Tatilin uğrak noktası Marmaris: Selimiye

Mavi rüya, Selimiye
Mavi rüya, Selimiye

Türkiye'de yaz tatili denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Marmaris'in o mis gibi doğasıyla buluşuyoruz. "Nereye gitmeli?" sorusuna cevap olarak ise Selimiye'yi veriyoruz.

Ege kıyılarındaki küçük sahil köylerinden biri olan Selimiye, bağlı olduğu Marmaris’e 40 kilometre mesafede bulunuyor. Turizm faaliyetleri daha çok küçük işletmelere ve aile işletmelerine dayanıyor. Motel, pansiyon ve butik oteller hâkim.

Marmaris’ten sonra Datça yolu üzerinden sapılarak gidilen Selimiye neredeyse göl haline gelmiş bir koya sahip. Bu koy mavi tura çıkmış teknelerin de uğrak ve sığınak noktalarından birini oluşturuyor. Etrafı zeytin ve badem ağaçlarıyla çevrili köyün son derece duru bir denizi, temiz bir havası ve huzur veren bir sükûneti var.

Marmaris, Selimiye
Marmaris, Selimiye

Burası asıl olarak denize girilecek ve dinlenilecek bir merkez. Bunun dışında yapılabilecek şeylerin başında köyün yakınlarında bulunan birbirinden güzel koyları tekne ile ziyaret etmek ve yakınlarda bulunana antik birkaç kalıntıyı gezmek geliyor. Bunlar tepelerde bulunan kale kalıntıları, mezar kalıntıları, tarihi bir manastır, tiyatro ve deniz fenerinden oluşuyor.

Gün boyu süren ve değişik koylarda yüzme imkânı sunan yemekli tekne turları buradaki yeknesaklığı kırmak için birebir. Sığliman Koyu ve Kız Kumu da yüzmek için tercih edilebilecek yakın mekânlar. Denizin ortasında su yüzeyine yakın bir yol oluşturan Kız Kumu’nda yürüyenler uzaktan bakıldığında suda yürüyor hissi uyandırıyor.

Selimiye yakınların da bir de şelale bulunuyor ki burası da Jeep safari yapanların uğrak noktalarının başında yer alıyor.