Taze bir nefes gibi kokular

Parfüm, güzel kokuların karıştırılmasıyla ortaya çıkan ürün.
Parfüm, güzel kokuların karıştırılmasıyla ortaya çıkan ürün.

Eski çağlardan itibaren kullanılan parfüm kimi zaman zarif bir hanımefendinin vazgeçilmez süsü olabiliyorken, kimi zaman da bir ülkenin unutulmaması gereken tarihi kokusu olabiliyor. Hattı zatında sokak kokularını gizleyebilen birer kültürel mirasa da dönüşebiliyor. Sizlerde bu eşsiz kokulara bizimle tanıklık edin.

  • Perris Monte Carlo - Lavande Romaine.
  • Perris Monte Carlo - Lavande Romaine
  • Monako çıkışlı Perris Monte Carlo, standart üstü kokulara imza atan dikkat çekici bir parfüm evi. “Lavande Romaine” lavanta temalı kokulardan hoşlananların ilgisini çekecek özelliklere sahip. Keskinlikten uzak, taze lavanta esintisi eşliğinde tatlı bir açılışla sizi selamlıyor. Jean Claude Ellena'nın tasarladığı koku sade ve klas. Kalıcılık konusunda beklentiniz çok yüksek değilse “Lavande Romaine”yle tanışmalısınız. Günlük koşturmaların stresi ve iş yoğunluğu nedeniyle hayatın içinde kendinizi kaybolmuş hissediyorsanız bu koku sizi direkt lavanta tarlalarında gün batımını izlemeye ışınlıyor.
  • Moresque- Re Nero.
  • Moresque- Re Nero
  • İtalyan Moresque birkaç yıl önce Türkiye’de görmeye başladığımız ama gölgede kalan markalardan bir tanesi. “Re Nero” isimli parfümleri ise özgünlüğüyle alkışı hak ediyor. “Re Nero” meyve ve baharatların etrafında uyumlu bir şekilde tasarlanmış. Şeftali, kimyon, tarçın gibi birbirine alâkasız gözüken notaların başarılı bir kompozisyonu. Açılışında şeftali, kimyon ve kakule üçlüsüyle sizi selamlayan “Re Nero” insana farklılıkların uyumunu hissettiriyor. Birkaç saat sonra vanilyanın da bu orkestrada kendini yer bulmasıyla “Re Nero” daha zengin bir havaya bürünüyor.
  • Essential Parfums- Bois Imperial.
  • Essential Parfums- Bois Imperial
  • Essential Parfums, niş parfüm markalarının görkemli hikâyeler ve göz alıcı sunumlarla ürünlerini pazarladıkları günümüzde herkesin takip ettiği yoldan gitmeyen, sadece parfüme odaklanan bir parfüm evi. Sade şişeleri, gösterişten uzak ambalajlarıyla masraf kalemlerini kısarak ürünlerini tüketiciye daha makul bir fiyata sunmayı tercih ediyorlar. Geçtiğimiz aylarda sayfalarımızda kulaklarını çınlattığımız Quentin Bisch'in yanı sıra Calice Becker, Olivier Pescheux, Bruno Jovanovic, Antoine Maisondieu, Nathalie Gracia-Cetto, Sophie Labbe gibi kalburüstü parfümörlerle çalışan Essential Parfums’un geniş koleksiyonunda en çok dikkatimi çeken koku Bois Imperial oldu.
  • Levent- Seraglio Oud.
  • Levent- Seraglio Oud
  • Dışardan bakıldığında niş parfüm dünyası renkli ve güzel görünüyor. Pek çok insan kendi parfüm markasını kurup başarılı olmak istiyor. Ama bu niyet çoğu zaman hayal kırıklığıyla sonuçlanabiliyor. İlk koku kreasyonunu yayınladıktan sonra unutulmaya yüz tutmuş markaların sayısı hiç de az değil. İtalya'da yaşayan Levent Gündüz'ün kurduğu ve kendi adını verdiği markası bu eşiği atlamayı başardı. Geçtiğimiz yıl beş kokudan oluşan serisini meraklılarına sunan Levent, bu ay da Osmanlı bahçelerinden ilham alarak tasarladığı Seraglio Oud ve Seraglio Noir isimli iki yeni kokuyla merak uyandırıyor.