Seyahatlerinizi kolaylaştıracak araçlar

Seyahatlerinizi kolaylaştıracak araçlar.
Seyahatlerinizi kolaylaştıracak araçlar.

Dünyanın bir ucundaki doğal güzellikleri keşfetmek, sıcak yerlerdeki denizlerde yüzmek ya da buzullar arasında beyaz örtünün keyfini çıkarmak… Seyahat etmek genellikle herkes tarafından sevilen bir aktivite. Kimi tatil yapıp dinlenmek için seyahate çıkarken kimi için ise bir tutku. Yolculukta seçilecek ulaşım yolu kişinin tercihine göre değişirken uçakla ya da trenle de gitseniz seyahat etmek teferruatlı bir iş. Su bulabilmek bile bazen çok zor. Bu gibi zorlukları önlemek için de bazı araçlar geliştirilmiş. Seyahatlerinizi kolaylaştıracak araçların derlendiği yazımız yolculuklarınızı konforlu ve keyifli hale getirecek.

Priz dönüştürücü

Yurt dışı seyahatlerinizde alıştığınızın dışında olduğunu fark edeceğiniz şeylerden biri priz tipleri. Her ülkenin priz ve fiş sistemleri elektrik akımlarıyla birlikte farklılık gösterebilir. Bu konuda önceden tedbir alarak, gideceğiniz ülkenin priz sistemini internetten öğrenebilirsiniz. Ancak en kolay yolu priz dönüştürücüler… Evrensel adaptörler bu tür durumlarda yardımımıza koşuyor. Bu adaptörlerin çoklu usb girişi olanları ise size daha büyük bir avantaj sağlıyor. Böylece birçok cihazınızı aynı anda şarj edebilirsiniz.

Power bank

Dünya bu kadar dijitalleşmişken seyahatlerden yanınızdan ayırmamanız gereken araçlardan biri de power bank… Telefonunuzun şarjının aniden bitmesini, harika bir manzara yakalamışken kameranın güçsüz kalıp kapanmasını ya da yolculukta keyifle izlenen filmin yarıda kesilmesini kimse istemez. Bu gibi keyifsiz durumları engellemek için yanınızda bir güç bankası olması işinizi oldukça kolaylaştıracak. Gerçi artık yanınızda power bank taşımak için illa seyahate çıkmanıza gerek yok. Zira teknolojik araçlar gün içerisinde de oldukça sık kullanılmakta.

Kulaklık çoklayıcı

İki kişi yolculuğa çıktınız ve keyifli bir şeyler izlemek ya da dinlemek istiyorsunuz. Özel aracınızla yolculuk yapıyorsanız bu ihtiyacınızı bluetooth hoparlörler karşılayabilir. Ancak otobüs, tren gibi toplu ulaşım aracındaysanız, işte o anlarınızın kurtarıcısı kulaklık çoklayıcılar olacak. Bu araçla artık kulaklığı bölüşmenize gerek yok. Dışarıdaki gürültünün filminize karıştığı yolculuklar değil de tamamen izole olduğunuz ve yanınızdaki kişi ile aynı anı paylaşabileceğiniz bu araç, seyahatlerinizin en keyifli anlarına eşlik edecek türden bir ihtiyaç.

Taşınabilir kasa

Seyahate giden birçok kişi en az bir kez hırsızlık mağduru olmuştur. İster otelde ister yolda ister de mola verilen istasyonlarda olsun hırsızlığın belli bir yeri yok. Bu nedenle tatillerin en önemli konularından biri güvenlik. Taşınabilir kasa bu güvenlik sorununu ortadan kaldırıyor. Bu seyahat aracına kulaklık ve akıllı telefon gibi eşyalarınızı saklayabilirsiniz. Bunun yanı sıra değerli takılarınızı ya da paranızı koymak için de kullanabilirsiniz. Böylece aracınızdan inip rahatça mola verebilir ya da denize girerken plajda kalan eşyalarınızı düşünmek zorunda kalmayabilirsiniz.

Mini ütü.
Mini ütü.

Mini ütü

Seyahatlerin en önemli sorunlarından biri ütü… Her ne kadar yolculuk öncesi kıyafetlerinizi ütüleseniz de bavula katlayarak koyduğunuz için yapılan ütü boşa gidiyor ve bavul açıldığında kırışık kıyafetler sizi karşılıyor. Bunu önlemek için her ne kadar spreyler geliştirilse de ütünün yerini tutmuyor. Burada imdadınıza mini ütüler yetişiyor. Boyutları normalinden küçük olan bu araç, bavulunuza rahatlıkla sığabilir. Seyahatler için özel tasarlanan mini ütülerle kıyafetlerinizi kırışıklıktan kurtarabilir, mükemmel görünümünüzü her zaman koruyabilirsiniz.

Su arıtma cihazı

İnsanın yaşam kaynağı su… Kent merkezlerine seyahat ediyorsanız su bulmak o kadar da zor bir durum değil. Ancak büyük bir dağ tırmanışı planlıyorsanız ya da el değmemiş doğayı keşfetmeye karar verdiyseniz, su en önemli ihtiyacınız haline geliyor. Bu nedenle ekstrem seyahatlerin en önemli ihtiyacını su arıtma cihazı karşılıyor. Küçük boyutları sayesinde taşıma kolaylığı sağlayan bu cihazlar güvenle suya ulaşmanıza imkan tanıyor. Henüz ülkemizde çok yaygın olarak kullanılmasa da yabancı alışveriş sitelerinden bu önemli araca ulaşabilirsiniz.

Taşınabilir espresso makinası

Sabah uyandığınızda harika kokusuyla bir kahve içmek güne başlamak için ilk adımsa bu araç tam da size göre. Özellikle doğa yolculukları ve kamplarda kahveye ulaşmak oldukça zor bir durum. Yanınızda kahve olsa bile sıcak su da bulunması gerek. Bunun için suyu ısıtmanız gerekli. Ancak taşınabilir espresso makinası, ekstra uğraş gerektirmeden, en kolay yoldan kahvenize ulaşmanızı sağlayacak. Böylece yolculuğunuza kısa bir mola verdiğinizde, dağın zirvesinde manzara izlerken ya da buzullarda ısınırken elinizde bir kupa sıcak kahvenizi tutabilirsiniz.

Bavul düzenleyici

Seyahate hazırlanırken bavul yerleştirmek oldukça önemli. Çünkü bavulunuzu ne kadar düzenli yerleştirirseniz yanınıza alabileceğiniz eşya miktarı o kadar fazla olur. Ancak bavul yerleştirmek herkes tarafından kolaylıkla yapılabilen bir iş değil. Bunun için bavul düzenleyiciler geliştirilmiş. Büyüğünden küçüğüne, kıyafetler için olanından araçlara kadar farklı birçok türü var. Bu düzenleyiciler valiz hazırlamayı oldukça kolaylaştırıyor. Ayrıca bu araç sayesinde hem bavulunuz maksimum kapasitede kullanılıyor hem de düzenli bir yapıya sahip oluyor. Böylece yolculuklarda yaşanan bavul dağılması sorunu da ortadan kalkıyor.

Bavul düzenleyici.
Bavul düzenleyici.