Sabrina Vincent ve Elisende Valls: İyi koku anıları taşır

İspanya çıkışlı parfümevi Contes de Parfums şişeleri ve konseptiyle ilgi çekici bir marka.
İspanya çıkışlı parfümevi Contes de Parfums şişeleri ve konseptiyle ilgi çekici bir marka.

İspanya çıkışlı parfümevi Contes de Parfums şişeleri ve konseptiyle ilgi çekici bir marka. Şehirlerden ilham alan Contes de Parfums’ün hikâyesini Sabrina Vincent ve Elisende Valls’dan dinledik. Ane Ayo, Anne Flipo, Carlos Benaim, Delphine Lebeau, Ilias Ermenidis, Jean-Christophe Hérault, Nicolas Beaulieu, Ramón Monegal gibi prestijli parfümörlerle çalışan parfümevinin parfümlerini Uzay Exclusive’de koklayabilir, kokular aracılığıyla bir dünya turuna çıkabilirsiniz

Contes de Parfums usta parfümörlerin hayatlarındaki belirli bir anı yeniden meydana getirebilecekleri benzersiz bir platform yaratma ihtiyacından doğdu. Parfümörlerle yaptığımız bazı çalışmalardan sonra, en dikkat çekici anıların kokulardan ya da duygusal olarak bağlı olduğunuz belirli bir yerden, şehirden veya dünyanın her yerine seyahat ederken hissettiğiniz yaşadığınız bir andan geldiğini anladık. İşte “Cities” koleksiyonumuzda tam olarak bununla ilgili. Dünyanın ilham verici bir şehrinin özelliklerinden esinlenen, benzersiz kişisel hikâyeler paylaşan, iyi kokulardan oluşan bir seri.

Kokularla dünya atlası

Markayı kurduğumuz ilk dönem aklımızda çalışmalarıyla bize hassas ve benzersiz bir yaklaşım sunabilecek yetenekli ve tanınan dünyanın dört bir yanından parfümörlerle iş birliği yapmak istiyorduk. Farklı kültürel kökenlerden gelen parfümörlerle çalışmak projenin en başından beri bilinçli bir tercihti. Evet, şehirlerden ilham alarak parfümlere imza atan bir markayız. Aynı zamanda da şehirleri parfümlerle anlatırken çalıştığımız parfümörlerin hepsi de farklı ülkelerden.

Şehirlerle devam edeceğiz

Bilbao, Dubai, Hydra, Positano, Reykjavik, Sevilla, Shanghai, Sydney, Tokyo ve Salalah isimli parfümlerden oluşan “Cities Collection” bizim ilk koku serimiz. Bununla birlikte, projenin beğenilmesi bizi yeni şehirlerle büyümeye devam etme konusunda motive ediyor. Tanınmış parfümörleri ön plana çıkarmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl için gerçekleşecek projeler üzerinde çalışmaya çoktan başladık.

Harikalar diyarı

Şüphesiz İstanbul, Contes de Parfums koleksiyonunun bir parçası olmak için her şeye sahip. Baharatlardan aromalara kadar İstanbul harikalarla dolu bir şehir. Bununla birlikte, çalışma sürecimiz parfümöre tam bir özgürlük tanımaya dayanıyor, bu nedenle şehirlerin seçimi de koku hafızalarının bir parçası. Şu ana kadar sadece on şehir lanse edildi ama İstanbul harika bir aday olacaktır.

Aromatik sanat eseri

Parfüm koleksiyonumuz her yönüyle, ürün geliştirme alanındaki yetenekli ve sanatsal duyarlılıklarıyla tanınan iyi bir ekip tarafından titizlikle incelendi. Yüksek nitelikli tasarımcılardan oluşan bir ekiple yan yana çalışmak aromatik sanat eserleri yaratmamızı sağlıyor. Contes de Parfums şişeleri, kakma panellerle süslenmiş altın kaplama bir kapakla zevkli bir şekilde taçlandırıldı. Bu panellerde, tasvir edilen şehirlerin her biri için sanatsal bir temsil duygusunu yansıtmak amacıyla İspanyol bir illüstratör tarafından ayrı ayrı tasarlandı.