Toplu taşımada bile 'doğada tek başına': A Soft Murmur

A Soft Murmur.
A Soft Murmur.

Bazı filmler insanı derinden etkiler. O filmin müziklerini de artık bir başka dinler oluruz. Mesela 1998 yapımı “Gemide”, tam bu koşullara uyan bir film. Filmin müziğini YouTube’dan açıp yorumları okuduğunuzda yorum yazanların çoğunun filmden uzak, tamamen kişisel ve bir o kadar da içten cümlelerini okursunuz. Çünkü parçanın içinde derin bir sessizlikle çarpan kapı ve dalgaların yanında bitmek bilmeyen bir yağmur sesi vardır. Okuduğunuz yorumlarda da bu etkiyi, tıpkı şarkıda hissettiğiniz gibi duyumsarsınız.

Kampta herkes uyurken, doğanın ta içinde, yalnız başınıza oturduğunuz anları hatırlayın. Yüzünüzün ısısını tıpkı o anki duygularınız gibi değişime sokan kamp ateşinin sesini düşünün. Bu seslerin yanına esen rüzgârı, çakan şimşekleri veya hışırdayan çalıları ekleyin.

İşte tüm bu doğa sesleri “asoftmurmur.com”da mevcut. Stresten uzaklaşmak veya sıkıntıları unutmak isteyenler için tam bir kaçış rampası olan bu sitede kendinizi adeta doğanın kollarına bırakıyorsunuz. a Soft Murmur isimli web sitesi sayesinde yağmur, dalga, ateş, rüzgâr, kuş, cırcır böceği seslerini duyabiliyorsunuz. Bunun dışında televizyon sesi, ses çanağı, kafedeki insanların mırıltıları gibi farklı sesleri de bu siteden dinlemeniz mümkün.

Ayrıca bu sitede seçtiğiniz sesleri mixleyebiliyor, sosyal medyada paylaşabiliyor ya da belli bir süre içerisinde çalması için zamanlayıcı kurabiliyorsunuz. Bu arada bu siteye girerken yanınıza Arthur Rimbaud’un “Özlem” adlı şiirini almanızı öneriyoruz:

  • Mavi yaz akşamlarında, özgür, gezeceğim,
  • Ayaklarımın altında nemli, serin kırlar;
  • Başakları devşirip otları ezeceğim,
  • Yıkayıp arıtacak çıplak başımı rüzgâr.