Ruh haline uygun melodiler

​Ruh haline uygun melodiler
​Ruh haline uygun melodiler

İster işe, ister seyahate, bütün yolculuklarda varacağımız yere çok sevdiğimiz bir müziğin ritmiyle ulaşmak çok daha keyifli. Neşeli, dinamik, hüzünlü ya da coşkulu… Hele ki artık vücudumuzun neredeyse bir parçası haline gelen kulaklıklarla ruh halimize uygun melodiler hep zihnimizde, dilimizin ucunda. Peki ne dinleyelim? Biz bu ay en sevdiklerimizi seçtik, gerisi sizin ruh halinize kalmış…

MURAT BOZ VE EBRU GÜNDEŞ ILE “GÜN AĞARDI”

Murat Boz 2016’da çıkardığı “Janti” albümünde yer alan “Gün Ağardı” şarkısında Ebru Gündeş’le düet yapmıştı. Gündeş’in oynadığı ve geçtiğimiz günlerde yayınlanan kliple bu şarkı 2017’nin ilk dakikalarından itibaren müzik listelerinin üst sıralarında kendine yer edindi. Bu unutulmaz klibi izleyin ve dinleyin.

Murat Boz - Ebru Gündeş
Murat Boz - Ebru Gündeş

THE WEEKND: “STARBOY”

Etiyopya-Kanadalı şarkıcı dünyaca ünlü müzik eleştirmenleri tarafından, Michael Jackson’dan sonraki en iyi müzikal yetenek olarak adlandırılıyor. 18 şarkılık albüm, sanatçının 4. stüdyo albümü. Amerikada yayınlandığı ilk hafta yarım milyonluk satış rakamına ulaşan albüm, sanatçının Daft Punk, Kendrick Lamar ve Lana Del Rey gibi isimlerle çalışmasıyla ortaya çıktı.

The Weeknd
The Weeknd

YERSIZ VE YURTSUZ BIR GRUP, “NO LAND”

Türk, Kürt, İranlı ve Azeri müzisyenlerin biraraya gelerek oluşturduğu “No Land”, kendilerini “ülkesiz” bakış açısıyla insana ait evrensel duyguları müzikleriyle anlatmaya çalışan bir grup. Genellikle festivallerde, İKSV etkinliklerinde sahne alan grup, 2016 itibari ile ilk albümleri olan “Aramızda”yı oluşturmuşlardı. Grup, özgünlüğünü koruması için popüler kültürün pençesine düşmesini istemeyen hatırı sayılır kemikleşmiş kitlesinin sayesinde belki de bu günlere kadar sessiz sedasız geldi ama albümleri “spotify”da yayınlanmaya başladığından beri kaliteli müzikleri hızla yayılıyor. Başarılar diliyoruz.

No Land
No Land
  • Sezen Aksu: “Biraz Pop Biraz Sen”
  • Minik Serçe, dile kolay 6 yıl sonra söz ve müzikleri kendine ait 16 şarkılık albümüyle 18 Ocak’tan itibaren müzik listelerine ve hayranlarının kalbine hızlı bir giriş yaptı. Özlemişiz!
  • Sezen Aksu

Selçuk Yöntem: “Aşk İçin Önsöz”

Şiir, jazz ve bunlara hayat veren masalsı bir ses. Selçuk Yöntem tarafından seslendirilen Türkiye’den ve dünyadan seçilmiş 9 şairin 10 şiiri İstanbul Ensemble grubunun yaptığı jazz müziği ile birleşerek bu harika albümde toplandı.

Selçuk Yöntem
Selçuk Yöntem
  • Soundtrack: “La La Land”
  • 30 Aralık 2016’da gösterime giren, Ryan Gosling ve Emma Stone’nın oynadığı ve 2017 Oscar ödüllerinde adını sıkca duyacağınız “La La Land” filminin muhteşem müziklerinin yer aldığı albüm digital ortamda satışa çıktı.
  • La La Land

SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ SUNAR

ÇAĞATAY AKMAN

Youtube’a yüklenen, “Gece Gölgenin Rahatına Bak” adlı şarkısı ile iki haftada 20 milyon kişi tarafından izlenen Çağatay Akman’ın izlenme sayısı, bir buçuk ay sonunda Türkiye nufüsunu gecince sosyal medyanın gücü radarına yakalandı. Şarkı Youtube’un yanı sıra İtunes ve Spotify listelerinde de en çok dinlenenler arasında. 1998 doğumlu olan Çağatay Akman,Eypio ile başlayan arabesk-rap akımının son öncülerinden kabul ediliyor.

Çağatay Akman
Çağatay Akman