Playlist

Playlist
Playlist

Farklı tarzlarda 8 müziği bir araya getirip sizler için bir playlist oluşturduk.

Debi Gogochurebi - Mtielta tamashobani

Gürcü yaylalarının folklor topluluğu olan Debi Gogochurebi, nam-ı diğer Gogochurebi kardeşler, büyük Gürcü kabilesinin müzikal geleneğini sürdürüyor. Gürcistan Patrikhanesi’nin himayesindeki kız kardeşler, performanslarında geleneksel Khevsur halk şarkılarının yanı sıra modern yayla melodilerine de yer veriyorlar.

Debi Gogochurebi
Debi Gogochurebi

Ando Drom - Keren chave

Ando Drom, Çingene dilinde sürekli hareket halinde olmak anlamına geliyor ve müzikleri de buna çok uygun. Grup, Orta Avrupa ve özellikle de Macar Çingene müziğini günümüze uyarlayarak Çingene müziğini ve kültürünü geçmişten bugüne ve hatta yarına bağlıyor.

Ando Drom
Ando Drom

Mahmut Orhan & Colonel Bagshot 6 Days

Başarılı remixleriyle dünyaca tanınan Mahmut Orhan, bu kez Colonel Bagshot’ın Altı Gün Savaşı’nı anlattığı 1971 tarihli 6 Days parçasını ele alıyor. Savaşın anlamsızlığını askerlerin gözünden anlatan şarkı, yarının asla her şey için çok geç olmadan gelmeyeceğini haykırıyor.

Mahmut Orhan
Mahmut Orhan

Vigen Hovsepyan - Tal Tala

Vigen Hovsepyan, anavatanı Ermenistan’ın şarkılarını yaşadığı Barcelona’nın atmosferiyle Flamenko tarzında ve çağdaş bir yorumla dinleyicisine sunuyor. Hovsepyan’ın müzikal serüveni sadece Ermeni halk şarkılarını korumak değil, aynı zamanda yeniden canlandırabilmenin imkânı üzerinden de ilerliyor.

Vigen Hovsepyan
Vigen Hovsepyan

Habib Koité -Sinama Denw

Habib Koité, Afrika müziğini kendi yerel çalgıları ve vokal performansıyla birleştirerek harika bir yorum ortaya koyuyor. Sanatçı, çoğu Malili müzisyenin yaptığı gibi sadece kendi bölgelerinin müziğine yoğunlaşmaktan ziyade, Mali'nin farklı bölgelerinden tarzları Batı dünyasının rock tınılarıyla da buluşturuyor.

Habib Koité
Habib Koité

Postgirobygget - En Solskinnsdag

Dünya doksanların ortalarını yaşarken Postgirobygget, sıkılmış bir grup öğrenci tarafından Norveç’te kuruldu. Radyo programları ve konserlerle kısa sürede ülkenin en ünlü müzik grubu olan Postgirobygget’in “En Solskinnsdag” şarkısı ise soğuk coğrafyalardan sıcak şarkılar çıkmaz tezini adeta ateşe veriyor.

Postgirobygget
Postgirobygget

Yodelice - Five Thousand Nights

Fransız söz yazarı Maxim Nucci’yi müzik dünyası Yodelice adıyla tanıyor. Ne sıkıntısı ne de bunalımı bitmeyen ama bunu pek dert de etmeyen bir adam, ağzından dökülen sözleri indie, folk ve country türleriyle harmanlayarak kulaklarımızın pasını siliyor.

Yodelice
Yodelice

New York Gypsy All Stars Balkan Bollywood

New York Gypsy All-Stars, Makedonya, Yunanistan, Türkiye ve Amerika’nın çağdaş müzik ortamlarında yetişen ve dünyanın en iyi müzik okullarında eğitilen virtüözlerinden oluşuyor. Keskin müzikal bakışlarını ve olağandışı geçişleriyle fark yaratan grup, Balkanların Çingene ruhunu funkla birleştiriyor.

New York Gypsy All
New York Gypsy All