Suyun şifaya dönüştüğü yer Gönen

Gönen Kaplıcaları şifa bulmak ve tatil yapmak için mükemmel bir alternatif.

Kışın sıcak bir dinlenme yeri arayanların ilk adreslerinden biri olan Gönen’de, toprağın kalbinden süzülüp gelen sıcak su yüzyıllardır insanoğluna şifa sunuyor.

"İstanbul’un taşı, toprağı altın” cümlesi bir “klişe” olmasının ötesinde bir “hedef” göstergesi Anadolu insanı için. Fakat esasında Anadolu’nun taşı toprağı “altın” kaynıyor. İşte bu altınlardan biri de Gönen ve onun dünyaca meşhur, toprağından şifa fışkıran kaplıcaları. Türkiye’nin dört bir yanı ayrı ayrı harikalarla dolu birçok noktasında termal, şifalı kaplıcalar da bulunuyor. Bu harikalardan biri olan Gönen Kaplıcaları da, özellikle kış mevsiminde hem biraz şifa bulmak hem de tatil yapmak isteyenler için mükemmel bir alternatif.

Gönen Kaplıcaları üç bin yıldır insanlara şifa sunuyor.
Gönen Kaplıcaları üç bin yıldır insanlara şifa sunuyor.

Termal keyfi kışın bir başka güzel

Şifalı suların getirdiği güzelliği turizm çarklarına aktaran özel işletmeciler ve belediye burada birçok güzel otel açmış. Oteller dört mevsim aktif olarak hizmet veriyor fakat kışın termal keyfi bir başka güzel. Termal havuzlarda doğal su masajı yaptırmak burada yapabileceğiniz en keyifli aktivitelerden biri. Bunun yanında bitki banyoları, aroma terapi, cilt bakımı, selülit tedavisi ve zayıflama kürleri de ziyaretçiler için seçenekler arasında. Tabii otellerin tüm odalarında buhar banyosu da yapmak mümkün. Ayrıca, “İyileştirme Sağlık ve Şifa Ünitesi” olarak kurulmuş merkezler de, kas, eklem gibi rahatsızlıklar yaşayanlar için fizik tedavi imkanı sunuyor. Üç bin yıldır insanlara şifa sunan bu kaplıca, dertlerine deva arayanlar, sakin ve sıcak bir tatil yapmak isteyenler için oldukça ekonomik de bir yer. Otellerde bir gecelik konaklama, kahvaltı ve açık büfe akşam yemeği dahil ortalama 100-200 TL arasında seyrediyor.

  • Kaplıca sularının birçok hastalığa şifa olduğu kanıtlanmış.
  • KAPLICA SULARI ŞİFA KAYNAĞI
  • Doğal kaplıca suları, 275 metre derinlikte birikmiş ve atmosfer sularından ayrılmış ve bu nedenle dünyada çok az rastlanır biçimde saf, temiz ve özelliklerini yitirmeden kalmayı başarmış bir su. Şifalı suların birçok hastalığa şifa olduğu Sağlık Bakanlığınca kanıtlanmış, hatta tüm dünyaya da bu şekilde ünü yayılmış. Bilim adamlarına göre, kaplıca sularının iyi geldiği rahatsızlıkların başında romatizma, eklem ağrıları, bel ve boyun fıtığı, ameliyat sonrası sancılar, ortopedik ve nörolojik rahatsızlıklar geliyor. Bu suyun buharının solunması da, üst ve alt solunum yolu rahatsızlıklarından muzdarip olanlar için oldukça faydalı. İçildiği takdirde ise, mide ve bağırsak sorunlarına deva oluyor.
  • Kaplıca suları saf, temiz ve özelliklerini yitirmeden kalmayı başarmış.