dünyasının en iyilerini sinemaseverlerle buluşturacak

İstanbul Film Festivali
İstanbul Film Festivali

Demet Akbağ'la

Keyifli saatler

Tiyatro ve sinema oyuncusu Demet Akbağ ayın 7’sinde Beşiktaş Kültür Merkezi’nde “Bir Demet Muhabbet” sahne gösterisiyle hayranlarıyla buluşacak. İzleyicisini de bu 2 perdelik kahkaha maratonuna dahil eden Akbağ, esprili sahne şovuyla izleyicilere eğlenceli bir akşam vadediyor. 20.30’da başlayacak olan gösterinin biletlerini Biletix ve BKM Gişe’dentemin edebilirsiniz.

Demet Akbağ
Demet Akbağ

5. Uluslar Arası Kayseri Altın Çınar Film Festivali

Başvuruları başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Valiliği ve Başbakanlık Tanıtma Fonu destekleriyle, Anadolu Sinemacılar Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivaline başvurmak isteyen sinemacılar; Ulusal Belgesel, Ulusal Kısa Film ve Ulusal Animasyon dallarında yapılacak olan yarışmalara 7 Nisan’a kadar başvurularını gerçekleştirebilirler. Yönetmelik ve başvuru formuna “altincinarfestivaliorg” adresinden ulaşabilirsiniz.

5. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali
5. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali

Balkan Ateşi İstanbul'da

Shantel & Bucovina Club Orkestar

28 Nisan 2017'deki konserde Zorlu PSM Ana Tiyatro'da Balkan rüzgarları esecek! Saat 20.00’da başlayacak olan konserde önce Fahrettin Yarkın'ın sanat yönetmenliğinde düzenlenecek Balkan Ateşi projesiyle Yarkın Ritm Grubu, Koçani Orkestrası ve Serkan Çağrı sahne alırken devamında sahne, Shantel & Bucovina Club Orkestar'ın olacak.

İstanbulda Balkan Ateşi
İstanbulda Balkan Ateşi

Ksenija Sidorova

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'yla Sahnede

Letonyalı akordeon sanatçısı Ksenija Sidorova, 17 Nisan’da İş Sanat’a konuk oluyor. Konserde Sidorova’ya dünyada, bugüne kadar yaşamını kesintisiz sürdürebilmiş senfoni orkestralarının en eskilerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Orkestranın şefliğini, 1999 yılında Cumhurbaşkanlığı Yüksek Kültür ve Sanat Nişanı ile onurlandırılan ve halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Genel Müzik Direktörlüğü görevini yürüten Rengim Gökmen üstleniyor.

Ksenija Sidorova
Ksenija Sidorova

İpek yolu Türkiye'den geçecek

Kitaro geliyor

80'li yıllarda TRT'de de yayınlanan İpek Yolu belgeseline bestelediği müziklerle Türkiye'de milyonların aklında yer etmeyi başaran Altın Küre ve Grammy ödüllü Kitaro, 29 Nisan’da Zorlu PSM’de, 30 Nisan’da Ankara Congresium’da sahne alacak.Piu Entertainment tarafından organize edilen bu özel gecede, 30 yılı aşkın kariyeri boyunca müziğiyle milyonları peşinden sürükleyen Kitaro’ya özel bir orkestra eşlik edecek.

Kitaro
Kitaro

Şehir Tiyatro'larından yeni oyun:

Macbeth

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, William Shakespeare’in yazdığı, Sabahattin Eyüpoğlu’nun çevirdiği Macbeth adlı oyunu mart ayında seyirciyle buluşturdu.Ulviye Karaca’nın yönettiği oyun ay boyunca sahnelenmeye devam edecek. Kostümleri ve dekoruyla zengin bir görsele sahip olan oyunun biletlerini “bilet.ibb.gov.tr” online bilet sitesinden temin edebilirsiniz.

Macbeth
Macbeth

Çiçeklerin büyüleyici festivali geliyor!

Floral Fest İstanbul

Alışılagelmiş festivallere yeni bir soluk getirmeye ne dersiniz? Sizin de cevabınız evet ise; Doğa ile yaratıcılığın, çiçeklerin büyüleyici renkleriyle de tasarımın harmanlandığı harika bir festival fikrimiz var!

İstanbul’da ulusal ve uluslararası birçok markaya aynı anda ulaşmanızı sağlayacak olan Floral Fest’de; Çiçekli lezzetlerden, bitki satış noktalarına, alanında uzman olan isimlerin önerilerinden, atölye çalışmalarına, konsept bahçelerden, çiçek tasarımlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede bu baharı hiç olmadığı kadar çok çiçek ve renkle karşılayacağız…

Floral Fest İstanbul
Floral Fest İstanbul

Kısacası Şehrin tarihi dokusu tuvaliniz, doğanın en güzel renklerini barındıran çiçekler paletiniz, hayalleriniz ise fırçanız olacak. Flora Fest 7-8-9 Nisan tarihleri arasında Haydarpaşa Garında.

Süphan Sergisi

"Tespih sanat olunca"

Tespih sanatçısı Hüseyin Çelik’in eserleri 16 Nisan’a kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergileniyor. Sanatçının ilk kişisel tespih sergisi olan ve “Tespih sanat olunca” temasıyla düzenlenen “Sübhan” sergisinde, insanlık tarihi kadar eski bir geçmişi olan tespihin hikayesi de gözler önüne seriliyor. Mehmet Lütfi Şen’in küratörlüğünde düzenlenen, ince işçiliğin ve muhteşem tasarımların ürünü tespihleri ayın 16’sına kadar görebilirsiniz.

Sübhan Sergisi
Sübhan Sergisi

Cihangir Aşivor

Minyatür sergisi

Geleneksel minyatür sanatının usta ismi, Özbek sanatçı Cihangir Aşurov eserleri 21 Nisan’dan itibaren Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.Mehmet Lütfi Şen küratörlüğünde gerçekleşecek olan sergi, sanatın kültürel bakış farklılığını en belirgin biçimde ortaya koyan minyatür sanatını yakından inceliyor. Aşurov’un eserleri mayıs ayının ortalarına kadar görülebilir.

Minyatür Sergisi
Minyatür Sergisi