SkyAjanda

Türkiye Liselerarası Müzik Yarışması
Türkiye Liselerarası Müzik Yarışması

GENÇLERİN HAYALLERİNE SINIR YOK “FIZY 20. LİSELERARASI MÜZİK YARIŞMASI”

Ülkemizin en uzun süreli gençlik organizasyonu olan ve “Dünyanın En Başarılı Gençlik Organizasyonu” ödülüne sahip “Türkiye Liselerarası Müzik Yarışması” fizy ile başlıyor. Yarışmanın elemeleri, 24-25 Mart tarihlerinde İstanbul, 31 Mart’ta Ankara ve 7 Nisan’da İzmir’de yapılacak.

TUBA ÖNDER DEMİRCİOĞLU’NDAN "TUTUNMA" SERGISI

Tuba Önder Demircioğlu’nun yapıtlarında tamamen insanla ve onun manevi dünyası ile bütünleşerek sembolik anlatımlarla yeniden yorumladığı “Tuba Ağacı”nı her yere, her şeye 'TUTUNMA'mızı sağlayan köklerimiz ve dallarımız” ile buluşturduğu yeni sergisi 4-25 Mart 2017 tarihleri arasında Galeri Diani’de görülebilecek.

MUHSİN KUT’TAN YILLARIN BİRİKİMİ “BİR SEYYAHIN RESİMLİ GÜNCESİ”

Muhsin Kut, yeni retrospektif sergisiyle 1950’lerden bugüne, yıllar içinde odaklandığı şehirleri ve konuları resim dili vasıtasıyla sanatseverlere aktarıyor. Sanatçının “Bir Seyyahın Resimli Güncesi” sergisi, 28 Şubat-15 Nisan tarihleri arasında İş Sanat Kibele Galerisi’nde ziyarete açık.

İŞ SANAT BAHARI FRANK SINATRA İLE KARŞILIYOR

2009’da “The Sinatra” projesi ile Grammy’e aday gösterilen Michael Feinstein ve Aycan Teztel Suberband mükemmel bir orkestra eşliğinde, Frank Sinatra hayranlarını onun şarkılarına doyuracak. Müzik severlerin kaçırmaması gereken konser 3 Nisan’da İş Sanat’ta gerçekleşecek.

SNOWBOARD DÜNYA KUPASI 4 MAYIS’TA ERCİYES’TE

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen “Snowboard Dünya Kupası” final etabı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş’nin destekleriyle, 4 Mart 2017 Cumartesi günü Kayseri Erciyes’te yapılacak. Erciyes Develi Kapı’da dünyanın en iyi 120 snowboard sporcusunu buluşturacak yarış, aynı zamanda kristal küre ödülünü kazanacak sporcuyu da belirleyen etap olacak. Çeşitli konser ve etkinliklerin düzenleneceği yarış, misafirler için unutulmaz bir hafta sonuna imzasını atacak.

MÜZİĞİN DİLİNDEN TARİH “KURTULUŞ’TAN KURTULUŞ’A”

Sanat yönetmenliğini İhsan Özer’in üstlendiği İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu “Kurtuluş’tan Kurtuluş’a” konseri, 4 Mart’ta müzikseverlerle buluşuyor. Türk tarihini kurtuluştan kurtuluşa bütün safhalarını musiki lisanıyla anlatacak konser, misafirlerine kulakları doyuran Türk müziğinin yanı sıra tarihi bir anlatım sunacak. Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu’nda gerçekleşecek konserin biletlerini Biletix’ten alabilirsiniz.

ÇOCUKLARIN HER İSTEĞİNİN OLDUĞU OYUN: ÇOCUK ÜLKESI

Çocuklarıyla keyifli vakit geçirmek isteyen aileler, Uygur Çocuk Tiyatrosu tarafından sergilenen “Çocuk Ülkesi” oyununda tam da aradığını bulacak. Oyun, çocukların istediği her şeyin olduğu bir dünyayı anlatıyor. Müzik, şarkı, dans ve empati üzerine kurulu oyun 18 Mart’ta Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

MERSAD BERBER’DEN ÇOCUKLARA GÜZELLİK ATLARI KEŞFEDİN

Sanatçı Mersad Berber’in, çoğu eserinin merkezinde yer alan, pek çok kültürde önemli bir yer tutan at figürleriyle çocukları tanıştırdığı etkinlik, 25 Mart’ta Pera Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Tahta parçaları, doğal malzemeler, rafya, keçe, kozalak gibi farklı malzemeler kullanarak oluşturulmuş etkinlik her yaştan çocuğun ilgisini çekecek nitelikte.

SICAK MEKAN NATURAL LEZZET BUTCHER’S STEAKHOUSE

İstanbul, son yıllarda birbirinden çeşitli “yeme-içme” mekanların açıldığına şahit oldu ve olmaya da devam ediyor. Bu kültürün artık şehrin her noktasına sirayet ettiğini söylemek mümkün. İşte bu mekanlardan biri de Rumeli Hisarı’nda Boğaziçi Üniversitesi girişinde bulunan ve butik bir konsepte sahip olan Butcher’s Steakhouse. Ağırladığı misafirlerine en iyi lezzeti sunmak için müşteri memnuniyetini en ön planda tutan bu sıcak mekanda şefler kullandıkları etleri doğal halini bozmadan en yalın hali ile misafirlerine sunuyor.

KORSAN KANDIRMACASINA SON! “telifhaklari.gov.tr”

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın talimatları doğrultusunda kurumsal hizmete yönelik bilgi ve istatistiklerin halkla paylaşımı konusunda çalışmalarını yoğunlaştıran Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün geliştirdiği yeni uygulama sayesinde bandrol alınan kitaplar ile kayıt-tescili gerçekleştirilen sinema eserleri, müzik eserleri ve bilgisayar oyunlarının künyelerinin görüntülenebilmesi mümkün hale getirildi. Ayrıca, kayıt-tescili gerçekleştirilen sinema eserleri, müzik eserleri ve bilgisayar oyunlarına ilişkin tescil adı, yapım yılı, eser dili, sanatçı bilgileri, yapımcı ve eser adı da seçili tarihten itibaren bir aylık gösterimle görüntülenebilecek.