Sonbaharda tatil yapılacak 3 ülke

Belçika.
Belçika.

Tatil denince akla ilk gelen mevsim yaz oluyor, sonrasında ise kış. Ancak sonbahar da tatil yapmak için en güzel mevsimlerden biri. Havanın bu mevsimde ne çok sıcak ne de çok soğuk olması büyük bir avantaj. İnsanların tatil için genellikle yaz ve kış aylarını seçmesi, sonbahar aylarındaki turist yoğunluğunu da azaltıyor. Bu da sakin ve keyifli bir tatil yapabilme imkanı sağlıyor. Siz de tatil için mükemmel olan bu zamanı değerlendirmek istiyorsanız, şimdiden rezervasyonları kontrol edebilir, gezi rotası oluşturabilirsiniz. İşte sonbaharda tatil yapılacak 3 ülke…

Belçika

Belçika.
Belçika.

Sonbaharda gezilecek ülkelerden ilki Belçika. Tam bir Ortaçağ ülkesi olan Belçika, Batı Avrupa’da yer almasıyla Türkiye’ye yakın bir lokasyonda ve Brüksel, Ostend ve Liege şehirleri direk uçuş bulunuyor. Küçük bir ülke olan Belçika, ulaşım konusunda çok rahat. Ilıman iklime sahip ülke, turizm açısında gelişmiş olduğu için sonbahar ayları olan Ekim, Kasım ziyaret için en uygun zaman. Sonbaharın en güzel yaşanacağı şehir ise Brugge… Kuzey’in Venedik’i olarak bilinen bu kentte, tarihi binaları ziyaret edebilir, kanallarında sandal turu yapılabilir, leziz Belçika mutfağından tadımlar yapabilirsiniz. Sonbahar renklerindeki doğası ise sizlere huzurlu bir gezi yaşatıyor. Komşuları Lüksemburg, Almanya ve Fransa olan ülke, Avrupa’da farklı ülkelere geçiş yapabilmeniz için de imkan tanıyor.

Belçika’nın ardından, sonbaharda görülebilecek diğer Avrupa ülkeleri olan Hollanda, İtalya, Yunanistan, Macaristan ve Polonya’yı kapsayacak bir rota oluşturup, kısa bir Avrupa turu yapabilirsiniz.

Katar

Sonbahardaki bir sonraki durağımız Arap Yarımadası’nın doğusunda yer alan bir Bas3ra Körfezi ülkesi olan Katar… Lüks mimarisi, yapay adaları ve renkli yaşamıyla Katar, turistlerinin ilgisini çeken bir lokasyon. Yaz aylarında kurak ve nemli olan ülkede tam bir çöl iklimi hakim. Bu nedenle ziyaret için en uygun mevsim sonbahar. Zira havanın hafif serinlediği sonbahar aylarında rahatlıkla denize de girilebiliyor. Bu da yaz tatili tadında bir sonbahar tatili yaşanmasını sağlıyor.

Katar.
Katar.

Çöller ülkesi Katar’a Türkiye’den direkt uçuş bulunuyor ve yolculuk ortalama 4 saat sürüyor. Muhteşem yapıları, eşsiz körfez manzarası, lüks gökdelenleri, kültürel müzeleri, dikkat çeken şehir manzaralarıyla Katar tam bir turist cenneti. Doha kıyı şeridi, Souq Waqif Çarşısı, İslam Eserleri Müzesi, Katara Kültür Köyü, Al Zubarah Kalesi ve Al Rumailah Parkı görülmesi gereken yerler arasında. Bu yerlerin rotalarını çıkarabilir ve 3-4 günlük bir gezi planı ile harika bir sonbahar tatili yapılabilirsiniz.

Peru

Peru.
Peru.

Sonbaharda gidilecek ülkeler ile ilgili rotanızı biraz daha uzaklara çevirmek istiyorsanız, Güney Amerika ülkesi Peru tam size göre. Dünyanın akciğerleri Amazon yağmurları ve ihtişamlı And Dağları’nın bulunduğu Peru adeta bir doğa cenneti. Dünyanın yedi harikalarından biri sayılan Machu Picchu Antik Kenti de bu cennet ülkede yer alıyor. Tarihi kalıntıları, harabeleri, doğal alanları, hayvan çeşitliliği ve endemik bitkileriyle ülke adeta turistler için keşfedilmeyi bekleyen bir merkez. İnka Uygarlığı’na da ev sahipliği yapmış olan Peru’da kendinizi adeta masallar diyarında hissetmeniz mümkün. Dünya üzerinde yaşanan 32 hava durumunun 30 tanesi Peru’da yaşanmakta. Bu farklı hava koşullarının nedeni ise And Dağları ve El Nino – Humboldt adında iki akıntı. Bu sebeple ülkeye gidilebilecek en rahat aylar Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım.

Türkiye’den Peru’ya direkt uçuş bulunmuyor. Peru’nun başkenti olan Lima’ya en az 1 aktarma ile uçuş bulma olanağı var ve Türkiye-Peru seyahati 15 ile 30 saat arası sürüyor. Bu uzun ve zahmetli yolculuğun sonunda sizleri karşılayacak Peru’nun ardından Güney Amerika seyahat rotası oluşturabilir, sonbahar tatilinizi genişletebilirsiniz.