Terapi cenneti Badavut

Serin suların adresi Badavut.
Serin suların adresi Badavut.

Balıkesir Ayvalık'ın incecik kumu ve altından yer yer soğuk su kaynağının çıktığı Sarımsaklı plajında, tertemiz ve berrak denizinin size sunduğu dingin bir tatil güzergahı...

Deniz ve kumun huzura dönüştüğü kumsal

Ayvalık’ın en popüler plajlarından biri olan Sarmısaklı, yazın son derece kalabalık bir kitleyi ağırlıyor. Bunun yanı sıra, onun hemen üç–dört kilometre ilerisinde harika upuzun bir kumsala, tertemiz bir denize ve sit alanı olduğu için korunan, sonbaharda kuş türlerini de barındıran, yarı bataklık bir alana da sahip.

Burası yakın zamana kadar pek az kişinin ilgisini çekerdi. Badavut plajının uç kısmında yer alan ve Tuzla Gölü denilen su birikintisine dayanan kayalıklar balık avlamak ve dalış yapmak isteyenler için uygun alanlar oluşturuyor. Ancak biz Badavut’u öncelikli olarak incecik kumu ve altından yer yer soğuk su kaynaklarının çıktığı tertemiz ve berrak denizi için alternatif bir tatil güzergâhı olarak öneriyoruz. Badavut, kumsalına birkaç yüz metre mesafedeki kamp alanı, otel ya da pansiyonlarla birlikte yürüyerek yarım saat mesafedeki Ayvalık ve Cunda’ya gün içerisinde yapılacak gezilerle birlikte Badavut’un dinlendiriciliğine ayrıca hareket katmak da mümkün.