Sonbaharda beyazperde

Sonbaharda beyazperde​
Sonbaharda beyazperde​

Türk yapımı ve Hollywood yapımı birbirinden güçlü filmleriyle bu ayda buradayız.

Mutlu Son

Usta yönetmen Michael Haneke’nin yönetmenliğini üstlendiği film; Avrupa mülteci krizininin gölgesinde geçen, Calais'de yaşayan bir ailenin dramını anlatıyor. Filmin başrollerinde Isabelle Huppert, Toby Jones ve Mathieu Kassovitz yer alırken filmin senaryosu da Haneke imzası taşıyor.

13 Ekim
13 Ekim

Sofra Sırları

9. Anlat İstanbul, Ara gibi önemli filmlerin yönetmeni Ümit Ünal, 10 yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı yeni filmi Sofra Sırları’nın başrolünde Demet Evgar yer alıyor. Kara komedi türündeki film, taşradan yaşayan sıradan bir ev hanımının yavaş yavaş gerçeklik sınırlarının dışına çıkmasını konu alıyor. Dramatik ve komik tarafları da olan film aynı zamanda Türk mutfağı hakkında bir yemek filmi…

27 Ekim
27 Ekim

The Foreıgner

Dövüş filmlerinin yaşayan efsanesi Jackie Chan ve 'James Bond' filmlerinin yıldızı olan Pierce Brosnan’ın başrolünde yer aldığı The Foreigner bir intikam hikâyesi… Film, kendi halinde bir iş adamı olan Quan’ın Britanya hükümeti ile bir kedi - fare oyunu içerisine girmesini konu alıyor.

13 Ekim
13 Ekim

Ayla

90. Akademi Ödülleri “Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü” için Türkiye’nin aday adayı seçilen “Ayla” filmi; Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikâyeyi beyazperdeye taşıyor. Yönetmen koltuğunda Can Ulkay’ın yer aldığı filmin başrollerini Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay paylaşıyor. Oscar'da "Yabancı Dilde En İyi Film" aday adayı olan Ayla'nın, Akademi tarafından ödül için yarışmaya layık bulunup bulunmadığını öğrenmek için ocak ayını beklemek gerekiyor.

27 Ekim
27 Ekim

Blade Runner

Denis Villeneuve’ın yönettiği “BLADE RUNNER 2049: Bıçak Sırtı”nın Başrollerinde Ryan Gosling ve ilk filmdeki Rick Deckard rolünü tekrar canlandıran Harrison Fordyer alıyorlar. Hampton Fancher (orijinal filmin ortak yazarı) ve Michael Green bu filmin senaryosunu, Francher ve Ridley Scott’ın orijinal senaryo fikrine dayanarak yazdılar. Hikâye, ilk filmin geçtiği 1982 yılından on yıllar sonrasında geçiyor.

6 Ekim
6 Ekim

Uzaydan gelen fırtına

Independence Day”’in yazar ve yapımcısı Dean Devlin aksiyon gerilim türündeki “Uzaydan Gelen Fırtına / Geostorm” ile ilk yönetmenlik çıkışını yapıyor. Filmin başrolünde başarılı oyuncu Gerard Butler yer alırken, karakterin eşi benzeri görülmemiş bir doğal afetin ardından dünyayı yok olmaktan kurtarmak için zamana karşı yarışını izleyeceğiz.

12 Ekim
12 Ekim

Thor: Ragnarok

Taika Waititi'nin yönetmenliğini üstlendiği Thor: Ragnarok, Asgard'ı kurtarmak adına zorlu bir mücadeleye giren Thor'un macerasını anlatıyor. Craig Kyle ve Christopher Yost ikilisinin senaryosunu kaleme aldığı filmin başrollerinde bir kez daha Chris Hemsworth ve Tom Hiddleston bulunuyor.

27 Ekim
27 Ekim

Cingöz Recai

Türk sinemasında daha önce Turan Seyfioğlu ve Ayhan Işık tarafından canlandırılan, Peyami Safa’nın ölümsüz eseri "Cingöz Recai" Onur Ünlü yönetmenliğinde yeniden hayat buldu. Filmde başrolde oynayan Kenan İmirzalıoğlu profesyonel bir hırsızı, Meryem Uzerli ise bir dolandırıcıyı canlandırıyor. Filmde ayrıca Haluk Bilginer, Serkan Keskin ve Musa Uzunlar gibi önemli oyuncular yer alıyor.

13 Ekim
13 Ekim